fitness meester logo

Senz Sports S5000 Review

Jij staat misschien op het punt om een de Senz Sports S5000 spinningfiets aan te schaffen. Maar is dat wel een goede optie voor jou? Of kan jij beter kiezen voor een andere spinningfiets?

In deze Senz Sports S5000 review vertel ik jou alles wat jij moet weten. Ik ga je wat algemene informatie geven, maar ook mijn eigen ervaring en mening.

Zo kan jij een betere keuze maken en weet je zeker dat je niet de verkeerde spinningfiets koopt. Want dat zou natuurlijk erg zonde zijn! Lees dus snel mijn Senz Sports S5000 review!

Over de Senz Sports S5000

De S5000 is één van de spinningfietsen van het merk Senz Sports. Senz Sports is een Nederlands merk dat bekend staat om het maken van verschillende sport apparaten van goede kwaliteit.

Stabiel en sterk

De Sports S5000 is uitgerust met een strak design. Naast het strakke design is de spinningfiets ook stabiel en sterk. Dit komt door een eigen gewicht van een kleine 60 kg.

Door het zware gewicht en goede stabiliteit kan je intensief trainen op deze fiets. Ook is het maximale gebruikersgewicht groot, namelijk 130 kg.

Magnetisch weerstandsysteem

De Senz Sports S5000 heeft een magnetische weerstandsysteem. Dit is anders dan normaal. Je ziet namelijk bij veel spinningfietsen dat de weerstand wordt bepaald door een vilt blokje.

Bij een magnetisch weerstandsysteem wordt de weerstand bepaald door middel van een sterke magneet.

De weerstand laten bepalen door middel van een sterke magneet heeft als voordeel dat je de weerstand veel nauwkeuriger geregeld is!

Industriële v belt

Daarnaast is de Sports S5000 wordt aangedreven door een industriële v belt. De industriële v belt vervangt in dit geval de ketting.

Hierdoor (in combinatie met het magnetische weerstand systeem) maakt de Senz Sports S5000 haast geen geluid tijdens het fietsen.

senz sports s5000 frame
wieltjes van de s5000 spinningfiets

Meegeleverde accessoires

Bestel je deze spinningbike via onze link bij BeterSport? Dan krijg je onderstaande accessoires meegeleverd!

  • Handleiding
  • Gratis persoonlijk trainingsprogramma
  • Gratis boekje “Goed van Start”

Specificaties

Hieronder heb je een overzicht van een aantal belangrijke specificaties van de Senz Sports S5000!

MerkSenz Sports
SoortS5000
KlasseIntensief/licht professioneel
Afmeting (L x B x H)115 x 58 x 110 cm
Gewicht59 kg
Maximale belastbaar gewicht130 kg
Gewicht vliegwiel18 kg
AandrijvingV-belt
WeerstandsysteemMagnetisch
TrapsysteemVrijloop

Dit zeggen anderen over de Senz Sports S5000

Ook ik lees altijd even de reviews door voordat ik een product koop. Dat deed ik ook voor de Senz Sports S5000. Hieronder zie je welke beoordeling deze crosstrainer krijgt van gebruikers op andere websites.

Betersport logo5 / 5 (4+ beoordelingen)
Bol.com logoGeen beoordelingen

Mijn eigen ervaring met de Senz Sports S5000

Nu heb je wat algemene informatie over de Spinningbike Senz Sports S5000. Dan ga ik je nu meer vertellen over mijn eigen ervaring.

Het bestelproces

Het begon voor mij allemaal met het feit dat ik op zoek was naar een fiets met een magnetische weerstand en een vrijloopsysteem.

Al snel kwam ik uit bij de Senz Sports S5000. Ik heb veel onderzoek gedaan online, maar kon maar geen uitgebreide reviews vinden op de verkoopsites. Vandaar dat ik jou nu help met deze review.

Maar deze fiets voldeed wel aan bijna al mijn wensen. Daarom durfde ik het aan om hem te bestellen. Ik heb de fiets bij Betersport.nl besteld. Zij leveren namelijk snel en ik kon hem gratis terug sturen.

wieltjes van de s5000 spinningfiets

Makkelijk te monteren

Ik had mijn spinningfiets dan ook de volgende dag al in huis! De bezorger was erg behulpzaam en tilde de fiets mee naar de juiste plek in mijn huis.

Ik kon niet wachten om de fiets meteen uit te pakken. Nadat alle onderdelen uitgepakt en wel voor mij lagen, heb ik hem meteen gemonteerd. Dat was echt enorm makkelijk. Zolang je de handleiding goed volgt, ben ik er van overtuigd dat iedereen dit kan monteren.

Goede ergonomische houding

En daar stond hij dan. Mijn gloednieuwe Senz Sports S5000. Ik begon met het verzetten van mijn zadel. Het race zadel valt zowel horizontaal als verticaal te verstellen.

Het zowel horizontaal als verticaal kunnen verplaatsen heeft een groot voordeel. Zo kan ik namelijk een goede ergonomische houding aannemen tijdens het trainen. Zo is mijn kans op blessures kleiner!

