fitness meester logo

Verzadigd vet

verzadigd vet

Verzadigd vet is een van de verschillende soorten vet die we kennen. Het heeft zowel innerlijke als uiterlijke eigenschappen, waardoor we het kunnen onderscheiden van de andere soorten vet. Hier lees je wat het is en waar we het voor gebruiken.


Wat is verzadigd vet?

Qua uiterlijk is verzadigd vet makkelijk te onderscheiden van andere soorten vet. Wanneer het op kamer temperatuur is, is het namelijk hard. Op het moment dat het warmer wordt, smelt het. Ook qua scheikundige structuur is verzadigd vet te onderscheiden van andere soorten vetten. Het heeft namelijk geen dubbele binding.

We vinden verzadigde vetten in verschillende producten. Denk aan melkproducten, maar ook plantaardige producten en vleesproducten. Verzadigde vetten zijn te vinden in:

  • Palmolie
  • Kokosolie
  • Rundvlees
  • Varkensvlees
  • Kaas
  • Melk
  • Roomboter

Verzadigde vetten ongezond?

Het is niet goed om te veel verzadigde vetten binnen te krijgen. Dat verhoogd namelijk het LDL-cholesterol. Wanneer je te veel van de cholesterol in je lichaam hebt, heb je een verhoogde kans op hart- en vaatziekten. Het is zelfs niet nodig om verzadigd vet door middel van voeding binnen te krijgen.

Ons lichaam maakt zelf verzadigde vetten aan. Daarom wordt het aangeraden om zo min mogelijk verzadigde vetten binnen te krijgen. Dat is een stuk beter voor een strak lichaam.

Lees je onze artikelen ook al?
Inhoud
Fitness Meester

Fitness Meester is een blog over fitness en een gezonde lifestyle. Wij schrijven over van voeding tot supplementen en van fitness artikelen tot oefeningen.

Volg ons op
Nieuwe Berichten
Tags

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.