fitness meester logo

Tunturi FitRun 50i Review – Loopband

Deze Tunturi FitRun 50i review schreef ik na mijn gebruik van deze loopband. Ik hou er namelijk van om thuis te kunnen trainen wanneer het buiten slecht weer is. Dat is de reden dat ik besloot om een degelijke loopband aan te schaffen. Natuurlijk kost het was, maar als ik er jaren gebruik van kan maken, is het mij het geld dubbel en dwars waard.

Twijfel je zelf nog of je de Tunturi FitRun 50i moet kopen? Dan raad ik je in ieder geval aan om daar even mee te wachten, en eerst mijn review te lezen. Eerst geef ik wat algemene informatie over deze loopband, waarna ik mijn ervaring met je deel.Informatie over de Tunturi FitRun 50i Loopband

Ik zal mijn review beginnen met wat informatie over de Tunturi FitRun 50i. Hierna zal ik mijn Tunturi FitRun 50i review met je delen. Met de Tunturi FitRun 50i loopband kan je een stapje verder gaan dan alleen joggen. De loopband is geschikt voor de ambitieuze sporter die tot het uiterste gaatje wil gaan. Bij de Tunturi FitRun 50i loopband krijg je een uitgebreid aanbod van trainingsprogramma’s. Ook kan je een app gebruiken. Hierdoor kan je de trainingen net wat uitdagender maken dan als je vrij jogt.

tunturi fitrun 50i review

Daarnaast kan je bij de Tunturi FitRun 50i loopband een hellingshoek instellen tot 12%. Ook biedt de loopband een snelheid tot 16 km/u. Naast de normale trainingen kan je ook nog kiezen uit 3 hartslagprogramma’s.

De trainingen kan je gemakkelijk selecteren met de knoppen op het bedieningspaneel. Ook is er een tablethouder waar je gebruik van kan maken. Zo kan je tijdens het hardlopen toch kijken naar je favoriete film of serie.

Ook zit er een speciaal T-systeem in de Tunturi FitRun 50i loopband. Hierdoor worden schokken opgevangen tijdens het hardlopen. Dit bootst het gevoel van buiten hardlopen na. Daarnaast zitten er nog snelknoppen op de loopband. Zo kan je gemakkelijk de snelheid of hellingshoek snel aanpassen. Ben je klaar met hardlopen, kan je de Tunturi FitRun 50i makkelijk inklappen, waardoor hij niet in de weg staat.

Benieuwd geworden naar mijn ervaring met de Tunturi FitRun 50i loopband? Lees dan snel mijn review hier beneden!


Meegeleverde accessoires

Koop je de Tunturi FitRun 50i, dan kun je onderstaande accessoires in de doos verwachten.


Tunturi FitRun 50i specificaties

Hieronder heb ik de belangrijkste specificaties van de Tunturi FitRun 50i in een tabel gezet. Zo zie je in een handig overzicht de afmeting, het gewicht en de maximale snelheid van de loopband.

MerkTunturi
SoortFitRun 50i
Afmeting (L x B x H)161,5 x 75 x 138 cm
Gewicht64 kg
Maximale gebruikersgewicht125 kg
Dike loopplaat18 mm
Aantal lagen loopvlak4
Dikte loopvlak2 mm
Zijde inklapbaarAchterkant
Maximale loopsnelheid16 km/h
Aantal vooraf ingestelde trainingprogramma’s44
Maximale hellingshoek12%

Andere reviews over de Tunturi FitRun 50i

Je ziet hieronder de beoordelingen die de Tunturi FitRun 50i op andere websites heeft gekregen. Op Coolblue is de loopband al vaak beoordeeld, en krijgt hier echt geen verkeerd cijfer. Dat was voor mij een van de redenen om voor de Tunturi FitRun 50i treadmill te gaan. Lees snel in mijn Tunturi FitRun 50i treadmill review wat ik zelf van deze loopband vind!

coolblue9.0 / 10 (162+ beoordelingen)


Mijn Tunturi FitRun 50i review

Ik bestelde mijn Tunturi FitRun 50i treadmill bij Coolblue. Voordat ik hem bestelde had ik al wat recensies gelezen en die zagen er veel belovend uit. De Tunturi FitRun 50i loopband voldoet verder aan veel van mijn eisen. Ook weet ik dat de service van Coolblue erg goed is. Dit waren voor mij genoeg redenen om te kiezen voor de Tunturi FitRun 50i treadmill.

