fbpx
fitness meester logo

Senz Sports R5000 Review

senz sports r5000 review

Grote kans dat jij op het punt staat om een roeitrainer te kopen voor bij jou in huis. Dan bestaat er een grote kans dat je de Senz Sports R5000 overweegt.

Het is al een lange tijd een zeer populaire roeitrainer. Maar is dat ook terecht? Ik besloot hem aan te schaffen en te testen. Zodat jij niet de fout ingaat tijdens het kopen van een roeitrainer. In deze Senz Sports R5000 review vertel ik je alles wat je moet weten over de Senz Sports R5000 roeitrainer.

Ook neem ik je graag mee in mijn eigen ervaring. Door het lezen van mijn Senz Sports R5000 review kan jij een betere keuze maken of deze roeitrainer ook geschikt is voor jou!

Informatie over Senz Sports R5000

De Senz Sports R5000 roeitrainer is een van de zovele roeitrainers van het merk Senz Sports. De Senz Sports R5000 is gemaakt met een aluminium rails. De rail is voorzien van een roestvrij oppervlak.

Deze roeitrainer maakt gebruik van een luchtweerstandsysteem. Het luchtweerstandsysteem zorgt voor een optimale roei ervaring. Het luchtweerstandsysteem zorgt er ook voor dat de weerstand wordt opgebouwd naarmate er meer kracht wordt geleverd.

Ook is de roeitrainer van Senz Sports voorzien van een kantelbaar display. Op dit display worden de gemeten trainingswaarden groot weergegeven.

De Senz Sports R5000 roeitrainer beschikt daarnaast ook over transportwieltjes. Hierdoor kan de roeitrainer makkelijk verplaatst worden. Daarnaast kan de Senz Sports R5000 overal staan, want de roeitrainer hoeft niet aangesloten worden aan netstroom.

zitje van de senz sports r5000
Het zitje
handvat van de roeitrainer
Het handvat

Meegeleverde accessoires

Bestel je deze roeitrainer via onze link bij BeterSport? Dan krijg je onderstaande accessoires meegeleverd!

  • Handleiding
  • Gratis boekje “Goed van Start”

Specificaties van de Senz Sports R5000

Hieronder zie je een overzicht van de belangrijkste specificaties van de Senz Sports R5000 roeitrainer.

MerkSenz Sports
SoortR5000
KlasseThuisgebruik/professioneel gebruik
Afmeting (L x B x H)244 x 77 x 103 cm
Gewicht40 kg
Maximale gebruikersgewicht150 kg
Maximale lichaamslengte200 cm
WeerstandsysteemLucht
Weerstand instelbaarHandmatig
Aantal weerstand niveaus10
HartslagmetingBorstband (niet meegeleverd)

Andere reviews over de Senz Sports R5000

Natuurlijk kijk ik zelf ook altijd even naar de reviews voordat ik een product aanschaf. Dat heb ik ook gedaan voor de Sens Sports R5000. Zoals je ziet zijn de meeste gebruikers van de roeitrainer die hem bij Betersport hebben aangeschaft, erg positief over de Sports R5000 rower. Bij bol.com zijn er nog geen beoordelingen geplaatst.

Betersport logo4.8 / 5 (13+ beoordelingen)
Bol.com logoGeen beoordelingen

Senz Sports R5000 review – Mijn ervaring met deze roeitrainer!

Ik ben al jarenlang dol op roeien op een roeitrainer. Echter gebruikte ik de roeitrainer eigenlijk altijd alleen in de sportschool. Toen ik steeds meer thuis begon te sporten, miste ik de roeitrainer al snel.

Daarom begon ik te kijken naar roeitrainers geschikt voor thuisgebruik. In het begin was ik nogal bang dat een roeitrainer te groot zou zijn voor mij thuis. Maar omdat ik een roeitrainer vond met wieltjes (dus makkelijk te verplaatsen) heb ik hem toch gekocht. Daarnaast zou ik hem altijd weer terug kunnen sturen natuurlijk!

senz sports r5000 inklapbaar

Makkelijk in elkaar te zetten

Nadat ik de Senz Sports R5000 heb besteld bij Betersport.nl werd hij de volgende dag al geleverd. Ik was erg aangenaam verrast door deze snelle levering. Na de levering stond de roeitrainer ook super snel in elkaar!

Toen de roeitrainer eenmaal gemonteerd op zijn plek stond viel één ding meteen op. De Senz Sports R5000 roeitrainer heeft een ontzettend kwalitatief en stabiel uiterlijk.

Wat mij ook opviel is dat de roeitrainer minder ruimte in beslag zou nemen dan ik had gedacht. Omdat de roeitrainer niet gekoppeld hoeft te worden aan een stopcontact kan ik hem overal plaatsen. De zorgen die ik dus eerder had, zijn voor niets geweest gelukkig.

Soepel, stabiel, comfortabel en kwalitatief

Nadat ik de Senz Sports R5000 in een handomdraai in elkaar had gezet, was het tijd voor mijn eerste training. Ik begon ontzettend enthousiast aan mijn eerste training. En tijdens de training werd ik positief verrast. De training verliep namelijk erg soepel.

roeitrainer r5000

Dit komt, omdat de R5000 roeitrainer een ontzettend stabiele roeitrainer is. Daarnaast heeft de Senz Sports R5000 een goede kwaliteit. Hierdoor is hij voor mij goed geschikt voor een soepele, maar intensieve training.

