fitness meester logo

Tunturi FitRow 50 Review – Roeitrainer

Met deze Tunturi FitRow 50 review hoop ik je meer te kunnen vertellen over de ervaring die ik met deze roeitrainer heb gehad. Misschien twijfel je over de aankoop van de FitRow 50. Logisch. Het kopen van een fitness apparaat is een flinke investering.

Daarom raad ik je aan om eerst mijn review over de Tunturi FitRow 50 te lezen. Dan weet je veel beter waar je aan toe bent wanneer je deze roeitrainer in huis haalt.

Over de Tunturi FitRow 50

De Tunturi Fitrow 50 is een geschikte roeitrainer om aan je conditie te werken of in vorm te blijven. De Tunturi Fitrow 50 is gemaakt van metaal en door zijn strakke design is het geen doorn in het oog.

Hij is geschikt voor intensief gebruikt tot wel 5 uur per dag. De Fitrow 50 is gemakkelijk in te klappen en te verplaatsen, waardoor hij weinig ruimte opeist als je niet aan het trainen bent. Je kan tijdens je training gebruik maken van 17 verschillende trainingsprogramma’s waardoor er voor iedereen wel een geschikte training te vinden is.

Ook zijn er 16 verschillende weerstanden om je training meer uitdaging te bieden. Ben je benieuwd geworden naar mijn eigen ervaring? Lees hieronder mijn review over de Tunturi Fitrow 50.

Tunturi FitRow 50 specificaties

De belangrijkste specificaties van de roeitrainer van Tunturi staan hieronder weergegeven. Zo zie je de belangrijkste eigenschappen van de FitRow 50 in een handig overzicht.

MerkTunturi
SoortFitRow 50
Afmeting (L x B x H)191 x 59 x 50 cm
Gewicht31 kg
Zithoogte35 cm
Max. afstand voetpedalen – zitje110 cm
Bevestiging zitjeEnkele rails
Zijde inklapbaarAchterkant
Type weerstandElektromagneetrem
Weerstand verstellingElektronisch
Gewicht vliegwiel6 kg
Aantal vooraf geprogrammeerde programma’s17

Meer reviews over de Tunturi FitRow 50

Natuurlijk zijn er op het internet ook andere reviews te vinden over de Focus Fitness Unit 4. Ik ben op zoek gegaan naar deze reviews en heb de score van deze home gym hieronder weergegeven. Zoals je ziet wordt de Unit 4 over het algemeen erg goed beoordeeld!

Kieskeurig logo9 / 10 (1+ beoordelingen)
Bol.com logoGeen beoordelingen
coolblue8.4 / 10 (101+ beoordelingen)

Mijn Tunturi FitRow 50 review

Ik was al een tijdje opzoek naar een degelijk roeiapparaat voor een goede prijs, maar waar je wel veel voor terug krijgt. Al snel kwam ik de Tunturi Fitrow 50 tegen. Na het zoeken van wat meer informatie en het lezen van Tunturi Fitrow 50 reviews zag ik op Coolblue dat het product wordt beoordeeld met een 8,4 uit meer dan 100 beoordelingen.

De goede beoordelingen en het feit dat de Tunturi Fitrow 50 veel van mijn eisen bevredigt, hebben mij doen besluiten om de Tunturi Fitrow 50 te kopen bij Coolblue.

Zware doos, goed verpakt

Ik bestelde de Tunturi Fitrow 50 later op de avond en hij werd de volgende ochtend om half 10 al geleverd, dit past natuurlijk bij de topservice die wij van Coolblue gewend zijn.

De Tunturi Fitrow 50 werd in een grote zware doos geleverd en de bezorger zette hem keurig in de hal. Ze hadden aangegeven dat het verstandig was om de doos met twee personen naar boven te verplaatsen en ik kan dat beamen. Voor mij alleen was het erg zwaar geweest (de doos weegt meer dan 30 kg). Alle onderdelen zaten keurig geordend en netjes in de doos en het roeitoestel was goed verpakt om beschadiging te voorkomen.

Onduidelijke handleiding

Toen ik en een vriend van mij hem naar boven hadden getild samen kon het monteren beginnen. Op internet had ik wat reviews gelezen dat de handleiding niet helemaal optimaal is beschreven, hier kan ik ik mij wel in vinden.

Ondanks de niet optimale handleiding is het in elkaar zetten van de Tunturi Fitrow 50 zeker te doen. Ik ben er een 45 minuten mee bezig geweest. Als ik een tip mag geven: let niet te veel op de cijferaanduidingen bij de onderdelen, want alleen de nummers bij de los verpakte onderdelen zijn nodig, kijk verder gewoon goed naar de tekeningen. Nadat ik de Tunturi Fitrow 50 in elkaar had gezet was het tijd voor de eerste training.

Stabiele roeitrainer

display tunturi fitrow

Ik ging zitten en ik maakte mijn eerste roeibewegingen en ik was positief verrast over de stabiliteit. Deze roeitrainer is relatief gezien niet erg zwaar (weegt 31 kg), maar bied wel veel stabiliteit en comfort. Ook beschikt de Tunturi Fitrow 50 over een display waar je de standaard gegevens van je training op kan zien, zoals: tijd, snelheid, afstand, calorieverbruik, etc. Je kan gebruik maken van 17 verschillende trainingsprogramma’s en er zijn 16 verschillende niveaus qua weerstand.

