fitness meester logo

Tunturi Fitcross 50i Rear Review

Op zoek naar een Tunturi FitCross 50i Rear review? Dan ben je bij het juiste artikel aangekomen. Het kopen van een crosstrainer kan spannend zijn. Het is namelijk een flinke investering die je doet. Daarom kun je maar beter de juiste crosstrainer kiezen. Dat was ook precies wat ik dacht voordat ik de Tunturi FitCross 50i Rear kocht.

In mijn review beschrijf ik eerst wat meer over deze crosstrainer, waarna ik je vertel wat ik er van vind. Zo hoop ik dat mijn review bijdraagt aan het maken van de juiste keuze. Twijfel je om de Tunturi FitCross 50i Rear te kopen? Lees dan zeker even mijn review, want die gaat je in dat geval zeker bij je keuze helpen!Over de Tunturi FitCross 50i Rear

Crosstrainer Tunturi FitCross 50i Rear is door Tunturi op de markt gebracht voor de thuissporters. Hij is gemaakt voor thuisgebruik, en daar zou deze crosstrainer zijn functies dan ook op hebben aangepast.

tunturi fitcross 50i rear

Er zijn in totaal 32 weerstandniveaus die je elektronisch kunt verstellen. Ook de magneetrem wordt elektronisch geregeld. Het is dus een vrij moderne crosstrainer. Deze crosstrainer heeft namelijk ook tablet support en een LCD-scherm waar je informatie over je training op kunt aflezen. Via het scherm kun je ook kiezen tussen 20 verschillende trainingsprogramma’s. Er is keuze tussen trainingen voor beginners, gevorderden en sportievelingen.

Het is ook mogelijk om je smartphone of tablet te koppelen aan de hometrainer. Je kunt hierdoor trainingsgegevens naar je smartphone of tablet sturen, maar ook trainingen beginnen vanaf een van je apparaten. Dit geeft je de mogelijkheid om bijvoorbeeld een route door Google Street View te fietsen. Een training is dus een stuk minder saai met deze functie!


Specificaties van deze crosstrainer

De specificaties spreken eigenlijk voor zich. Toch is het wel belangrijk om altijd even goed te kijken naar de specs. Zo weet zie je snel wat je kunt verwachten als je de Tunturi FitCross 50i daadwerkelijk aanschaft. Hieronder heb ik de belangrijkste specificaties in een tabel weergegeven.

MerkTunturi
SoortFitCross 50i Rear
Afmeting (L x B x H)145 x 61 x 171 cm
KleurZwart
Gewicht48 kg
Maximaal gebruikerslengte205 cm
Maximaal belastbaar gewicht150 kg
Positie vliegwielAchteraan
Gewicht vliegwiel18 kg
Type aandrijvingV-belt

Reviews op andere websites

Wanneer ik zelf een product op internet koop, kijk ik van te voren altijd even naar de reviews. Dat doe jij nu ook. Toen ik naar reviews over de Tunturi FitCross 50i Rear zocht, kwam ik er achter dat er eigenlijk helemaal niet zo veel reviews zijn. Deze crosstrainer wordt wel in diverse webshops verkocht, maar toch zijn er maar weinig reviews over te vinden. Hieronder heb ik toch maar even een opsomming gemaakt van wat ik kreeg gevonden.

Kieskeurig logo9.5 / 10 (2+ beoordelingen)
Bol.com logoGeen beoordelingen
coolblue8.2 / 10 (102+ beoordelingen)

Op Kieskeurig zijn er maar 2 reviews te vinden, terwijl er op bol.com helemaal geen reviews zijn te zien. Aan Coolblue hebben heel veel mensen echter wel laten weten wat ze van de crosstrainer van Tunturi vinden. Hij scoort hier erg goed; 8.2 van de 10 punten.Mijn Tunturi FitCross 50i Rear Review

Ik besloot om deze crosstrainer bij Coolblue te kopen. De dag na mijn bestelling werd de Tunturi FitCross 50i Rear al geleverd. De doos was redelijk zwaar, maar gelukkig hielp de medewerker van Coolblue mij om deze mee naar de eerste etage te tillen. Mocht je deze crosstrainer ook naar boven willen tillen, doe dat dan met iemand anders, want hij is te zwaar om het alleen te doen. Hij was erg goed en stevig verpakt.

Toen de doos eenmaal in de juiste kamer stond, ging ik de hometrainer uitpakken. Er wordt gereedschap en een handleiding meegeleverd. Echter is de gereedschap niet van bepaald goed kwaliteit. Je kunt dus beter je eigen gereedschap gebruiken. De handleiding is erg duidelijk. Ik volgde de stappen in de handleiding waarna de crosstrainer binnen uurtje al stond.

>> Download de handleiding van de Tunturi FitCross 50i Rear

Het model zag er erg strak uit! Ik vind het LCD-scherm er ook erg mooi en modern uitzien. Er zit ook een bidonhouder onder het scherm. Deze ziet er in eerste instantie niet zo stevig uit, maar daar heb ik uiteindelijk geen problemen mee gehad. Ook zag ik dat er wieltjes onder de de crosstrainer zijn gemonteerd, waardoor hij makkelijk is te verplaatsen.