Nu was het dan echt tijd om mijn eerste training te beginnen. Ik begon meteen te spelen met de weerstand. Ik doe dit erg gemakkelijk bij het display. De stand van de magneet ten opzichte van het vliegwiel wordt dan veranderd. Hierdoor wordt de weerstand meer of minder zwaar.

Goede stabiliteit

Ik merkte meteen een enorme stabiliteit. Dit komt denk ik door het zware vliegwiel van de S5000. Het vliegwiel van de S5000 weegt maar liefst 18 kg.

Door de goede stabiliteit en de goed in te stellen weerstand kan ik goed tekeer gaan op deze spinningfiets. En het fijne is als het even te veel wordt stop je met trappen.

Vrijloopsysteem en v belt

trapsysteem

Het vrijloopsysteem is hiermee een bepalende factor. Hierdoor stoppen de pedalen met draaien. Dit vind ik persoonlijk een stuk veiliger, omdat je meteen kan stoppen als het niet goed gaat.

Naast het vrijloopsysteem is de v belt ook een belangrijk pluspunt van de Senz voor mij. De S5000 wordt aangedreven door een v belt. Dit zorgt er namelijk voor dat ik veel minder onderhoud heb dan bij een spinningfiets met een kettingaandrijving.

Geheel geruisloos

Daarnaast zorgt een industriële v belt er samen met het magnetische weerstandsysteem dat de Senz Sports S5000 spinningfiets tijdens het sporten bijna geen geluid maakt.

Omdat de fiets haast geheel geruisloos in gebruik is, kan ik 24 uur per dag sporten zonder dat mijn gezin er last van heeft. Ik maak lange dagen, dus ik train soms op gekke tijdstippen. Maar omdat mijn gezin er geen last van heeft, kan ik ook op die gekke tijdstippen sporten.

Bluetooth

Daarnaast is de Senz Sports S5000 spinningfiets is voorzien van een bluetooth ontvanger. Dit houdt in dat je de spinningfiets via bluetooth kunt koppelen aan je smartphone.

Via je eigen smart device gebruik je bijvoorbeeld een app die je progressie bijhoudt! Ik maak hier zelf geen gebruik van, maar het is een van de vele fijne technische specificaties.

Fijne trainingscomputer

De spinningbike Senz Sports S5000 is uitgerust met een trainingscomputer. Via deze trainingscomputer lees ik gemakkelijk de trainingsgegevens af, zoals afstand, snelheid, hartslag, etc.

Je kan gemakkelijk een indicatie van je hartslag krijgen via de handsensoren. Deze handsensoren zitten ingebouwd in het ”stuur” van de spinningfiets.

Je kan via de trainingscomputer ook de stand van sterke magneet aanpassen ten opzichte van het zware vliegwiel, zoals ik al eerder zei.

Is de Senz Sports S5000 een aanrader?

Als je zojuist heel mijn review hebt gelezen over de Senz Sports S5000 zal het niet als een zeer grote verrassing komen. De S5000 is geschikt voor de intensieve thuissporter en voor licht commercieel gebruik.

Ben je opzoek naar een spinningfiets met: een magnetisch weerstandsysteem, een vrijloopsysteem, een zwaar S5000 vliegwiel, zodat je kunt trainen met stabiliteit en comfort?

Dan kan ik je zeker aanraden om een kijkje te nemen bij de spinningbike Senz Sports S5000! En dat allemaal voor een zeer goede prijs kwaliteitverhouding.

Voordelen

  • Vrijloopsysteem
  • Zwaar vliegwiel
  • Weerstand elektronisch in te stellen
  • Snel te monteren
  • Bluetooth verbinding systeem

Nadelen

  • Heb ik eigenlijk nog niet kunnen ontdekken…

Nog niet helemaal overtuigd?

Ben je nog niet helemaal overtuigd dat deze Senz Sports S5000 de beste spinningfiets is voor jou? Dat kan natuurlijk. Iedereen heeft andere wensen.

En mijn doel is om jou de beste spinningfiets te laten kiezen om zo goed mogelijk te trainen.

Laat mij jou daarom helpen met het maken van de juiste keuze. Misschien is de volgende spinningfiets misschien een betere keuze voor jou?

Conclusie van mijn review

Door Peter

Kwaliteit
Functies
Geschikt voor thuisgebruik
Prijs

Samenvatting

Het komt niet vaak voor dat ik een fitness apparaat vind waar ik eigenlijk geen nadelen aan kan vinden. Dat is wel bij de Senz Sports S5000 gebeurd! Ik raad dit product daarom ook ten harte bij iedereen aan die op zoek is naar een degelijke spinningfiets voor een niet al te hoge prijs!

4.6
Picture of Peter van der Schoot
Peter van der Schoot
Al 12 jaar lang ben ik actief in de wereld van fitness en gezonde voeding. In deze tijd heb ik veel ervaring opgedaan, en deze kennis wil ik graag delen op Fitness Meester. Heb je vragen? Laat dan even een reactie achter, dan reageer ik zo snel mogelijk.
Anderen bekeken ook..
Nieuwste berichten
Inhoud

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.