fitness meester logo

Tunturi FitCycle 50i Ergometer Review – Hometrainer

Een tijdje geleden kocht ik de Tunturi FitCycle 50i Ergometer, omdat ik vaker thuis wilde sporten. Graag laat ik jou weten hoe ik deze hometrainer van Tunturi heb ervaren. Daarom schrijf ik deze Tunturi FitCycle 50i Ergometer review.

Eerst leg ik wat uit over de FitRun 40i en geef ik algemene specificaties, en laat ik zien hoe deze hometrainer op andere websites wordt beoordeeld. Daarna vertel ik in mijn review over de Tunturi FitCycle 50i Ergometer wat ik zelf van deze hometrainer vind, en of ik hem zou aanraden.Informatie over de Tunturi FitCycle 50i Ergometer

Het is handig om eerst wat algemene informatie te delen voordat ik mijn mening en ervaring deel over de Tunturi FitCycle 50i Ergometer. De Tunturi hometrainer beschikt over een ergometer, wat betekent dat de hometrainer jouw geleverde kracht (uitgedrukt in wattages) bijhoudt.

De hometrainer is uitgerust met wel 20 verschillende trainingsprogramma’s en beschikt ook over 32 verschillende weerstandsniveaus om je trainingen uitdagender te maken. Voor ieder niveau (of je nu een net begint of al wat meer ervaring hebt met sporten) is er dus genoeg uitdaging te vinden.

tunturi fitcycle 50i ergometer

Ben je opzoek naar nog meer trainingsmogelijkheden kan je de hometrainer verbinden via bluetooth met de iConsole+ of de kinomap app. De Tunturi hometrainer is geschikt voor een gebruikersgewicht tot maximaal 150 kg.

Tijdens een training is het belangrijk om goed te blijven drinken. De Tunturi FitCycle 50i heeft een bidonhouder, waardoor je je flesje/bidon makkelijk kan opbergen. Ook heeft de Tunturi hometrainer een tablethouder waardoor je naar je favoriete series en films kan blijven kijken, terwijl je fit blijft en aan je conditie werkt.

Ook beschikt de Tunturi hometrainer over een display waar je zaken kan terugvinden, zoals: snelheid, tijd, afstand, calorieverbranding en de hartslag. Ben je opzoek naar een hometrainer en ben je benieuwd naar mijn ervaring met de Tunturi FitCycle 50i Ergometer? Lees dan snel mijn review!


Meegeleverde accessoires

Koop je de hometrainer van Tunturi? Dan kun je, naast de hometrainer, onderstaande accessoires in de doos verwachten:


Tunturi FitCycle 50i Ergometer specificaties

Hieronder staan de belangrijkste specificaties van de Tunturi FitCycle 50i Ergometer. Zo zie je hieronder de afmeting, het gewicht en andere specificaties als het maximale gebruikersgewicht.

MerkTunturi
SoortFitCycle 50i Ergometer
Afmeting (L x B x H)101 x 52 x 132 cm
Gewicht28,5 kg
Maximale gebruikersgewicht150 kg
Maximale gebruikerslengte200 cm
 Type aandrijfsysteemV-aandrijfriem
Richting verstelbaar zadelVerticaal & Horizontaal
Gewicht vliegwiel14 kg
 Type weerstandMagneetrem
Aantal weerstandniveaus32

Andere reviews over de Tunturi FitCycle 50i Ergometer

Voordat ik deze loopband kocht, ben ik natuurlijk ook zelf naar de reviews gaan kijken. En de beoordelingen logen er niet om. Anderen hebben namelijk goed ervaringen met deze loopband, zoals je hieronder kunt zien.

Bol.com logo5 / 5 (2+ beoordelingen)
Kieskeurig logo9.7 / 10 (3+ beoordelingen)
coolblue8.6 / 10 (402+ beoordelingen)


Mijn Tunturi FitCycle 50i Ergometer review

Ik besloot na veel onderzoek en reviews over de Tunturi FitCycle 50i Ergometer gelezen te hebben de Tunturi FitCycle 50i Ergometer te bestellen bij Coolblue. Toch moet ik zeggen dat ik mij blijf verbazen over hun bizar snelle levering. Ik had de Tunturi FitCycle 50i pas later op de avond besteld en de volgende ochtend werd er al aangebeld en stond de Tunturi hometrainer voor de deur. Nadat de bezorger hem binnen in de hal had gezet, heb ik hem zelf naar de gewenste plek getild. Dit was op dezelfde verdieping, dus was makkelijk te doen.

Makkelijk in elkaar te zetten

tunturi fitcycle 50i ergometer

Toen de Tunturi hometrainer op de juiste plaats stond, kon het grote in elkaar zetten beginnen. Het was niet lastig, maar het is wel even een klusje waar je de tijd voor moet nemen. Er zit een fijne handleiding bij, maar je kan hem ook downloaden als pdf (zie ‘Meegeleverde accessoires’ hierboven). Op deze manier kan je de plaatjes wat groter maken, dan vond ik zelf erg handig.

Ik ben met het in elkaar zetten van de Tunturi hometrainer een dik uurtje bezig geweest, maar heb het dan ook rustig gedaan. Toen hij eenmaal stond zag hij er stabiel uit en het materiaal is van goede kwaliteit. Ik was benieuwd naar het niveau van de materialen en had voor deze prijs niet zo’n goede bouwkwaliteit verwacht als ik eerlijk ben.

