fitness meester logo

Zonder zakje je hond uitlaten? Boetes en strenge handhaving door boa’s!

Als je een hond hebt, ben je vast bekend met de regel: een wandeling met je viervoeter betekent ook dat je hun ontlasting moet opruimen. Maar wat nou als je wordt betrapt door een boa zonder een opruimzakje bij je? Heb je daar wel eens over nagedacht?

Veel Nederlanders zijn dol op dieren, en honden staan bovenaan de lijst van favoriete huisdieren. Soms zie je zelfs meerdere honden in hetzelfde huishouden. Maar die liefde komt met verantwoordelijkheden, want er gelden strenge regels voor het uitlaten van je hond. Een van die regels kan leiden tot een fikse boete, maar daar komen we zo op terug.

Als je met je hond buiten bent, zijn er specifieke plekken waar ze los mogen lopen. Het is belangrijk om deze plekken te kennen en je hond daar te laten spelen. Natuurlijk is het leuk om je hond vrij te zien rennen, maar waar plezier is, zijn ook vaak regels.

Een van de grootste ergernissen, zeker voor mensen zonder hond, is hondenpoep. Het is een bron van irritatie en voor sommigen een dagelijkse ergernis. Iedereen kan zich wel voorstellen hoe vervelend het is als je kinderen spelen op een veldje vol hondenpoep. Niet bepaald een fijne aanblik.

Daarnaast, in deze tijd waarin we steeds meer nadenken over ons milieu, is het opruimen van hondenpoep niet alleen een kwestie van fatsoen, maar ook wettelijk verplicht. Maar wat gebeurt er precies als je zonder zakje loopt en een boa ziet dit? Hier komt het spannende deel.

Lees op de volgende pagina wat er dan gebeurt…

Picture of Hans de Waard
Hans de Waard
Anderen bekeken ook..
Nieuwste berichten
Inhoud

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.