fbpx
fitness meester logo

Slaap je slecht? Zet eens een schaaltje met een citroen naast je bed…

Is het je al eens opgevallen hoe geweldig het is om een verse citroen dichtbij je bed te hebben tijdens je slaap? Deze gele boordevolle vruchten zijn niet alleen een genot voor je neus met hun verfrissende aroma, ze zijn ook nog eens geladen met een hele hoop essentiële vitamines en mineralen. Ze zitten vol met vitamine C, B-vitamines, en verschillende mineralen zoals calcium en magnesium. Dit maakt ze niet zomaar een fruit, maar een echte held onder de superfoods. Maar dat is nog niet alles! Een citroen naast je kussen leggen brengt nog meer gezondheidsvoordelen met zich mee.

Stel je voor dat de lucht van citroenen je kamer vult en zie hoe ze je dromen betoveren tot iets heerlijks. En dat allemaal vlak naast je bed, terwijl je lekker ontspannen ligt.

Zeg vaarwel tegen een ochtendhumeur met een citroen naast je bed

Ken je het verkwikkende effect al van een glaasje versgeperst citroensap met water aan het begin van je dag? Ondanks dat het drankje zuur smaakt, reinigt het je lijf grondig. Vitamine C samen met flavonoïden, deze heldhaftige combinatie in citroenen, doen wonderen voor je welzijn. Ze richten zich op je darmen, nieren, lever en galblaas en helpen bij het ontgiften van je lever. Bovendien verminderen ze overtollig urinezuur en assisteren ze bij het afbreken, ja zelfs het oplossen, van galstenen en nierstenen. En daar bovenop ondersteunen ze je bloeddruk, versterken ze je bloedvaten en helpen ze tegen bloedingen.

Maar het aroma van citroenen kan nog meer betekenen! De krachtige, frisse geur van deze citrusvrucht heeft antiseptische kwaliteiten die meteen je stemming kunnen liften. Weg met de depressies en angsten, welkom positieve vibes! Het enige wat je moet doen is de top van een citroen afsnijden, er zachtjes een kruisje in snijden (niet te diep) en de gesneden citroen op een schoteltje naast je bed leggen. Wil je het perfect aanpakken? Verspreid dan wat meer citroenen door je slaapkamer en laat je verrassen door het effect!

En als je daar toch mee bezig bent, check dan ook even een paar hot topics die Nederland momenteel bezighouden. Denk aan de stijging van de hondenbelasting in bepaalde gemeentes, of de recentste veranderingen in het beleid van Transavia over handbagage. Daarnaast zijn er ook interessante verhalen over beroemdheden en een vleugje nostalgie uit de jaren ’90 en ’00, van tv-shows tot aan spelletjes die ons allemaal bekend voorkomen. Maar eerst: Probeer vanavond het effect van die citroenen naast je bed uit, misschien word je wel wakker als een heel ander persoon!

Hans de Waard
Hans de Waard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook..
Inhoud
Fitness Meester

Fitness Meester is een blog over fitness en een gezonde lifestyle. Wij schrijven over van voeding tot supplementen en van fitness artikelen tot oefeningen.

Volg ons op
Nieuwste berichten
Tags

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.