fitness meester logo

Spieren

spieren

Ons lichaam bevat meer dan 600 verschillende spieren. Veel krachtsporters doen er alles aan om deze spieren te laten groeien, zodat ze zichtbaarder worden. Maar veel van deze krachtsporters weten nog niet wat spieren nu daadwerkelijk zijn, en hoe ze werken. De werking van spieren is misschien net wat anders dan dat je op het eerste gezicht had gedacht.


Wat zijn spieren?

Ons hele lichaam bestaat uit spieren. Zonder de spieren zouden we niet kunnen bewegen. Het spierweefsel in de spieren trekt zich samen, of ontspant zichzelf juist. Dat zorgt ervoor dat we bepaalde bewegingen kunnen maken.

Ook onze organen maken gebruik van spieren. De meeste spieren in ons lichaam, kunnen we zelfs niet zien van buitenaf. Zo heeft onze maag veel spieren om het voedsel te kunnen vermalen.

We hebben verschillende soorten spieren. De skeletspieren zitten met pezen aan de botten vast. De gladde spieren zorgen ervoor dat we holle organen kunnen besturen. Dit doet ons lichaam automatisch voor ons. Als laatste hebben we het hartspierweefsel, welke alleen voorkomt in het hart.

Lees je onze artikelen ook al?
Inhoud
Fitness Meester

Fitness Meester is een blog over fitness en een gezonde lifestyle. Wij schrijven over van voeding tot supplementen en van fitness artikelen tot oefeningen.

Volg ons op
Nieuwe Berichten
Tags

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.