Na mijn bestelling werd de loopband de volgende dag al geleverd! De bezorger hielp ons keurig de loopband naar boven te tillen. De loopband is namelijk erg zwaar. We waren met zijn tweeën, maar deze extra paar handen kwamen goed van pas. Kortom had ik een erg fijne ervaring met de levering.

Makkelijk en snel in elkaar te zetten

Nadat wij de Tunturi FitRun 50i treadmill naar boven hadden gebracht, konden we hem uitpakken. De loopband is erg goed verpakt. Verder zitten alle onderdelen overzichtelijk in de doos. Ook wordt er een montagekit en een handleiding meegeleverd bij de Tunturi FitRun 50i loopband.

Het in elkaar zetten van de loopband is echt een fluitje van een cent. Als je de overzichtelijke handleiding volgt, staat de Tunturi FitRun 50i treadmill binnen 15 minuten. Het is namelijk een kwestie van het aandraaien van een paar schroefjes. Ook als je twee linkerhanden hebt (zoals mij) is het erg makkelijk. De grootste moeite is hem dus op de juiste plaats zetten. Maar als je met 2-3 man bent is dat zeker te doen!

Mooie loopband met groot en functioneel scherm

Toen hij eenmaal in elkaar stond, zag hij er robuust uit. De Tunturi FitRun 50 i loopband komt ook erg overeen met de afbeeldingen op Coolblue. De loopband heeft een groot scherm in het midden. Hierop kan ik gemakkelijk een van de vele trainingsprogramma’s kiezen.

Ook heeft de Tunturi FitRun 50i treadmill een tablethouder, zodat ik tijdens mijn training naar mijn favoriete series en films kan blijven kijken. Naast het scherm zitten twee vakjes. Hier kan ik bijvoorbeeld een flesje water of mijn telefoon in plaatsen.

Onder het scherm bevinden zich een aantal knoppen. Met deze knoppen kan ik de loopband gemakkelijk starten en stoppen, maar ook de snelheid en hellingshoek kiezen. Verder is de loopband gemaakt van degelijk materiaal!

tunturi fitrun 50i treadmill

Wat een stabiele loopband!

Ik kon niet wachten om de Tunturi FitRun 50i loopband uit te testen. Ik ging op de loopband staan en selecteerde een willekeurige training. De loopband begon te bewegen en zo startte mijn eerste training. Wat mij gelijk opviel was de stabiliteit van de Tunturi FitRun 50i treadmill.

Zoals ik al eerder aangaf is de loopband erg zwaar. Hierdoor heb ik namelijk geen last van een trillende loopband als ik aan het hardlopen ben. Dat vind ik erg belangrijk. Ook is de loopband zelf erg lang en breed. Dit zorgt voor extra comfort tijdens het rennen.

Meer dan genoeg trainingsprogramma’s

display van de loopband

Ik kan bij de Tunturi FitRun 50i treadmill uit veel (44) verschillende trainingsprogramma’s kiezen. Zo blijf ik variatie vinden in mijn trainingen. En wordt het niet zo snel saai om te gaan hardlopen.

Verder is er voor ieder niveau een geschikte training te vinden. Dat vind ik persoonlijk erg fijn. Ik ben nu namelijk nog een beginnende/gemiddelde renner. Echter als ik straks een aantal trainingen verder ben en meer ervaring heb, kan ik nog steeds uit veel trainingsprogramma’s kiezen.

Op de Tunturi FitRun 50i loopband kan je dus beginnen als startende renner, maar ook als je al meer ervaring hebt!

Dashboard makkelijk in gebruik

Tijdens een training kan je op een makkelijke manier je snelheid of hellingshoek aanpassen. Dit gaat automatisch (als je op de knop drukt). Je kan ondertussen gewoon blijven rennen/lopen. Het dashboard is ook erg makkelijk te gebruiken. Op het display zie je overigens zaken terug als tijd, afstand, calorieverbruik, etc. Zo kan je belangrijke gegevens zien tijdens het trainen.

Geruisloos trainen op de Tunturi FitRun 50i

Wat ik verder ook altijd erg belangrijk vind bij een loopband is dat hij geen tot weinig geluid maakt. En dat heeft natuurlijk wel een reden.

