fitness meester logo

Sole Fitness F65 Review

Wil jij graag fit worden en wil je dat graag doen vanuit huis? Dan staat een degelijke loopband waarschijnlijk op je verlanglijstje. Je wilt niet te veel betalen voor het apparaat, maar hij moet op z’n minst 10 jaar meegaan, toch?

Prefect, je bent hier aan het juiste adres, want wij hebben een aantal loopbanden uitgelicht. In deze blog lees je een uitgebreide review over de Sole Fitness F65. Na het lezen van deze review weet jij alle ins and outs over deze specifieke loopband. 

In deze Sole Fitness F65 review nemen we alle belangrijke punten in acht om jou zo goed mogelijk te informeren over waar je op kunt letten voordat je een loopband aanschaft. 

Over de Sole Fitness F65

De Sole Fitness F65 is een betaalbare loopband die de beste eigenschappen van de Sole F80 en de Sole F63 combineert. Perfect voor zowel beginners als gevorderden. De F65 is een verbeterde versie van de populaire F63.

Design Sole Fitness F65

Het robuust stalen frame biedt de Sole Fitness F65 de stevigheid die een goede hometrainer nodig heeft. Bovendien biedt Sole een levenslange garantie op dit frame. Dankzij het strakke design is deze loopband geen doorn in het oog. 

Gewicht

De fiets heeft een eigen gewicht van 118 kg en is geschikt voor gebruikers met een gewicht tot 157 kg.

Algemene specificaties

 • Het ‘Cushion Flex Whisper Deck’ zorgt voor een verminderde belasting van je gewrichten (maar liefst 40% minder belasting).
 • De combinatie van het vliegwiel en de rollen zorgt voor een comfortabele, stabiele en constant stille beweging van de loopband.
 • Opvouwbaar dekontwerp – Easy Assist maakt opbergen gemakkelijk.
 • Het grote, levendige display zorgt voor een eenvoudige navigatie door 6 verschillende vooraf ingestelde programma’s. 

Technische specificaties 

 • Dankzij de bluetooth-audioluidsprekers kun je luisteren naar muziek van smart devices via de luidsprekers op de console.
 • Dankzij de USB-poort laadt je smart devices op tijdens het sporten.
 • De geïntegreerde tablet-houder geeft je de vrijheid om je smart devices te gebruiken om shows te bekijken of je trainingsprogramma’s te volgen.
 • Dankzij de bedieningselementen (aan de zijkant van het apparaat) kun je de snelheid verhogen/verlagen.
 • De handige vouwtechnologie maakt opbergen eenvoudiger dan ooit.

 Overige specificaties

 • De krachtige 3,25 pk-motor levert snelheden van 8 km per uur tot 19,3 km per uur.
 • De Sole Fitness F65 biedt 15 verschillende hellingsniveaus.
 • Het 55 cm brede dek biedt genoeg ruimte voor wandelaars en hardlopers.
 • Geschikt voor gebruikers met een gewicht tot 157 kg. 

Meegeleverde accessoires

Bestel je deze loopband via onze link bij BeterSport? Dan krijg je onderstaande accessoires meegeleverd!

 • Handleiding
 • Gratis persoonlijk trainingsprogramma
 • Gratis boekje “Goed van Start”

Dit zeggen anderen over de Sole Fitness F65

Ook ik lees altijd even de reviews door voordat ik een product koop. Dat deed ik ook voor de Sole Fitness F65. Hieronder zie je welke beoordeling deze crosstrainer krijgt van gebruikers op andere websites.

Betersport logo4.3 / 5 (2+ beoordelingen)

Mijn eigen ervaring met de Sole Fitness F65 (review)

Een paar weken geleden kocht ik de Sole Fitness F65 en ik ben er heel erg blij mee! Allereerst ben ik tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding. Ik heb voor mijn gevoel waar gekregen voor mijn geld. Het was een flinke investering, maar nu al het geld waard.

Een degelijk apparaat 

Het is namelijk een degelijk en krachtig apparaat. Het handige aan dit apparaat is dat ik hem kan opvouwen na elke training, zodat het niet te veel ruimte in beslag neemt. De Sole voelt ook zeer stevig aan, ik ren met een gerust hart een paar kilometer per dag.

Mooi en compact uiterlijk

Bovendien heeft het apparaat een ideaal design. De loopband heeft namelijk een compact ontwerp. De F65 kan worden opgevouwen om ruimte te besparen, heel handig! Om de loopband in of uit te klappen hoef je alleen maar een schakelaar om te draaien. De rest gaat vanzelf.

scherm van de sole f65

Trainingsprogramma’s en applicaties

Sinds mijn aanschaf ben ik al 7 kilo afgevallen! En daarvoor heb ik niet hoeven lijden. Ik train namelijk maar 30 minuten per dag. Wat erg handig is, is de Sole Fitness-app. Deze heeft me ontzettend geholpen. 

