fitness meester logo

Spierpijn? Koopgids voor beste de magnesium!

Last van spierpijn door het sporten? Dat kan komen doordat je een tekort aan magnesium hebt. Magnesium is een voedingsstof die in verschillende producten te vinden is, zoals bladgroenten als spinazie. Naast dat het helpt tegen spierpijn, zorgt het ook voor minder vermoeidheidsklachten en ondersteunt het de groei van de spieren. Wil je de beste magnesium tegen spierpijn kopen? Fitness Meester heeft de 4 beste magnesium supplementen op een rij gezet.


De beste magnesium supplementen tegen spierpijn!

Wanneer je magnesium wilt kopen tegen spierpijn is het verstandig om te kiezen voor een van onderstaande supplementen. Fitness Meester heeft namelijk uitgezocht welke magnesium supplementen helpen om spierpijn tegen te gaan.


Magnesium Citraat Poeder – MyProtein

De Magnesium Citraat Poeder van MyProtein bestaat 100% uit magnesiumcitraat, zonder enkele toevoegingen, wat zorgt voor een versterking van het zenuwstelsel. Daarnaast ondersteunt het ook nog eens de spiergroei. Het bevat een anti-vermoeidheidsformule en volledig veganistisch en vegetarisch. Dat zorgt uiteindelijk voor minder vermoeidheid.

De belangrijkste voordelen

 • Magnesium helpt tegen vermoeidheid
 • Draagt bij aan een goede ondersteuning van het zenuwstelsel
 • Ondersteunt eiwitsynthese, en is dus een goede ondersteuning voor spiergroei en spierbehoud
 • Geen extra toevoegingen

Wat zeggen de reviews?

Dit product krijgt 4 van de 5 sterren volgens de reviews op internet. Alle reviews hebben 1 gelijknis: iedereen geeft aan minder last van spierkrampen/spierpijn. Daarnaast geven gebruikers aan er lekker van te slapen. Dit is precies waar je magnesium voor wilt hebben, dus dat is erg positief! Een minpuntje volgens de reviews is dat het poeder zich niet totaal oplost in het water.

Magnesium Spierpijn

100% Magnesium Citrate

Merk: MyProtein

250 gram

€13,99


Magnesium Citraat – Body & Fit

De Magnesium Citraat van Body & Fit is een multifunctioneel mineraal dat erg gemakkelijk door het lichaam wordt opgenomen. Het draagt bij aan een normale eiwitsynthese wat spiergroei en spierbehoud stimuleert. De magnesium bevorderd de energiestofwisseling, wat ervoor zorgt dat je minder snel vermoeid bent. Maar wat is er dan zo speciaal aan dit supplement? De citraatverbinding heeft geen spijsverteringsactiviteit nodig om goed opgenomen te worden.

Wat zeggen de reviews?

Dit product krijgt 4,5 van de 5 sterren volgens de gebruikers van Magnesium Citraat. De gebruikers geven aan dat het product doet wat het moet doen; spierpijn verhelpen. De capsules zijn volgens de gebruikers makkelijk door te slikken en bevatten een goede balans. De meeste gebruikers gebruiken 2 capsules per dag, maar dit is natuurlijk zeer persoonlijk.

Magnesium Spierpijn

Magnesium Citrate

Merk: Body & Fit

240 capsules

€11,90


Zink & Magnesium Capsules – MyProtein

Het is niet gek dat magnesium in de combinatie met zink in een capsule wordt aangeboden. Naast deze combinatie zit er ook Vitamine B6 in, wat extra helpt tegen vermoeidheid. De unieke combinatie van zink en magnesium draagt bij aan een goede werking van het immuunsysteem.

De belangrijkste voordelen

 • Capsules zijn makkelijk mee te nemen en in te nemen
 • Zink zorgt voor een ondersteuning van het immuunsysteem
 • Magnesium stimuleert spiergroei, spierbehoud en behoud van botten
 • Vitamine B6 helpt tegen vermoeidheid
 • Stimuleert een betere nachtrust

Wat zeggen de reviews?

Dit product krijgt 4,7 van de 5 sterren! Wat vooral opvalt is dat de gebruikers allemaal aangeven dat het supplement erg ondersteunend is voor de slaap! Het zorgt er namelijk voor dat ze sneller in slaap vallen en ’s nachts minder vaak/niet meer wakker worden. Dit is natuurlijk erg goed voor de spiergroei; meer en betere slaap stimuleert spiergroei en spierbehoud.

calcium magnesium

Magnesium & Calcium

Merk: MyProtein

270 capsules

€35,69


Calcium & Magnesium – Body & Fit

Calcium en magnesium zijn een perfecte combinatie voor krachtsporters en duursporters! De magnesium draagt bij aan spierbehoud doordat het bijdraagt aan een normale eiwitsynthese en kan bijdragen aan een goede nachtrust. Calcium ondersteunt de magnesium, wat tot een betere werking leid, en helpt zo de normale spierwerking te behouden. Hierdoor heb je minder last van spierpijn wanneer je dit magnesium product koopt.

