fbpx
fitness meester logo

Tunturi FitRun 30 Review

tunturi fitrun 30 review

Wil je een loopband kopen? Lees dan eerst even mijn Tunturi FitRun 30 review. In het verleden heb ik namelijk al verschillende loopbanden gebruikt, en heb sinds een aantal maanden de Tunturi FitRun 30 in huis.

Het is mijn eerste loopband van Tunturi, en daarom twijfelde ik in het begin een beetje of dit wel de juiste keuze zou zijn. Omdat deze loopband relatief goedkoop is (vergeleken met de specificaties), besloot ik om het toch te doen. Vandaag wil ik graag mijn ervaring met de Tunturi FitRun 30 delen met jullie. Lees verder om meer te weten te komen over deze loopband, en of ik deze zou aanraden!


Tunturi FitRun 30 loopband

tunturi fitrun 30 loopband review
De Tunturi FitRun 30 is makkelijk in te klappen en op te bergen.

De FitRun 30 loopband is een van de goedkopere varianten van de loopbanden die ze bij Tunturi maken. Hij is daarom ook perfect voor zowel beginners als gevorderden. Het is een redelijk zware loopband (46 kg), maar dat houd ook in dat hij erg stabiel is.

Er zijn in totaal 20 trainingsprogramma’s ingebouwd, waardoor je verschillende trainingen kunt volgen. Ook zijn er 3 hartslagprogramma’s ingebouwde, waardoor je in specifieke hartslagzones kunt trainen. Op het display wordt de afstand, calorieverbruik, hartslag en de tijd weergegeven.

De loopband wordt inclusief bidonhouder geleverd. Het is belangrijk om te weten dat je deze loopband maximaal 3 uur per dag kunt gebruiken. Na een training kun je de loopband makkelijk inklappen en opbergen, waardoor hij geen ruimte in beslag neemt.


Specificaties Row 2

MerkTunturi
SoortFitRun 30 loopband
Afmeting (L x B x H)154 x 72 x 129 cm
Gewicht46 kg
Maximaal Belastbaar Gewicht100 kg
Aantal lagen loopvlak3
Inklapbaar?Ja
Maximale snelheid12 km/h
HartslagsensorIngebouwde handpulssensor

Reviews op andere websites

Zoals gezegd twijfelde ik een beetje of deze loopband wel de juiste voor mij zou zijn. Daarom ging ik ook eerst aandachtig de reviews op andere websites lezen. Deze reviews ontnamen al snel mijn twijfels. Zoals je ziet, scoort de Tunturi FitRun 30 erg goed bij de reviews van Coolblue.

coolblue9 / 10 (139 beoordelingen)
Lees de reviews hier


Mijn review over de Tunturi FitRun 30

Ik heb eerder al eens een loopband thuis gehad. Zelf vond ik het altijd fijn om reviews te lezen voordat ik een fitnessapparaat kocht. Daarom schrijf ik ook deze review over de Tunturi FitRun 30.

Natuurlijk ga ik ook wel eens buiten hardlopen, maar wanneer het slecht weer is, zoals in de wintermaanden, vind ik het toch ontzettend fijn als ik gewoon thuis kan trainen.

tunturi fitrun 30 loopband review
Handige bidonhouder in de FitRun 30

Toen de loopband werd geleverd, kwam ik er al snel achter dat hij ontzettend zwaar was. Gelukkig hielpen de bezorgers van Coolblue mij om de loopband naar de eerste verdieping te dragen. Eerlijk is eerlijk: het was mij niet gelukt om deze loopband alleen naar boven te krijgen. Toen hij eenmaal in de juiste kamer stond, was het tijd voor de montage. De montage van de loopband liep echt gesmeerd. Er wordt een handleiding (ook hier te vinden) meegeleverd, maar die had ik niet eens nodig. Het was een kwestie van 6 schroefjes vastdraaien, waarna hij al klaar voor gebruik was. Aan de zijkant zit een staalkabel die je wel eerst moet losmaken voordat je de loopband kunt gebruiken. Er zit wel een sticker op geplakt die dat zegt, maar het staat niet in de handleiding.

Trainen op de Tunturi FitRun 30

De eerste trainingen op de Tunturi FitRun 30 waren ontzettend comfortabel. De loopband is ontzettend stabiel, en je voelt dat het een loopband is die nog jaren mee kan. Dat viel me heel erg mee, omdat ik dat in eerste instantie niet had verwacht voor deze prijs. Doordat de loopband zo sterk en robuust is, kan ik er ook lekker lang op trainen zonder enige problemen te ondervinden.

Soms heb je een loopband die erg schokt. Dat was bij de Tunturi FitRun 30 niet het geval. Hij start en draait zonder schokken. Helemaal top dus!

Het viel me op dat het loopvlak van de FitRun 30 erg breed en lang is. Persoonlijk vind ik het ontzettend fijn om genoeg ruimte te hebben als ik aan het lopen bent, en dat was met deze loopband dan ook geen enkel probleem. De motor is erg sterk (3.5 pk), en de hellingsgraad van de loopband kan automatisch afgesteld worden tot een hoek van 5 graden.

