fbpx
fitness meester logo

Tunturi Dubbel Buikspierwiel – Review

Tunturi Buikspierwiel Review

Deze Tunturi buikspierwiel review is gebaseerd op mijn persoonlijke ervaring. Het wordt gezien als een van de beste oefeningen voor de buikspieren; het buikspierwiel, ook wel bekend als het ab wheel. Daarnaast verbeter je er ook nog eens je balans mee. Daarom wilde ik het dubbele buikspierwiel van Tunturi uitproberen.


Tunturi Buikspierwiel Review

Het buikspierwiel heb ik besteld op bol.com voor €23,99. Dit was in de tijd van de corona crisis, en daardoor lag de prijs een stuk hoger. Je kunt het product hier vinden. Toen ik het product thuis kreeg, kon ik het product makkelijk in elkaar zetten.

Tunturi Buikspierwiel Review
Zo krijg je het buikspierwiel binnen.

Goede grip

De handvaten zijn gemaakt van foam en hebben handgrepen, zodat je het wiel goed vast kunt pakken. Het is gemaakt van zacht materiaal, en hierdoor doet het geen pijn aan je handen wanneer je de oefening meerdere keren hebt herhaald. De foam is niet glad en dat zorgt ervoor dat je handen en vingers niet wegglijden.

Buikerspierwiel Handvat Review
Handvaten van foam.

Handvat Buikspierwiel Tunturi
Speciale handgrepen voor je vingers.

Dubbel trainingswiel

Voor mij is het ontzettend belangrijk dat een buikspierwiel een dubbel trainingswiel heeft. Hierdoor kun je beter je balans houden waardoor je focus nog meer op het trainen van je buikspieren ligt. Deze dubbele wielen lopen soepel langs elkaar en om het buisje heen.

Dubbel Buikspierwiel Review
Dubbel wiel.

Inclusief een waardeloos matje

Je krijgt ook een kniematje meegeleverd. Dit is een ontzettend dun matje, wat na een paar weken al begon te golven. Het is ook een erg klein matje waardoor je knieën al snel van het matje afschuiven. Je moet je knieën dus een aantal keer verplaatsen om ze weer op het kniematje te krijgen. Eigenlijk is het een waardeloos kniematje. Daarom gebruik ik dit kniematje nooit, en leg ik gewoon een handdoek of kussentje onder mijn knieën.

Kniematje Buikspierwiel
Inclusief kniematje.

Kniematje van het Buikspierwiel
Het kniematje is erg dun en golft.

Eindconclusie van de Tunturi buikspierwiel review

Het buikspierwiel van Tunturi is een ontzettend goed product. Het is stevig en gemaakt van hoog kwalitatief materiaal. Je voelt aan dat het geen rommel is, en dat traint erg fijn. Wanneer je het product binnenkrijgt is het makkelijk en snel in elkaar te zetten.

Ik gebruik het buikspierwiel iedere ochtend; 4 setjes met 12 herhalingen. De prijs- kwaliteitsverhouding is ontzettend goed.

Zijn er ook minpunten? Geen minpunten, wel een minpuntje. Dat is het kniematje. Het kniematje is zoals gezegd te dun en te klein om praktisch te kunnen gebruiken. Ze hadden dit matje net zo goed niet kunnen meesturen. Benieuw naar meer reviews? Lees ze hier!

Tunturi Buikspierwiel Review

Kwaliteit
Stevigheid
Komt overeen met afbeelding
Prijs – kwaliteitsverhouding

Samenvatting

De kwaliteit van het buikspierwiel is erg goed, omdat hij stevig en makkelijk in gebruik is. De prijs – kwaliteitsverhouding is ook erg goed. Het meegeleverde kniematje is daarentegen erg dun.

4.1
Peter van der Schoot
Peter van der Schoot
Al 12 jaar lang ben ik actief in de wereld van fitness en gezonde voeding. In deze tijd heb ik veel ervaring opgedaan, en deze kennis wil ik graag delen op Fitness Meester. Heb je vragen? Laat dan even een reactie achter, dan reageer ik zo snel mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook..
Inhoud
Fitness Meester

Fitness Meester is een blog over fitness en een gezonde lifestyle. Wij schrijven over van voeding tot supplementen en van fitness artikelen tot oefeningen.

Volg ons op
Nieuwste berichten
Tags

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.