Comfortabele training

Een training op de Tunturi FitCross 50i Rear is erg comfortabel. Ik heb deze crosstrainer nu zo’n 3 maanden in gebruik, en heb ik zeker 3 keer per week plezier van. De crosstrainer zelf is stabiel, alleen had het voetstuk wel wat breder mogen zijn. Wanneer je intensief traint zal de crosstrainer een beetje naar links en rechts gaan. Voor de rest is hij erg stabiel. Alleen wanneer ik erg intensief train heb ik hier last van. Gelukkig is dat niet vaak.

De beweging gaat erg soepel. Het zware vliegwiel zorgt voor een comfortabele beweging waardoor een training geen straf is. Er komt ook nauwelijks geluid uit het vliegwiel waardoor ik ook kan trainen wanneer er nog andere mensen thuis liggen te slapen. Top dus!

Tijdens het trainen hoor ik soms wel een piepje. In het begin had ik hier geen problemen mee omdat het maar zachtjes was. Echter werd dit na verloop van tijd steeds erger, waarna ik contact opnam met Coolblue. Zij hebben vervolgens een monteur langs gestuurd die de piep heeft verholpen.

Koppeling aan de smartphone/tablet

Persoonlijk vond ik het super dat ik mijn tablet kon koppelen aan deze crosstrainer. Ik vind het fijn dat ik vanuit een app op mijn tablet alles kan regelen. Hiervoor gebruik ik Kinomap. Door mijn tablet in de tablethouder te zetten, wordt er automatisch contact gemaakt tussen de crosstrainer en Kinomap. Dit ging soepel, zonder enige problemen.

Vervolgens kon ik in Kinomap een training in Google Street View selecteren. Het leuke is dat je dan overal ter wereld kunt fietsen. Ook door je eigen straat.

In de sportschool heb ik vaak gebruik gemaakt van fitnessapparaten die je ook kon koppelen aan je smartphone of tablet. Echter was het maken van de verbinding altijd erg lastig. In de meeste gevallen kon ik zelfs helemaal geen verbinding maken. Erg fijn dat ik dus bij de Tunturi FitCross 50i geen problemen ondervond!

Geschikt voor thuisgebruik, wel wat aan de grote kant

Deze crosstrainer is voor thuisgebruik gemaakt. Voor een crosstrainer die voor thuisgebruik is gemaakt is hij erg stevig. Er zitten wieltjes aan de onderkant van de crosstrainer waardoor je hem makkelijk kan verplaatsen. Na een training kon ik het apparaat zonder enige moeite in de hoek van de kamer zetten.

Helaas is deze crosstrainer niet inklapbaar. Hij neemt dus nog steeds ruimte in beslag wanneer je hem niet gebruikt. Echter is dat voor mij niet een groot probleem. Ik kan me echter voorstellen dat wanneer je een kleine ruimte hebt, je liever een inklapbare crosstrainer hebt.Is deze crosstrainer van Tunturi een aanrader?

Ik gebruik deze crosstrainer nu al enkele maanden, en kan zeggen dat ik er erg blij mee ben. Het is een stevige crosstrainer die veel mogelijkheden biedt. Er zijn genoeg trainingsprogramma’s en zwaarte verstellingen. De koppeling met de tablet of smartphone zorgt voor meer diversiteit in de trainingen, waardoor je een training zo leuk kunt maken als je wilt.

Ben je op zoek naar een degelijke crosstrainer voor thuis en wil je waar voor je geld krijgen? Dan is de Tunturi FitCross 50i Rear zeker een aanrader! De prijs- kwaliteitsverhouding is erg goed, waardoor je ook niet snel spijt zal krijgen van je aankoop.

Voordelen

  • Soepele beweging
  • Stevig apparaat
  • Snel en makkelijk te verbinden met je smartphone of tablet

Nadelen

  • Niet inklapbaar en neemt daardoor best wat ruimte in beslag

Wat zijn de alternatieven?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je na het lezen van de review over de Tunturi FitCross 50i Rear inziet dat deze crosstrainer niks voor jou is. Gelukkig zijn er nog genoeg andere crosstrainers op de markt. Dit zijn goede alternatieven voor de Tunturi CrossFit 50i Rear:

Lees ook of je meer kunt afvallen op een hometrainer of crosstrainer.


Beoordeling Tunturi FitCross 50i Rear

Door Michelle

Kwaliteit
Functies
Geschikt voor thuisgebruik
Prijs

Samenvatting

Het is een stevige crosstrainer die genoeg functies biedt. Hierdoor wordt een training niet snel vervelend. Helaas is hij niet inklapbaar, waardoor hij nog best wat ruimte inneemt. De prijs- kwaliteitsverhouding is erg goed.

3.9
Picture of Michelle
Michelle
Sinds jongs af aan ben ik een grote sportfanaat. Dat was de reden dat ik ook een studie sport en voeding heb afgerond. Hopelijk kan ik op deze manier zo veel mogelijk mensen inspireren om bezig te zijn met sport en voeding.
Anderen bekeken ook..
Nieuwste berichten
Inhoud

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.