Duidelijk display

Het display is erg simpel, maar ook erg duidelijk. De tijd, afstand, calorieverbruik en hartslag worden hierop weergegeven. Ik merkte wel dat het display niet in iedere hoek helemaal goed leesbaar was. Op zich was dat geen enkel probleem, omdat het display in 98% van de gevallen wel goed leesbaar was.

Er wordt ook een zelfklevende siliconenmat voor de smartphone meegeleverd. Deze kun je onder het display vast zetten, waarna je je smartphone kunt vastzetten. Wat mij betreft een handige en leuke toevoeging aan de loopband.

Ik twijfelde op een gegeven moment een beetje of de weergegeven tijd wel klopt. Voor mijn gevoel ging de tijd op de loopband iets langzamer dan in werkelijkheid. Dat heb ik dan ook bijgehouden met de stopwatch op mijn iPhone, waarna ik inderdaad bevestigd kreeg wat ik al vermoedde. Het scheelt echter heel erg weinig, maar toch vind ik het wel apart.

Veel trainingsprogramma’s

Er zitten 20 trainingsprogramma’s in de loopband gebouwd. Het instellen van het juiste programma is niet moeilijk, alleen moet je wel van te voren even in handleiding kijken om te weten hoe het werkt.

Ik gebruik de trainingsprogramma’s niet. Het is ook mogelijk om de loopband door middel van Bluetooth te koppelen aan apps als Kinomaps. Hier ben ik zelf geen fan van, en gebruik het ook niet. Ik heb voor deze review wel even gekeken of het werkt, en ik kan zeggen dat de koppeling tussen je smartphone en de loopband snel en makkelijk gemaakt is, zonder enige problemen.

Weinig onderhoud

tunturi fitrun 30 review
De Tunturi FitRun 30 is opklapbaar

Gelukkig is er niet veel onderhoud voor deze loopband nodig. Wanneer dat wel het geval is, geeft de loopband het zelf aan. Vervolgens moet je wat olie onder de band aanbrengen waarna je de band even een paar minuutjes laat draaien. Er wordt een oliepompje en verlengstuk meegeleverd. Ik merkte wel dat het verlengstuk er redelijk makkelijk af gaat. Let er dus op dat je deze goed vast zet, anders zit alles onder de olie.

Mijn loopband begon echter na een aantal weken een klein beetje te piepen. Ik heb toen siliconenspray gekocht en deze onder de band gespoten. Probleem was toen direct verholpen!

Opklapbaar

De loopband is makkelijk op te klappen. Je kunt het loopvlak namelijk zonder enige problemen naar binnen klappen. De wieltjes onder de loopband maken het mogelijk om hem vervolgens te verplaatsen. Voor mij is dat een groot voordeel, gezien ik thuis niet veel ruimte heb. De Tunturi RitRun 30 staat dus niet in de weg wanneer ik deze niet gebruik.


Conclusie van mijn review over de Tunturi FitRun 30

Laat ik deze review over de Tunturi FitRun 30 afsluiten met een conclusie. De Tunturi FitRun 30 is een prima loopband voor zowel beginners als gevorderden. Je kunt hem zowel rustig als intensief gebruiken. Er zitten genoeg trainingsprogramma’s in deze loopband verwerkt, het display is makkelijk te bedienen en ook te koppelen aan een smartphone.

Voordelen

  • Opklapbaar en makkelijk op te bergen
  • Goedkoop
  • Erg stil tijdens een training
  • Stabiel
  • Comfortabel

Nadelen

  • Erg zwaar
  • Soms onderhoud nodig

Zou ik deze loopband aanraden?

Ben je op zoek naar een loopband die je makkelijk kunt gebruiken, opbergen en niet duur is? Dan is de Tunturi FitRun 30 een echte aanrader. Ik raad de Tunturi FitRun 30 loopband aan voor zowel beginners als gevorderden lopers. Hij is ontzettend stevig, makkelijk in elkaar te zetten en loopt ontzettend fijn.

Wat zijn de alternatieven?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je na het lezen van de review over de Focus Tunturi FitRun 30 inziet dat deze loopband niks voor jou is. Gelukkig zijn er nog genoeg andere loopbanden op de markt:

Beoordeling Tunturi FitRun 30

Kwaliteit
Functies
Geschikt voor thuisgebruik
Prijs

Samenvatting

De Tunturi FitRun 30 is een ontzettend goede loopband. Hij is stevig, stabiel en loopt erg fijn. Het display heeft niet veel functies, maar het zijn er wel genoeg. Doordat hij inklapbaar is, is hij ideaal voor thuisgebruik. Voor deze prijs, is het een super goede loopband!

4
Peter van der Schoot
Peter van der Schoot
Al 12 jaar lang ben ik actief in de wereld van fitness en gezonde voeding. In deze tijd heb ik veel ervaring opgedaan, en deze kennis wil ik graag delen op Fitness Meester. Heb je vragen? Laat dan even een reactie achter, dan reageer ik zo snel mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook..
Inhoud
Fitness Meester

Fitness Meester is een blog over fitness en een gezonde lifestyle. Wij schrijven over van voeding tot supplementen en van fitness artikelen tot oefeningen.

Volg ons op
Nieuwste berichten
Tags

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.