fitness meester logo

Tunturi FitRun 40i Review – Loopband

In mijn review over de Tunturi FitRun 40i beschrijf ik mijn ervaring met deze loopband. De afgelopen weken heb ik gebruik gemaakt van deze loopband, en wil graag met jou delen hoe het is om deze loopband in gebruik te hebben.

Misschien twijfel je zelf over het kopen van de Tunturi FitRun 40i treadmill. Dat kan ik begrijpen, het is namelijk een flinke investering. Daarom raad ik aan om mijn Tunturi FitRun 40i review te lezen, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Informatie over de Tunturi FitRun 40i

Voordat ik begin over mijn ervaring met de Tunturi FitRun 40i loopband is het misschien fijn om wat informatie te hebben over deze loopband. De Tunturi FitRun 40i treadmill is een loopband die is geschikt voor (intensief) thuisgebruik.

tunturi fitrun 40i loopband

Op het ingebouwde display kan je veel informatie terugvinden, zoals je hartslag, calorieënverbranding, afstand, snelheid, etc. Ook maakt de loopband weinig geluid en kan je hem inklappen.

Ben je benieuwd geworden wat ik zelf van de Tunturi FitRun 40i loopband vind en of ik hem zou aanraden na hem een aantal weken gebruikt te hebben? Lees dan snel verder!

Meegeleverde accessoires

Wanneer je deze loopband koopt kun je verwachten dat je ook onderstaande accessoires in de doos vindt:

Tunturi FitRun 40i specificaties

Het is altijd fijn om de specificaties van een product te zien. Zo zie je in één oogopslag alle handige informatie over het product. Daarom laat ik je hieronder de specificaties van de VirtuFit Run Fit Foldable zien.

Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat de loopband in de ruimte past. Meet daarom altijd vooraf even op of er genoeg ruimte is. De afmeting van de loopband zie je in onderstaande tabel.

MerkTunturi
SoortFitRun 40i
Afmeting (L x B x H)158 x 71 x 128 cm
Gewicht50 kg
Maximale gebruikersgewicht100 kg
Dikte loopplaat18 mm
Aantal lagen loopvlak3
Dikte loopvlak2 mm
Maximale loopsnelheid12 km/h
Aantal vooraf ingestelde programma’s23
HartslagsensorIngebouwde handpulssensor

Andere reviews over de Tunturi FitRun 40i

Voordat ik deze loopband kocht, ben ik natuurlijk ook zelf naar de reviews gaan kijken. En de beoordelingen logen er niet om. Anderen hebben namelijk goed ervaringen met deze loopband, zoals je hieronder kunt zien.

Dit was voor mij ook een van de redenen om deze loopband te kopen. Deze reviews gaven me het vertrouwen. Maar als je wilt weten hoe mijn ervaring met deze review was, ga je snel verder om het te lezen.

coolblue9.0 / 10 (153+ beoordelingen)

Mijn Tunturi FitRun 40i review

Ik was al een tijdje op zoek naar een geschikte loopband. Ik ben erg fanatiek met hardlopen, maar ik merkte dat als het weer net even wat minder werd ik het snel wilde uitstellen. Met een loopband heb ik geen excuses meer en wordt de drempel om te gaan hardlopen een stuk lager.

Nadat ik wat online onderzoek had gedaan richtte ik mijn aandacht al snel op de Tunturi FitRun 40i loopband. Ik kwam goede recensies tegen en ik vind het fijn dat ik hem op Coolblue kan bestellen, daar heb ik namelijk al meerdere goede ervaringen mee gehad.

Ik zag dat de Tunturi FitRun 40i reviews op Coolblue erg positief waren dat gaf samen met het feit dat de Tunturi FitRun 40i aan bijna al mijn eisen voldeed de doorslag om hem te bestellen!

tunturi fitrun 40i

Zware loopband, maar makkelijk in elkaar te zetten

Ik bestelde de loopband ’s avonds om half 10 en hij kwam de volgende ochtend al binnen, dus mijn ervaring begon al erg positief. Op de site van Coolblue werd al aangegeven dat het handig was om met tweeën thuis te zijn als de Tunturi FitRun 40i werd bezorgd, en ik kan je geen betere tip geven.

De Tunturi FitRun 40i loopband wordt geleverd in een grote doos, maar is ook erg zwaar (50 kg). Maar als je met zijn tweeën/drieën bent is het zeker te doen. Toen de Tunturi FitRun 40i eenmaal op zijn plaats stond was het tijd om hem uit te pakken en te monteren. Dit was een van de makkelijkste pakketten die ik ooit in elkaar heb gezet. Ook als je net zoals mij twee linkerhanden hebt, is het een fluitje van een cent.

