fitness meester logo

Veelgemaakte fouten bij het gebruik van de airfryer: 10 dingen die vaak misgaan

Een airfryer is echt een handig apparaat voor degenen die een gezondere manier van koken zoeken. Maar als je niet goed oplet, kun je minder lekkere resultaten krijgen. Hoe haal je nou het beste uit je airfryer? Hier zijn wat tips om het optimaal te gebruiken.

Wat maakt een airfryer zo speciaal? Een van de grootste voordelen is dat het een gezonder alternatief biedt voor de traditionele frituurpan. Volgens een studie in de European Journal of Lipid Science and Technology kan een airfryer tot wel 70% minder vet gebruiken vergeleken met een standaard friteuse. Dit betekent een verlaging van 45 calorieën per 100 gram friet. Bovendien helpt een airfryer om meer antioxidanten en vitamine C in het eten te behouden in vergelijking met frituren.

1. Te veel in het mandje doen

Allereerst, het is verleidelijk om het mandje van de airfryer helemaal vol te stoppen. Omdat de ruimte in het mandje beperkt is, kan dit leiden tot minder krokant eten als je teveel erin stopt.

2. Niet voorverwarmen

Het belang van voorverwarmen wordt vaak vergeten. Net zoals een traditionele oven, moet ook een airfryer opwarmen. Voor gelijkmatig gegaard eten is het belangrijk dat je de airfryer van tevoren verwarmt.

Lees verder op de volgende pagina voor meer veelvoorkomende fouten…

Picture of Hans de Waard
Hans de Waard
Anderen bekeken ook..
Nieuwste berichten
Inhoud

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.