Ik maak zelf lange dagen en sport dan op bijzondere tijden. Omdat de loopband haast geen geluid maakt, heeft mijn gezin er geen last van als ik aan het trainen ben.

Daarnaast vind ik het zelf ook gewoon niet fijn als er veel geluid uit een loopband komt. Het stoort me, en dat kan ervoor zorgen dat ik geen fijne training heb. Gelukkig is dat met de Tunturi FitRun 50i dus geen probleem.

Makkelijk schoon te maken en in te klappen

tunturi fitrun 50i inklapbaar

Als ik klaar ben met trainen, kan ik de Tunturi FitRun 50i treadmill makkelijk schoonmaken. Dat is wel zo hygiënisch. Ik heb een aparte kamer voor mijn sportattributen, dus de loopband staat bij mij niet in de weg. Ik kan begrijpen dat andere mensen die deze ruimte niet hebben. Na het trainen kan je hem dan ook gemakkelijk inklappen. Dit doe je door de achterkant naar boven te trekken. Zo neemt hij een stuk minder ruimte in beslag.

Ook kan je hem makkelijk verplaatsen. De Tunturi FitRun 50i loopband heeft namelijk twee wieltjes aan de voorkant. Dus je zou hem eventueel ook nog in de hoek kunnen zetten of naar een andere kamer kunnen rijden.

Conclusie van mijn review

Uit mijn review van de Tunturi FitRun 50i kan je waarschijnlijk wel opmaken dat ik erg tevreden ben over de Tunturi FitRun 50i loopband. De loopband heeft een stabiele en robuuste uitstraling. De treadmill biedt veel mogelijkheden en hij is makkelijk in te klappen en te verplaatsen na een training.

De Tunturi FitRun 50i loopband is naar mijn mening geschikt voor iedereen. Of je nu net begint of al wat meer ervaring hebt met hardlopen, het maakt niet uit bij deze loopband. Door de vele trainingsprogramma’s is er voor iedereen uitdaging te vinden. Ik ben ervan overtuigd dat ik deze loopband de komende jaren nog met veel plezier ga gebruiken!Zou ik de Tunturi FitRun 50i aanraden?

Zoals je waarschijnlijk wel uit mijn review hebt kunnen afleiden, kan ik de loopband zeker aanraden. Als je opzoek bent naar een goede, comfortabele, stabiele loopband is de Tunturi FitRun 50i treadmill een goede optie.

Verder doet de loopband precies wat hij moet doen en heeft hij veel specificaties. Kortom het is een loopband die erg goed geschikt is voor thuisgebruik. En dat voor een zeer goede prijs, als je het mij vraagt! Zoals eerder gezegd, ga ik de loopband nog met veel plezier de komende jaren gebruiken. Ik heb absoluut geen spijt gehad van mijn keuze en ik weet zeker dat andere dat ook zullen ervaren.

Voordelen

  • Loopband heeft wel 44 trainingsprogramma’s
  • Je kan de hellingshoek aanpassen tot wel 12 graden.
  • Zeer goede prijs/kwaliteitverhouding
  • Zeer snelle montage
  • De loopband is erg comfortabel, stabiel en robuust.

Nadelen

  • Je moet de loopband met minimaal 2 mensen naar boven of beneden tillen.

Dit zijn de alternatieven

Er zijn natuurlijk nog veel meer loopbanden op de markt. Past de Tunturi FitRun 50i niet bij jou? Dan hoeft dat nog helemaal geen probleem te zijn. Wanneer je op zoek bent naar wat anders, zijn onderstaande loopbanden de beste alternatieven.


Beoordeling Tunturi FitRun 50i

Door Michelle

Kwaliteit
Functies
Geschikt voor thuisgebruik
Prijs

Samenvatting

Het is denk ik wel duidelijk dat ik erg te spreken ben over de kwaliteit en de functies van deze loopband. Hij is zeker geschikt voor thuisgebruik, gezien hij inklapbaar en makkelijk verplaatsbaar is. De prijs die je betaald, is de FitRun 50i dubbel en dwars waard!

4.5
Picture of Michelle
Michelle
Sinds jongs af aan ben ik een grote sportfanaat. Dat was de reden dat ik ook een studie sport en voeding heb afgerond. Hopelijk kan ik op deze manier zo veel mogelijk mensen inspireren om bezig te zijn met sport en voeding.
Anderen bekeken ook..
Nieuwste berichten
Inhoud

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.