fbpx
fitness meester logo

Wanneer BCAA capsules innemen? Een simpel schema!

Wanneer BCAA capsules innemen

Wanneer zou je BCAA capsules moeten innemen? Veel krachtsporters nemen BCAA, maar weten eigenlijk niet hoe vaak en wanneer je het zou moeten innemen. Dit komt mede door de vaak vage beschrijving die op de verpakking staat weergegeven. Toch kan het moment waarop je BCAA capsules inneemt, van groot belang zijn voor de werking van het sportsupplement!


Wanneer BCAA capsules innemen?

De meeste sporters nemen BCAA capsules op verschillende tijden in. Hierdoor weet je soms niet wanneer je dit nou het beste kunt doen. Je kunt het beste voor de training 4 BCAA capsules, en na de training 4 BCAA capsules innemen. Op rustdagen neem je alleen tijdens de lunch 4 BCAA capsules. Zo krijg je de juiste hoeveelheid BCAA op de juiste momenten binnen, waardoor ze het beste effect zullen leveren.


BCAA op rustdagen

Waarom zou je deze aminozuur tabletten ook op rustdagen nemen? Je zou kunnen denken dat het alleen zin heeft om deze capsules alleen in te nemen voor en na een training. Toch is dat niet zo. Het heeft namelijk wel degelijk zin om ook BCAA capsules op rustdagen in te nemen.

Stel voor dat je jezelf aan het droog trainen bent. Over het algemeen gesproken krijg je dan minder aminozuren binnen, omdat je minder voeding binnen krijgt. Wanneer je een jaar lang in de sportschool hebt gestaan om je spieren te laten groeien, wil je natuurlijk niet dat je spiermassa verliest tijdens het droog trainen.

Om dit tegen te gaan, zul je meer aminozuren moeten binnenkrijgen. Dit kun je doen door meer eiwitten te eten, of door BCAA capsules te nemen. Door iedere deze 4 BCAA capsules te nemen, blijft je aminozuur-gehalte op het niveau waar het hoort. Dit zorgt uiteindelijk voor maximaal spierbehoud, en stimuleert zelfs nog de groei. Oók op rustdagen!


BCAA capsules werking

Veel mensen verwarren de werking van BCAA met de werking van whey protein. Dit komt doordat beide sportsupplementen eigenlijk hetzelfde doel hebben; sneller en beter spierherstel en spieropbouw. Wij hebben pas een artikel geschreven waarin wij uitleggen of je BCAA en whey kan combineren.

In BCAA capsules zit BCAA poeder. In dit poeder zitten belangrijke aminozuren die je lichaam nodig heeft voor sneller spierherstel. Deze BCAA tabletten bevatten de aminozuren leucine, isoleucine en valine. Dit zijn de belangrijkste aminozuren die spiergroei stimuleren, maar worden niet door ons lichaam aangemaakt.

Daarom kiezen veel krachtsporters ervoor om BCAA capsules in te nemen. Deze moet je dus op trainingsdagen voor de training en na je training nemen. Op niet-trainingsdagen neem je ze tijdens je maaltijd.


Wat zijn de beste BCAA capsules voor spiergroei?

BCAA pillen zijn erg handig, omdat je ze makkelijk kunt meenemen en je ze zo ingenomen hebt. Er zijn verschillende websites waar je online BCAA capsules kunt kopen. Body & Fit en MyProtein verkopen kwalitatief erg goede BCAA tabletten.

De BCAA capsules van Body & Fit zijn van hoge kwaliteit en bevat de ideale 2:1:1 verhouding! Geheel plantaardig en zonder enige vorm van kunstmatige stoffen. Daarom is het perfect voor kracht- en duursporters.

De BCAA capsules van MyProtein hebben de optimale verhouding van 2:1:1 van leucine, isoleucine en valine. Deze aminozuren zorgen voor de opbouw en het herstel van spieren. In deze tabletten zit ook vitamine B6 (tegen vermoeidheid) en is daarom ideaal voor kracht- en duursporters!

Wanneer BCAA capsules innemen

BCAA Amino Capsules

Merk: Body & Fit

180 capsules

€11,90

Wanneer BCAA capsules innemen

Essential BCAA Tabletten

Merk: MyProtein

90 capsules

€13,49

Peter van der Schoot
Peter van der Schoot
Al 12 jaar lang ben ik actief in de wereld van fitness en gezonde voeding. In deze tijd heb ik veel ervaring opgedaan, en deze kennis wil ik graag delen op Fitness Meester. Heb je vragen? Laat dan even een reactie achter, dan reageer ik zo snel mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook..
Inhoud
Fitness Meester

Fitness Meester is een blog over fitness en een gezonde lifestyle. Wij schrijven over van voeding tot supplementen en van fitness artikelen tot oefeningen.

Volg ons op
Nieuwste berichten
Tags

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.