fitness meester logo

Streefgewicht

streefgewicht

Het streefgewicht is voor veel mensen een belangrijk getal. Het is een getal waar veel mensen naar toe werken. We hebben het hier dan vooral mensen die willen afvallen, spieren willen laten groeien of juist op eenzelfde gewicht willen blijven.


Wat is het streefgewicht?

Het streefgewicht is het gewicht waar je graag naartoe wilt werken. Weeg je nu 87 kilo, en wil je over een half jaar graag 75 kilo wegen? Dan is 75 kilo jouw streefgewicht. Het kan ook zo zijn dat het streefgewicht boven jouw huidige gewicht licht. Of dat jouw huidige gewicht, ook jouw streefgewicht is voor de komende tijd.

Om jouw streefgewicht te bereiken, zul je bewust met voeding en sport moeten omgaan. Er zijn verschillende methodes die je hierbij kunnen helpen. Denk aan intermittent fasting, het eten van meer of minder van bepaalde voedingsstoffen per dag, of door vaker te gaan sporten (cardio of krachttraining).

Lees je onze artikelen ook al?
Inhoud
Fitness Meester

Fitness Meester is een blog over fitness en een gezonde lifestyle. Wij schrijven over van voeding tot supplementen en van fitness artikelen tot oefeningen.

Volg ons op
Nieuwe Berichten
Tags

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.