De Sole-app communiceert met FitBit, MyFitnessPal en een paar andere trainingsapps. Ik heb gekozen voor FitBit, omdat ik hier al mee bekend was. Dankzij de Sole Fitness-app kan ik mijn gehele FitBit-trainingsgeschiedenis op één locatie opslaan. Heel handig! Deze functie werkt trouwens prima met iOS, en ik heb er ook gebruik van gemaakt met mijn Android-tablet. 

Veel trainingsprogramma’s voor verschillende fitnessdoelen

Er zijn tien trainingsprogramma’s ingesteld om specifieke doelen voor cardiotraining, gewichtsverlies en spierversteviging te ondersteunen. Er kunnen twee gebruikersprofielen worden opgeslagen met aangepaste programma’s voor een snelle start van de training. Ik maak hier dagelijks gebruik van om mijn doelen voor gewichtsverlies zo snel mogelijk te kunnen behalen.

Work-out boosts

Zoals ik eerder aangaf ben ik al 7 kilo afgevallen binnen een relatief korte periode. Dit zonder mijn calorie-inname aan te hebben gepast. Het is enkel het resultaat van mijn work-outs op deze loopband. 

Soms wil ik even extra energie verbranden en dan gebruik ik de work-out boost functie. Ik denk dat de boosts – met een vermogen van 15% – bijdragen aan mijn snelle gewichtsverlies. 

Handige extra’s

De koelventilatoren zorgen ervoor dat ik niet oververhit raak. Het is heerlijk om na 15 minuutjes rennen de ventilatoren aan te zetten, vind ik. Bovendien kan ik mijn waterflesje makkelijk in de bidonhouder plaatsen, zodat ik af en toe een slokje water kan nemen. 

Ingebouwde personal trainer

Zonder de programma’s en de applicaties had ik volgens mij niet zo veel kunnen afvallen. De Sole-loopband biedt namelijk trainingsbegeleiding met maar liefst 10 trainingsprogramma’s, die op de console zijn geladen. Dit is erg handig! Ik hoef dus niet samen te werken met een personal trainer. Mijn personal trainer zit gewoon in het apparaat gebouwd!

snelheid loopband bepalen

Handige lcd-scherm

Alle informatie (zoals de afstanden) wordt weergegeven op een groot en duidelijk scherm. Het instellen van trainingen wordt eenvoudig gemaakt met behulp van een scrollend berichtencentrum op het 7,5-inch lcd-scherm. 

Ook ben ik een fan van de tablethouder. Ik kan mijn tablet als monitor gebruiken en zo trainingsgegevens zien. Daarnaast kan ik op deze manier makkelijk verschillende fitness-apps aansturen.  

Geweldige demping

Ik heb wel eens eerder op een loopband gelopen, maar de demping van die loopbanden was niet zo fantastisch. Dit apparaat maakt gebruik van een speciaal dek – het CushionFlex Whisper Dek – en het helpt cardio-oefeningen zachter te maken voor mijn enkels, knieën en heupen. 

Hardlopen op deze loopband is dus veel gezonder dan hardlopen op het asfalt. Bovendien hoef ik de koude temperaturen of de regen niet te trotseren en kan ik lekker vanuit huis mijn afstanden rennen!

Geweldige garantievoorwaarden

Bovendien is het CushionFlex Whisper dek van hoge kwaliteit én Sole biedt een levenslange garantie op dit onderdeel! Ik heb veel onderzoek gedaan naar voorwaarden bij andere apparaten, maar Sole is wat garantie betreft het meest royaal.

Ruim loopoppervlak

Het ruime loopoppervlak zorgt ervoor dat ik grote stappen kan zetten. Dit is fijn tijdens het rennen. De Sole voelt ook zeer stevig aan. Ik ren met een gerust hart lange afstanden en pittige snelheden!

sole fitness f65 loopband ingeklapt

Veiligheid

De geïntegreerde pols-monitors zorgen voor hartslagbewaking. Ik heb zelf een sterk hart, dus deze functie hoef ik niet te gebruiken. Wat ik wel erg prettig vind, is dat er voor de veiligheid een koord is, waar ik aan kan trekken om een ‘noodstop’ te maken. Gelukkig heb ik dit nog nooit hoeven doen.

Na het sporten kan ik de F65 loopband eenvoudig inklappen. Dit is ideaal want hij neemt niet veel ruimte in beslag! 

Ik ben heel blij dat ik de Sole Fitness F65 heb aangeschaft en wens dit apparaat iedereen toe. Vandaar dat ik deze uitgebreide review heb geschreven. Ik wens iedereen een gezond lijf en een gelukkig leven. Voor mij voegt dit apparaat in ieder geval veel toe tijdens mijn reis van gewichtsverlies.

