fitness meester logo

VirtuFit Run Fit Foldable Review – Loopband

Deze VirtuFit Run Fit Foldable review schrijf ik om anderen te vertellen wat ze kunnen verwachten als ze deze loopband kopen. Het kopen van een loopband is namelijk een flinke investering. Daarom wil je wel weten wat je koopt, goed is. Omdat ik deze loopband nu al een tijde gebruik, kan ik je vertellen wat je moet verwachten.

Denk je er aan om de VirtuFit Run Fit Foldable te kopen? Lees dan eerst even mijn review. Je zult vervolgens veel makkelijker een keuze kunnen maken, en minder spijt krijgen van je aankoop. Hopelijk heb je wat aan mijn review.Informatie over de VirtuFit Run Fit Foldable

Graag begin ik deze review om eerst wat informatie over de VirtuFit Run Fit Foldable te geven. Zoals de naam al zegt is deze loopband volledig inklapbaar. Hierdoor zou hij ideaal voor thuisgebruik zijn. Het zijn een stille motor met zachte demping hebben. Hij maakt dus ook weinig geluid. Ideaal voor wanneer je graag wilt trainen wanneer anderen nog slapen?

Ook zit er een LCD scherm in de loopband gebouwd. Hierop is verschillende informatie af te lezen. Denk aan de tijd, het aantal verbrande calorieën en natuurlijk de snelheid.


Meegeleverde accessoires

Bij deze loopband worden niet veel extra accessoires meegeleverd. Naast de loopband zelf kun je de volgende accessoires in de doos van dit product verwachten:


VirtuFit Run Fit Foldable specificaties

Het is altijd fijn om de specificaties van een product te zien. Zo zie je in één oogopslag alle handige informatie over het product. Daarom laat ik je hieronder de specificaties van de VirtuFit Run Fit Foldable zien.

Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat de loopband in de ruimte past. Meet daarom altijd vooraf even op of er genoeg ruimte is. De afmeting van de loopband zie je in onderstaande tabel.

MerkVirtuFit
SoortRun Fit Foldable
Afmeting (L x B x H)142 x 76 x 115 cm
Gewicht38,5 kg
Maximale gebruikersgewicht115 kg
Dikte loopplaat19 mm
Aantal lagen loopvlak3
Dikte loopvlak2 mm
Maximale loopsnelheid14 km/h
Aantal vooraf ingestelde programma’s40
HartslagsensorIngebouwde handpulssensor

Meer reviews over de VirtuFit Run Fit Foldable

Op internet zijn verschillende productreviews over de VirtuFit Run Fit Foldable te lezen. Voordat ik deze loopband kocht, ben ik de productreviews zelf ook even gaan lezen. Hieronder laat ik je zien wat de gemiddelde beoordeling is van de reviews. Je ziet dat de beoordelingen erg goed zijn! Dit was voor mij de doorslag om de loopband zelf ook te kopen en testen.

fitwinkel5 / 5 (18+ beoordelingen)
coolblue8.8 / 10 (3+ beoordelingen)


VirtuFit Run Fit Foldable review

Ik bestelde de VirtuFit Run Fit Foldable bij Coolblue. De volgende dag werd de loopband al geleverd. Snelle levering! De doos was niet te zwaar of te groot, maar toch hielp de bezorger me met het naar binnen tillen van de doos. Ik wilde de loopband namelijk in een kamer op de eerste verdieping neerzetten.

lcd scherm loopband

Het opzetten van de loopband was zo gebeurd. Het heeft mij alleen misschien 15 minuutjes gekost voordat de loopband in elkaar was gezet. Dit komt doordat er niet zo veel hoeft te gebeuren en de handleiding erg duidelijk en overzichtelijk is. Er wordt in duidelijke stappen beschreven wat je moet doen. Eigenlijk kan het dus niet misschien, ook wanneer je twee linker handen hebt.

Toen de loopband eenmaal stond vond ik het opvallend hoe mooi hij eruit zag. Vooral het LCD scherm dat in de VirtuFit Run Fit Foldable zit verwerkt ziet er erg mooi en futuristisch uit. Voor het LCD scherm zit ook een tablet houder.

Hij was echter wel wat kleiner dan ik in eerste instantie had verwacht. Ik was benieuwd of dit zou afdoen op de loopervaring. Daarom ben ik de loopband ook meteen gaan testen toen ik hem eenmaal in elkaar had gezet.

Stabiel, maar klein

Ook tijdens mijn training viel het me op dat het een redelijk kleine loopband was. Ik merkte het verschil met een grote loopband in de sportschool. Echter heeft dat ook zo zijn voordelen, want hierdoor is de loopband uitermate geschikt voor kleine ruimtes.

Toch was de loopband wel redelijk stabiel. Ik merkte wel dat hij was trilde, maar dit is op zich logisch wanneer we naar het formaat van de loopband kijken. Tijdens mijn trainingen heb ik eigenlijk nooit last gehad van de afmetingen van de VirtuFit Run Fit Foldable. Daarbij kan ik mezelf wel voorstellen dat sommige mensen dit niet fijn vinden.

De demping van de loopband was daarentegen erg goed. Ik heb nog wat extra rubbertegels onder de loopband gelegd, waardoor de demping nog beter is. Eerst stond hij op een laminaat vloer, en je merkt het verschil wanneer er rubberen tegels onder liggen.

