fbpx
fitness meester logo

Voedingssupplementen

voedingssupplementen

Voedingssupplementen worden volop gebruikt in de wereld van fitness en gezondheid. Wanneer je namelijk te weinig van bepaalde voedingsstoffen binnenkrijgt, kan dat problemen opleveren. Het is echter niet zo dat voedingssupplementen gezonde maaltijden zouden moeten vervangen.

Wat zijn voedingssupplementen?

Voedingssupplementen zijn supplementen in de vorm van pillen, poeder, oliën, drankjes, druppels en capsules die we innemen ter aanvulling van de dagelijkse voedingsinname. In deze supplementen zitten voedingsstoffen die we ook uit voedsel zouden kunnen halen. Echter ligt de concentratie in deze producten veel hoger. Hierdoor kan het lichaam deze stoffen veel sneller opnemen.

Wanneer heb je voedingssupplementen nodig?

Je hebt pas voedingssupplementen nodig wanneer je te weinig voedingsstoffen binnen krijgt. Je moet het dus zien als een aanvulling op de dagelijkse inname voeding.

Het is dus niet de bedoeling dat je voedingssupplementen neemt ter vervanging van de voedingstoffen die je via voeding binnenkrijgt.

Soorten voedingssupplementen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees je onze artikelen ook al?
Inhoud
Fitness Meester

Fitness Meester is een blog over fitness en een gezonde lifestyle. Wij schrijven over van voeding tot supplementen en van fitness artikelen tot oefeningen.

Volg ons op
Nieuwe Berichten
Tags

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.