Zadel verstelbaar voor de ideale houding

Nadat ik hem in elkaar had gezet was het een kwestie van de stekker in het stopcontact steken en het zadel op de juiste hoogte zetten. Wat ik fijn vind aan de Tunturi FitCycle 50i Ergometer is dat je het zadel zowel horizontaal als verticaal kan verplaatsen.

Op deze manier kan je de perfecte houding aanhouden tijdens de training. Het stuur kan je niet verplaatsen. Dit vind ik persoonlijk niet erg, omdat je het zadel in twee richtingen kan verplaatsen op die manier nog steeds een goede houding hebt. Misschien dat het zadel iets comfortabeler had gekund, maar voor een training van 45 minuten vind ik het niet storend!

Simpel display met genoeg trainingen

fitcycle 50i display

Toen alles zo stond ingesteld kon ik aan mijn eerste training beginnen op de Tunturi hometrainer. Het display vind ik erg makkelijk te bedienen. Alles wijst zichzelf en je kan makkelijk een training selecteren.

Ik vind het erg fijn dat er 20 verschillende trainingen zijn waar ik uit kan kiezen. Op deze manier vind ik meer uitdaging. Toen ik mijn eerste training had geselecteerd kon ik beginnen met trappen. Wat mij meteen opviel was de lage instap. Op het display kan ik gemakkelijk dingen teruglezen, zoals afstand, tijd, snelheid, energieverbruik, en de hartslag.

Tablethouder: handig!

Verder stelt het display niet veel voor. Je kan er geen apps op downloaden of video’s op kijken. Dit vind ik zelf geen groot probleem, omdat de tablethouder op de juiste plek zit. Ik schuif tijdens de training mijn iPad in de tablethouder. Op deze manier kan ik toch Netflixen en hoef ik mij niet te vervelen tijdens mijn training.

Lage instap en geen herrie

Door de lage instap is de Tunturi hometrainer denk ik ook goed geschikt voor mensen die moeten revalideren. Toen ik een aantal minuten had getrapt, was ik ook positief verast door de stabiliteit. Ik had verwacht dat ik enige beweging zou kunnen ervaren, maar dat is niet het geval.

Ook maakt de hometrainer geen geluid, tijdens het trainen. Ik train zelf altijd laat in de avond, want dat vind ik zelf het fijnste. Mijn gezin heeft nog geen overlast gehad van een storend geluid als ik aan het trainen ben en de rest al in bed ligt.

Makkelijk verplaatsbaar, ideaal voor thuisgebruik

tunturi fitcycle 50i ergometer

Als ik klaar ben met mijn training is het een kwestie van de stekker uit het stopcontact trekken. Ook kan je de Tunturi hometrainer gemakkelijk aan de kant zetten Hij heeft twee wieltjes aan de voorkant waardoor dit ook niet zwaar is. Je kan hem niet inklappen, maar ik vind dat persoonlijk niet nodig. Ik kan hem gemakkelijk aan de kant zetten en dat is voor mij genoeg. Op deze manier staat hij bij ons thuis niet heel de dag in de weg.

Ik had al deze gemakken niet voorspelt bij een hometrainer in deze prijsklasse. Ik moet zeggen dat ik positief ben verrast en ik de Tunturi Hometrainer FitCycle 50i nog vele jaren met plezier zal gebruiken.Is de Tunturi FitCycle 50i Ergometer een aanrader?

Nu ik mijn eigen ervaring heb gedeeld is het natuurlijk handig om te weten of ik de Tunturi FitCycle 50i Ergometer na mijn review zou aanraden aan andere mensen. Als je op zoek bent naar een hometrainer die stabiel is, geen geluid maakt en je makkelijk aan de kant kan zetten, is de Tunturi FitCycle 50i zeker een aanrader.

tunturi fitcycle 50i ergometer

De Tunturi FitCyle 50i is een goede degelijke hometrainer die van alle gemakken voorzien is. Ik zal deze hometrainer nog met veel plezier de komende jaren gaan gebruiken. Ik heb geen spijt gehad van mijn aankoop en ik denk dat andere dat ook niet zullen ervaren.

Voordelen

  • Goede bouwkwaliteit
  • Maakt geen geluid
  • Eenvoudig te monteren
  • Heeft een ergometer

Nadelen

  • Stuur is niet qua hoogte te verstellen

Dit zijn de alternatieven

Ben je toch op zoek naar een hometrainer met andere specificaties? Het maken van een keuze is lastig, want er worden veel verschillende hometrainers aangeboden. En die hebben allemaal andere specificaties.

Daarom heb ik hieronder de beste alternatieven voor de Tunturi FitCycle 50i Ergometer weergegeven.

Of lees hier of je meer kunt afvallen op een hometrainer of crosstrainer.


Beoordeling Tunturi FitCycle 50i Ergometer

Door Michelle

Kwaliteit
Functies
Geschikt voor thuisgebruik
Prijs

Samenvatting

Over het algemeen een simpele hometrainer, maar met genoeg functies voor een fijne training. Het verstelbare zadel maakt de FitCycle 50i comfortabel, en omdat hij te verplaatsen is, is hij wat mij betreft geschikt voor thuisgebruik. Hij is dubbel en dwars de (lage) prijs waard!

4.5
Picture of Michelle
Michelle
Sinds jongs af aan ben ik een grote sportfanaat. Dat was de reden dat ik ook een studie sport en voeding heb afgerond. Hopelijk kan ik op deze manier zo veel mogelijk mensen inspireren om bezig te zijn met sport en voeding.
Anderen bekeken ook..
Nieuwste berichten
Inhoud

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.