Is de Sole Fitness F65 een aanrader?

Jazeker, ik ben zeer tevreden. Dit komt vooral door de prijs-kwaliteitverhouding: het is een zeer sterke en geruisloze loopband, waarmee ik makkelijk kan afvallen.

Voordelen

 • Geïntegreerde tablethouder, bluetooth-audioluidsprekers en een USB-oplaadpoort.  
 • Zeer krachtige motor.
 • Groot (7,5-inch) scherm.
 • Koelventilatoren.
 • Geïntegreerde contactpolsmonitors zorgen voor hartslagbewaking.
 • Bidonhouder en een opbergbakje. 
 • Handige hellings- en snelheidsregelaars op de armleuningen.
 • Goede garantie: de garantie van Sole behoort tot de beste in de branche. (Levenslange garantie op het frame en de motor, drie jaar garantie op elektronica en één jaar voor de overige onderdelen).
 • De F65 is een opvouwbaar model.

Nadelen

Ik heb geen nadelen kunnen ontdekken. Ik ben zeer tevreden met het apparaat.

Nog niet helemaal overtuigd?

Mocht je nog niet overtuigd zijn, dan zou je eens kunnen kijken naar de volgende apparaten:

De Sole Fitness F63

De F65 is een stap boven de goedkoopste loopband van Sole Fitness, de F63. Dit is dus de onlangs bijgewerkte verbeterde versie. Maar mocht je budget iets kleiner zijn, dan zou je de Sole Fitness F63 kunnen overwegen. 

De F63 is ook een zeer degelijk apparaat. De prijs ligt iets lager dan die van de F65. Het vermogen is ook iets lager, waardoor je minder pittige trainingen kan volgen, maar voor de gemiddelde thuistrainer is het vermogen groot genoeg. Hier lees je mijn review over de Sole Fitness F63.

De Focus Fitness Senator iPlus

De Senator iPlus is waarschijnlijk het bekendste model van Focus Fitness. Deze robuuste en (semi)professionele loopband is belastbaar tot maar liefst 160 kg, zeer degelijk dus. Verder is de Senator Plus uitgerust met een bluetooth-aansluiting.

Dankzij het geïntegreerde bluetooth-systeem kun je je iPad, tablet of smartphone gemakkelijk verbinden met de loopband om sport-applicaties te gebruiken voor al je trainingen. Qua prijs is de Senator iPlus iets goedkoper dan de Sole Fitness F65. Hier lees je mijn review over de Focus Fitness Senator iPlus.

De Focus Fitness Jet 7 

De Focus Fitness Jet 7 is nóg wat goedkoper dan bovenstaande apparaten, maar evengoed een degelijk model. De Jet 7 is dankzij het brede loopoppervlak, de sterke motor en de vele trainingsprogramma’s geschikt voor de ervaren of beginnende hardloper. 

Het is een zeer gevarieerde en intensieve thuistraining. Verder is de loopband voorzien van een dc-motor met een vermogen van 2,5 pk. Door de fantastische prijs-kwaliteitverhouding heeft de Focus Fitness Jet 7 de ‘Best Reviewed Award’ van www.kieskeurig.nl gewonnen. Hier lees je mijn review over de Focus Fitness Jet 7.

VirtuFit TR-200i 

Evenals de Sole Fitness F65 is de VirtuFit TR-2001 een inklapbare loopband. Dit is ideaal mocht je in je woonkamer willen sporten. Na het trainen kun je de hometrainer makkelijk opbergen. 

De 75 kg zware loopband is zeer stabiel, maar een stuk lichter dan de F65. Dit zorgt voor een minder groot maximaal gewicht: namelijk 140 kg ten opzichte van de 157 kg van de Sole F65 loopband.

Conclusie van mijn review

Door Peter

Kwaliteit
Functies
Geschikt voor thuisgebruik
Prijs

Samenvatting

Deze loopband is beter dan ik van te voren had gedacht! Het is een flink investering, maar dat is het dubbel en dwars waard. Doordat het van degelijke kwaliteit is, kun je nog jaren vooruit met deze loopband nadat je deze hebt aangeschaft. Een echte aanrader dus!

4
Picture of Peter van der Schoot
Peter van der Schoot
Al 12 jaar lang ben ik actief in de wereld van fitness en gezonde voeding. In deze tijd heb ik veel ervaring opgedaan, en deze kennis wil ik graag delen op Fitness Meester. Heb je vragen? Laat dan even een reactie achter, dan reageer ik zo snel mogelijk.
Anderen bekeken ook..
Nieuwste berichten
Inhoud

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.