Het was een kwestie van 6 schroefjes aandraaien en toen stond hij gemonteerd op zijn plek. Toen de loopband eenmaal stond had hij een robuuste, moderne en stabiele uitstraling, precies zoals op de afbeelding!

tunturi fitrun 40i treadmill

Comfortabele training met simpel display

Toen hij eenmaal stond kon ik het niet laten om hem meteen uit te gaan proberen. Ik startte de Tunturi FitRun 40i en door de lange en brede loopband (45×120 cm) heb ik veel ruimte en loop ik erg comfortabel. De bediening is erg simplistisch en op het display vind ik mijn hellingspercentage, afstand, tijd, calorieverbruik en hartslag terug.

Ik kan mijn hartslag meten via de handgrepen vooraan op de loopband, ook zou je eventueel een borstband kunnen koppelen (ik weet dat sommige mensen dit fijner vinden).

Door het zware gewicht van de Tunturi FitRun 40i loopband is hij erg stabiel. Mijn zus heeft ook een loopband thuis en daar heb ik wel eens op getraind en die kan nog wel eens trillen, terwijl je aan het hardlopen bent. Met de Tunturi FitRun 40i loopband heb je daar totaal geen last van dat vind ik erg fijn.

tunturi fitrun 40i display

Genoeg trainingsprogramma’s

Daarnaast kan ik uit 23 verschillende trainingsprogramma’s kiezen op de Tunturi Run 40i. Dit vind ik een erg fijn punt, omdat mijn vriendin (die minder ervaren is met hardlopen) en ik beide uitdaging kunnen vinden in de trainingsprogramma’s.

Ook vind ik het altijd fijn om extra uitdaging op te zoeken met hellingshoeken. Dat kan ook met de Tunturi Run 40i treadmill ik kan hier kiezen uit 8 verschillende hellingshoeken en die kan ik elektronisch instellen. Dat is erg fijn, want zo kan ik de hellingshoek aanpassen terwijl ik aan het rennen ben. Wat ik ook een erg fijn pluspunt vind, is dat je je telefoon kan koppelen via Bluetooth met Tunturi Routes.

Geruisloze loopband

tunturi fitrun 40i review

Wat voor mij ook belangrijk is, is dat de Tunturi FitRun 40i loopband weinig geluid maakt. Ik sport graag vroeg in de ochtend voordat ik naar mijn werk ga, maar daarbij wil ik mijn vriendin natuurlijk niet wakker maken. Mijn vriendin is in de afgelopen 3 weken dat ik nu bijna dagelijks hardloop nog geen 1x wakker geworden door het geluid!

Ook is de Tunturi FitRun 40i treadmill zeker geschikt voor intensief gebruik, ik heb nu in 3 weken tijd al ruim 100 km hardgelopen en hij heeft nog nul mankementen vertoond. Als ik klaar bent met trainen kan ik de loopband eenvoudig en snel inklappen, zo staat hij niet in de weg als ik of mijn vriendin hem even niet gebruikt.

Wij hebben niet erg veel ruimte, dus het is handig dat we zo ruimte kunnen besparen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik al deze eisen niet had verwacht te kunnen vinden in dit prijssegment!

Zou ik de Tunturi FitRun 40i aanraden?

Nu ik mijn mening en ervaring heb gedeeld is het natuurlijk de vraag of ik de Tunturi FitRun 40i loopband ook zou aanbevelen. Als je opzoek bent naar een loopband die niet veel ruimte in beslag neemt, voldoet aan bijna alle funcites en weinig geluid produceert kan ik de Tunturi FitRun 40i zeker aanbevelen.

De Tunturi FitRun 40i is een zeer stabiele en brede loopband waar ik na vele jaren van (intensief) thuisgebruik nog plezier van zal hebben.

tunturi fitrun 40i ingeklapt

Voordelen

  • Inklapbaar
  • Fijn display
  • Met bluetooth te verbinden
  • Brede loopband
  • Maakt geen herrie

Nadelen

  • Loopband is maar geschikt voor een maximaal gebruikersgewicht tot 100 kilogram

Dit zijn de alternatieven

Je hebt in mijn review over de Tunturi FitRun 40i gelezen dat ik erg positief over deze loopband ben. Maar misschien vind jij het helemaal niks. Dat kan. Ben je op zoek naar een andere loopband? Hieronder staan de beste alternatieven voor de Tunturi FitRun 40i treadmill.

Beoordeling Tunturi FitRun 40i

Door Peter

Kwaliteit
Functies
Geschikt voor thuisgebruik
Prijs

Samenvatting

Je hebt gelezen dat ik erg tevreden ben over deze loopband van Tunturi. Het is van goede kwaliteit: hij is stevig, stabiel en mooi. Er zitten genoeg functies op en is zeker geschikt voor thuisgebruik. Het is geen goedkope loopband, maar je krijgt genoeg waarde voor je geld.

4.5
Picture of Peter van der Schoot
Peter van der Schoot
Al 12 jaar lang ben ik actief in de wereld van fitness en gezonde voeding. In deze tijd heb ik veel ervaring opgedaan, en deze kennis wil ik graag delen op Fitness Meester. Heb je vragen? Laat dan even een reactie achter, dan reageer ik zo snel mogelijk.
Anderen bekeken ook..
Nieuwste berichten
Inhoud

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.