Weinig geluid

Het viel me op dat er vrijwel geen geluid uit deze loopband komt. De motor is bijna geruisloos. Dat is wat mij betreft een groot voordeel. Ik vind het fijn om erg vroeg of erg laat te gaan lopen, wanneer er dus nog mensen liggen te slapen. Ze worden niet wakker wanneer ik gebruik maak van de VirtuFit Run Fit Foldable.

Aan de zijkant zit de hartslagmeter in de loopband gebouwd. Persoonlijk maak ik daar nooit gebruik van, omdat ik dit niet praktisch in gebruik vind. Boven de hartslagmeters kan de snelheid verhoogd of verlaagt

Genoeg functies, maar helaas geen hellingshoek

Er zitten genoeg functies op deze loopband. Door de vooraf geprogrammeerde trainingsprogramma’s vond ik het lopen niet snel saai worden. Genoeg keuze en mogelijkheden. De trainingsprogramma’s zijn ook makkelijk in te stellen via het LCD scherm.

Naast dat ik het scherm er mooi uit vind zien, werkt het dus ook makkelijk. De bediening is moeilijk.

Toch vind ik het jammer dat het niet mogelijk is om een hellingshoek in te stellen. Dit wist ik al voordat ik de loopband kocht, maar toch mistte ik het tijdens het trainen. Soms vind ik het namelijk fijn om te training met een flinke hellingshoek. Dat was helaas dus niet mogelijk.

Ideaal voor thuisgebruik

Zoals gezegd is deze loopband redelijk klein. Dat heeft ook zo zijn voordeel. Hij neemt namelijk weinig ruimte in beslag. Hierdoor is hij ideaal om te gebruiken in kleine ruimtes.

Na een training klapte ik de loopband zonder problemen in elkaar. Eerst klap je de zijkanten (handvaten) naar boven. Vervolgens kun je de voorkant van de loopband richting het loopvlak klappen, waarna de loopband compleet is ingeklapt.

Door de wieltjes die onder de loopband zijn gemonteerd kan de loopband makkelijk verplaatst worden. Zo kon ik de loopband na mijn training makkelijk en snel tegen de muur aanzetten. De loopband neemt dan helemaal geen ruimte meer in.

Het inklappen van de loopband is in ongeveer 1 minuutje gedaan. Ook het uitklappen van de loopband kan binnen een minuut voltooid zijn.

loopband ingeklapt
Snel en makkelijk ingeklapt

Conclusie

Uit mijn review kun je waarschijnlijk wel opmaken dat ik erg positief ben over deze loopband. De VirtuFit Run Fit Foldable is een fijne loopband. Hij is compact en makkelijk in te klappen, wat hem uitermate geschikt voor thuisgebruik maakt.

De VirtuFit Run Fit Foldable is wat mij betreft geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Ik heb veel fijne trainingen op deze loopband achter de kiezen en verwacht dit nog jaren te kunnen voortzetten.Is de VirtuFit Run Fit Foldable een aanrader?

Nu ik in mijn review over de VirtuFit Run Fit Foldable heb verteld wat ik van deze loopband vind, is het natuurlijk de vraag of ik de loopband ook zou aanraden. Wanneer je op zoek bent naar een loopband die niet veel ruimte in beslag neemt, doet wat het moet doen en makkelijk op te bergen is, dan is de VirtuFit Run Fit Foldable zeker een aanrader.

De VirtuFit Run Fit Foldable is een redelijke loopband die je nog jaren na aankoop zult gebruiken. Ik heb geen spijt van mijn aankoop gehad, en ik denk dat anderen dat ook niet zullen hebben.

Voordelen

  • Inklapbaar
  • Neemt weinig ruimte in beslag
  • Mooi en makkelijk te bedienen LCD scherm

Nadelen

  • Geen hellingshoek mogelijk
  • Loopvlak kan als klein worden ervaren

Dit zijn de alternatieven

Iedereen heeft zo zijn eigen wensen. Daarom kan het best zo zijn dat ik erg te spreken ben over deze loopband, en jij het misschien niks vindt. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven. Om het je wat makkelijker te maken ben ik gaan kijken naar de beste alternatieven.

Dus, ben je op zoek naar wat anders? Dan kan ik je de volgende loopbanden aanraden:


Beoordeling VirtuFit Run Fit Foldable

Door Peter

Kwaliteit
Functies
Geschikt voor thuisgebruik
Prijs

Samenvatting

De loopband is van goede kwaliteit. Helaas is het niet mogelijk met hellingshoek te trainen en kan het loopvlak als te klein worden ervaren. Hij is mede hierdoor echter wel ideaal voor thuisgebruik. Het is een degelijke loopband en daarom is de prijs wat mij betreft prima.

4.3
Picture of Peter van der Schoot
Peter van der Schoot
Al 12 jaar lang ben ik actief in de wereld van fitness en gezonde voeding. In deze tijd heb ik veel ervaring opgedaan, en deze kennis wil ik graag delen op Fitness Meester. Heb je vragen? Laat dan even een reactie achter, dan reageer ik zo snel mogelijk.
Anderen bekeken ook..
Nieuwste berichten
Inhoud

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.