De Senz Sports R5000 zorgt zoals net gezegd voor een complete en soepele ervaring. Het gecoate handvat zorgt voor een goede grip tijdens de training. Dit in combinatie met de comfortabele zitting, maakt de R5000 roeitrainer ook geschikt voor langere trainingen. 

Ook is dit erg bevorderend voor mijn houding tijdens het roeien. Ik heb door deze comfortabele zitting minder snel last van mijn rug. Ook is deze roeitrainer geschikt voor lange mensen. Ik ben zelf 1.98m en ik pas perfect op deze roeitrainer.

Het enige nadeel wat ik wil benoemen is dat ik de bijgeleverde ‘voetenbandjes’ nogal stroef vind werken. Nu heb ik dit zelf makkelijk kunnen oplossen met een elastiekje. Je zou de bandjes ook altijd nog kunnen verwisselen. Dus het probleem is makkelijk op te lossen.

Luchtweerstandsysteem

De Senz Sports R5000 roeitrainer werkt zoals eerder gezegd met een luchtweerstandsysteem. Dit vind ik persoonlijk een ontzettend groot pluspunt. De weerstand wordt namelijk opgebouwd naarmate ik harder train.

luchtweerstandsysteem

Daarnaast kan ik de weerstand ook nog handmatig instellen door te kiezen uit 10 verschillende weerstandsniveaus. Ik kan makkelijk een weerstand kiezen door een hendeltje te verschuiven over 10 standen.

Kantelbaar en duidelijk display

Hierdoor kan ik zowel licht (door middel van een lichte weerstand) als zwaar (door middel van een zware weerstand) trainen. Of ik nu zwaar of licht train, blijf ik een enorm soepele ervaring overhouden aan de roeitrainer.

Ik heb wel eens in het verleden ervaren dat een roeitrainer gaat schuiven. Helemaal als ik bijvoorbeeld een HIIT training uit wil voeren. Met de Senz Sports R5000 roeitrainer heb ik daar helemaal geen last van. Hoe hard ik ook tekeerga tijdens mijn training, de R5000 blijft goed op zijn plek staan.

Conclusie

Ik zal deze Senz Sports R5000 afsluiten met een korte conclusie. Ik ben zelf aangenaam verrast door de R5000.

De Senz Sports R5000 is voor iedere sporter een zeer goede roeitrainer. Je kan zowel licht als wat zwaarder trainen. Dit doe je gemakkelijk door de weerstand zelf in te stellen.

Daarnaast zal je geen last krijgen van je houding, omdat de roeitrainer gemaakt is met een comfortabele zitting en gebouwd is met een goede kwaliteit.

Zou ik de Senz Sports R5000 aanbevelen?

Ik kan de Senz Sports R5000 zeker aanraden! Dit zal ook niet als een erg grote verrassing komen als je bovenstaande Senz Sports R5000 review hebt gelezen.

Als je opzoek bent naar een roeitrainer die zowel stabiliteit, als comfort als kwaliteit biedt is dit namelijk een zeer goede optie.

de senz sports r5000 roeitrainer

Ook kan je op de Senz Sports R5000 langdurig trainen of juist kiezen voor een korte en intensieve HIIT training. Zo kan je op de R5000 roeitrainer verschillende trainingen uitvoeren. Dit maakt de R5000 dan ook zeer uitgebreid.

Ook is deze roeitrainer een optie voor lange mensen. Ik ben zelf behoorlijk lang en heb geen moeilijkheden ervaren op deze roeitrainer. Dat is vroeger helaas anders geweest.

Voordelen

  • Enorm stabiel
  • Geschikt voor lange mensen
  • Comfortabele zitting
  • Zowel geschikt voor professioneel- als thuigebruik
  • Inklapbaar

Nadelen

  • Bandje om je voet mee vast te zetten is nogal stroef

Dit zijn de alternatieven

Misschien heb je na het lezen van mijn Senz Sports R5000 review nog wat twijfels. Dat kan natuurlijk altijd. Dan raden wij het aan om eerst nog wat meer roeitrainers te bekijken.

Je zou je bijvoorbeeld kunne verdiepen in de volgende roeitrainers:

Beoordeling Senz Sports R5000

Door Peter

Kwaliteit
Functies
Geschikt voor thuisgebruik
Prijs

Samenvatting

Met de Sens Sports R5000 haal je een professionele roeitrainer in huis voor een schappelijke prijs! Het is een stevige roeitrainer welke van hoge kwaliteit is gemaakt. Daarom zou ik deze rower ook ten harte aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een fitness apparaat voor thuis!

4.6

Peter van der Schoot
Peter van der Schoot
Al 12 jaar lang ben ik actief in de wereld van fitness en gezonde voeding. In deze tijd heb ik veel ervaring opgedaan, en deze kennis wil ik graag delen op Fitness Meester. Heb je vragen? Laat dan even een reactie achter, dan reageer ik zo snel mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook..
Inhoud
Fitness Meester

Fitness Meester is een blog over fitness en een gezonde lifestyle. Wij schrijven over van voeding tot supplementen en van fitness artikelen tot oefeningen.

Volg ons op
Nieuwste berichten
Tags

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.