Dit vind ik persoonlijk erg fijn, omdat je zo je trainingen kan variëren. Op deze manier vind ik het niet zo saai om te trainen en krijg ik juist zin om weer een training te doen. Als je gebruik wilt maken van het hartslaggericht programma dan moet je wel in het bezit zijn van een borstband, deze wordt namelijk niet meegeleverd, maar kan je wel makkelijk online bestellen.

Tip: bestel een anti-slipmatje

Verder wil ik vermelden dat ik wel heb gekozen om een anti-slipmatje aan te schaffen. Ik train thuis op een vrij gladde vloer en ik merkte dat als ik echt intensief aan het trainen was de Tunturi Fitrow 50 nog wel eens mee kon bewegen.

zitje fitrow 50

Dit was niet echt echt een probleem, maar ik vind het fijner als het niet gebeurt, daarom heb ik het simpel op deze manier opgelost. Nu heb ik er ook geen last meer van en kan ik weer zonder problemen intensief trainen.

Ik las bij de recensies dat een paar mensen last hadden van het feit dat het trektouw nog wel eens kapot wil gaan, ik heb hem nu een tijdje intensief gebruikt en ik heb nog helemaal geen last gehad van dit probleem.

De FitRow 50 is multifunctioneel

Wat ik verder erg fijn vind aan de Tunturi Fitrow 50 is dat het een multifunctioneel apparaat is. Als je van het stoeltje afkomt en je voor de Fitrow 50 gaat staan kan je hem ook gebruiken om je arm- en borstspieren te trainen. Ook kan je de Tunturi Fitrow 50 gemakkelijk inklappen en ergens anders neerzetten door de transportwieltjes. Hierdoor neemt de Tunturi Fitrow 50 erg weinig ruimte in beslag, dit vind ik persoonlijk een erg fijn pluspunt.

roeitrainer review

Ik ben zelf een gemiddelde sporter en heb ook al wat ervaring met roeien, maar ik vind wel nog uitdaging in mijn trainingen met de Tunturi Fitrow 50. Ik denk dat het ook een goed instapmodel is voor de beginnende thuissporter.

De meer ervarende roeier of iemand die krachttraining wil gaan doen op de Tunturi Fitrow 50 kan misschien beter voor een andere variant kiezen, omdat het hoogste weerstandsniveau misschien iets te laag is om hem daar voor te gebruiken. Maar ben je juist op zoek naar een cardiotraining of heb je nog minder ervaring met roeien is het een zeer goede keuze.

Is de Tunturi FitRow 50 een aanrader?

Als je een beginnende tot gemiddelde ervaring hebt op het gebied van een roeien is de Tunturi Fitrow 50 zeker een aanrader! Hij is stabiel, comfortabel en bied zeker uitdaging. Ook kan je hem gemakkelijk inklappen. Op deze manier staat hij nooit in de weg in kleine ruimtes en hoef je er niet heel de tijd tegen aan te kijken!

inklapbaar

Daarnaast kan je andere oefeningen uitvoeren met de Tunturi Fitrow 50 waardoor het een echt multifunctioneel apparaat wordt. Je kan gebruik maken van 17 verschillende trainingsprogramma’s waardoor je variatie houdt in je trainingen.

De weerstand kan je gemakkelijk verhogen of verlagen binnen 16 verschillende standen. Kortom, dit is een erg fijne en functionele roeitrainer welke zeker de overweging waard is.

Voordelen

  • De roeitrainer is makkelijk in te klappen en te verplaatsen door de handige transportwieltjes
  • Er zijn 17 verschillende trainingsprogramma’s om je trainingen mee te variëren
  • De Tunturi Fitrow 50 is stabiel en comfortabel
  • De roeitrainer is ook rechtopstaand te gebruiken om je arm- en borstspieren mee te trainen

Nadelen

  • Weerstand is misschien niet uitdagend genoeg voor de ervarende roeiers

Dit zijn de alternatieven voor de Tunturi FitRow 50

Is de Tunturi FitRow 50 niks voor jou? Misschien ben je wel op zoek naar een andere roeitrainer. Iedereen heeft immers zo zijn eigen wensen en eisen. Gelukkig zijn er nog genoeg andere roeitrainers te koop.

Wanneer je op zoek bent naar een andere roeitrainer, kunnen wij de volgende roeitrainers aanraden. Ze zijn zeker het kijken waard!

Beoordeling Tunturi FitRow 50

Door Michelle

Kwaliteit
Functies
Geschikt voor thuisgebruik
Prijs

Samenvatting

Deze roeitrainer is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Hij is stabiel en van goede kwaliteit, maar ook erg multifunctioneel. Hij is inklapbaar en makkelijk te verplaatsen, wat hem ideaal voor thuisgebruik maakt.

4.5
Picture of Michelle
Michelle
Sinds jongs af aan ben ik een grote sportfanaat. Dat was de reden dat ik ook een studie sport en voeding heb afgerond. Hopelijk kan ik op deze manier zo veel mogelijk mensen inspireren om bezig te zijn met sport en voeding.
Anderen bekeken ook..
Nieuwste berichten
Inhoud

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.