De belangrijkste voordelen

 • Calcium ondersteunt de werking van magnesium
 • Calcium helpt normale spierwerking te behouden
 • Magnesium zorgt voor een normale eiwitsynthese
 • Magnesium helpt tegen vermoeidheid en een normale werking van de spijsvertering

Wat zeggen de reviews?

Dit product ontvangt 4,5 van de 5 sterren volgens de gebruikers van het product. De gebruikers zijn het er allemaal over eens dat de tabletten makkelijk te slikken zijn. Daarnaast vinden ze het een goede toevoeging aan het sporten. Toch zijn er ook een aantal gebruikers die niks van de werking merken.

Magnesium Spierpijn

Calcium & Magnesium

Merk: Body & Fit

180 capsules

€6,90


Wanneer magnesium innemen tegen spierpijn?

Het is belangrijk dat je genoeg magnesium binnenkrijgt op de dagen dat je gaat sporten. Daardoor zul je minder last krijgen van spierpijn. Door genoeg magnesium voor het slapen binnen te krijgen, ontspannen je spieren tijdens het slapen. Dat zorgt dan ook nog eens voor een extra goede nachtrust.

De meeste gebruikers nemen magnesium twee maal per dag in. Dat doen ze in de ochtend en in de avond (voordat ze gaan slapen).

Naast magnesium werken eiwitten en BCAA capsules of poeder ook erg goed tegen spierpijn. Wil je meer weten over hoe je whey kunt combineren met BCAA? Lees dan ons artikel hierover!


Wat zijn de voordelen van magnesium?

De belangrijkste voordelen van magnesium zijn al eerder benoemd in dit artikel. De voordelen van magnesium zijn:

 • Goed voor de botten en tanden
 • Helpt tegen vermoeidheid
 • Ondersteuning voor het geheugen en concentratievermogen
 • Stimuleert eiwitsynthese, wat zorgt voor een ondersteuning van spiergroei en spierbehoud
 • Bevordert je gezondheid van het hart en bloedvaten
 • Ondersteunt het zenuwstelsel

Een tekort aan magnesium?

Het komt niet vaak voor dat je een tekort aan magnesium hebt omdat het in veel producten zit. Je kunt echter wel last hebben van een magnesium tekort als je darmen of nieren slecht functioneren. Dit is te herkennen aan vermoeidheid, veel spierpijn/spierkrampen en in de ergste gevallen hartritmestoornissen. Wanneer je een van deze klachten hebt, kun je het beste contact opnemen met je huisarts.

Een overschot aan magnesium?

Een overschot aan magnesium is mogelijk wanneer je magnesium als supplement neemt. Zorg ervoor dat je niet meer dan 250 gram magnesium als supplement binnen krijgt. Bij een overschot aan magnesium kunnen namelijk darmklachten (zoals diarree) optreden.


Magnesium uit voeding halen

Magnesium zorgt er dus voor dat je spieren ontspannen, wat uiteindelijk tegen spierpijn werkt. Gelukkig zit er ook genoeg magnesium in veel producten die je in iedere supermarkt kunt kopen. De supplementen zijn hier een mooie aanvulling op, wanneer je niet genoeg magnesium uit voedsel halen.

Volkoren producten als volkoren brood en volkoren pasta, maar ook groenten en dierlijke producten zitten boordevol magnesium. Het is aan te raden om ook genoeg magnesium uit voedsel te halen, en niet alleen uit supplementen.

ProductGram magnesium
50 gram ongezouten pinda’s108
100 gram gekookte spinazie78
100 gram gekookte volkorenpasta46
1 plakje gare kipfilet25
1 snee volkorenbrood19
1 glas halfvolle melk18
Bron: Voedingscentrum

Hoeveel magnesium heb je nodig?

Voor iedere voedingsstof is er aan dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vastgesteld. Er zit echter wel een verschil tussen de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid voor mannen en vrouwen. Volgens het Voedingscentrum ligt de dagelijkse hoeveelheid magnesium bij een volwassen man op 350 milligram, en voor een vrouw 300 milligram per dag.

Er is geen bovengrens voor de hoeveelheid magnesium die je dagelijks binnen kan krijgen. Maar er is wel een bovengrens vastgesteld wanneer je magnesium uit een supplement binnenkrijgt. Dan is de bovengrens 250 milligram magnesium per dag.

Welke magnesium ga jij kopen tegen spierpijn? Of heb je een vraag over dit artikel? Laat het ons weten in de comments!

Picture of Peter van der Schoot
Peter van der Schoot
Al 12 jaar lang ben ik actief in de wereld van fitness en gezonde voeding. In deze tijd heb ik veel ervaring opgedaan, en deze kennis wil ik graag delen op Fitness Meester. Heb je vragen? Laat dan even een reactie achter, dan reageer ik zo snel mogelijk.
Anderen bekeken ook..
Nieuwste berichten
Inhoud

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.