fbpx
fitness meester logo

Voortplantingsstelsel

voortplantingsstelsel

Het voortplantingsstelsel is een van de belangrijkste orgaanstelsels van de mensheid. Zonder dit orgaanstelsel zouden we onszelf namelijk niet kunnen voortplanten. Het voortplantingsstelsel van mannen en vrouwen verschilt erg van elkaar, maar hebben toch veel in gemeen.


Wat is het voortplantingsstelsel?

Het voortplantingsstelsel is een orgaanstelsel dat uit verschillende organen bestaat. De belangrijkste organen waar het uit bestaat is het geslachtsorgaan. Bij mannen is dit de penis, en bij vrouwen is dit de vagina.

Toch heeft dit orgaanstelsel zowel inwendige als uitwendige organen. De penis en de vagina zijn uitwendige organen. Inwendige organen zijn de baarmoeder en de teelballen. Bij vrouwen worden eicellen geproduceerd die bevrucht kunnen worden met zaadcellen uit de teelballen. Hierna vindt er een bevruchting plaats.

Veel hormonen spelen een rol in het voortplantingsstelsel. Testosteron is een van de belangrijkste hormonen voor mannen, die veel invloed heeft op het voortplantingsstelsel, maar ook op het metabolisme en de spiergroei van mannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees je onze artikelen ook al?
Inhoud
Fitness Meester

Fitness Meester is een blog over fitness en een gezonde lifestyle. Wij schrijven over van voeding tot supplementen en van fitness artikelen tot oefeningen.

Volg ons op
Nieuwe Berichten
Tags

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.