Senz Sports R4000 Review – Roeitrainer

Senz Sports R4000

In mijn Senz Sports R4000 review vertel ik je wat ik van deze roeitrainer vind. Roeitrainers zijn nu ontzettend populair, zowel binnen als buiten de sportschool. Steeds meer mensen schaffen een roeitrainer aan voor thuis. Omdat een roeitrainer een flinke investering kan zijn, is het goed om te weten wat je in huis haalt. Ik heb een van de populairste thuis-roeitrainers, de Senz Sports R4000, gekocht en schrijf er mijn review over!


Sens Sports R4000

De Sens Sports R4000 is een van de vele roeitrainers van het merk Senz Sports. Deze roeitrainer heeft een waterweerstand, waardoor je het gevoel zou moeten krijgen dat je op het water aan roeien bent.

Senz Sports R4000

De Sens Sports R4000 heeft een aluminium frame, wat er voor zorgt dat het makkelijk te verplaatsen is wanneer je het thuis gebruikt. Doordat het frame van aluminium is gemaakt, is het erg sterk en stabiel. De roeitrainer bevat ook een computer, waarop je de afstand, aantal roeislagen, verbrande calorieën, snelheid en de trainingstijd kunt aflezen.

De zitting en het handvat is gemaakt van foamed leer, wat erg comfortabel zou moeten zijn. De weerstand van de roeitrainer wordt veroorzaakt door middel van water. Hierdoor zou je dus het gevoel moeten krijgen alsof je in een echte roeiboot aan het roeien bent.Specificaties van de Senz Sports R4000

Afmeting198 x 58 x 50 cm
Gewicht44 kg
Maximaal Belastbaar Gewicht120 cm
Maximale Lichaamslengte195 cm
WeerstandsysteemWater

Mijn ervaring met de Senz Sports R4000

In mijn leven heb ik al veel roeitrainers gebruikt. Dit was echter altijd in de sportschool. De Sens Sports R4000 was de eerste roeitrainer die ik kocht voor thuisgebruik. Ik kocht de roeitrainer bij Beter Sport, omdat hij hier voor de voordeligste prijs te koop is. Voordat ik het product aanschafte was ik een beetje bang dat het te groot zou zijn en dat het moeilijk verplaatsbaar was. Ik was dus huiverig voor de aanschaf. Doordat ik wist dat ik het product kon terug sturen wanneer ik niet tevreden was, heeft me uiteindelijk over de streep getrokken om het te proberen.

Toen de Sens Sports R4000 binnen kwam, was er verbaasd over het gewicht en de plaats die het in beslag nam. De roeitrainer is eigenlijk erg licht en dus makkelijk verplaatsbaar! Ik zou roeitrainer makkelijk van de huiskamer naar de schuur kunnen verplaatsen. Het materiaal zag er erg sterk en goed afgewerkt uit. Alles was meegeleverd en werkte geheel naar behoren.

De training op deze roeitrainer verliep erg soepel. De zitting en handvaten zijn erg comfortabel waardoor je jezelf volledig op de training kunt focussen. Deze roeitrainer geeft redelijk het gevoel dat je echt aan het roeien bent. Roeitrainers op lucht weerstand geven dit gevoel eigenlijk nooit. Daarbij is het geluid van het water voor mij erg rustgevend. Meestal luister ik dan ook geen muziek tijdens het roeien met deze roeimachine.

Er zijn verschillende dingen mogelijk met de trainingscomputer. Hij is makkelijk te bedienen en is een waardevolle aanvulling op de training. Ik gebruikte de trainingscomputer eigenlijk altijd om het aantal verbrande calorieën en de tijd bij te houden.


LEES OOK: Beste roeitrainer voor thuis koopgids


Conclusie van mijn review

De Sens Sports R4000 roeitrainer is een ontzettend goede roeitrainer voor thuis. Hij is betaalbaar en je krijgt waar voor je geld. De prijs/kwaliteit verhouding is dus ontzettend goed. Het materiaal is sterk, de zitting is comfortabel en hij roeit erg lekker. Ik merk wel wat verschil met een professionele roeitrainer in de sportschool, maar dat verschil is nihil. De trainingscomputer werkt goed en is een echte aanvulling die voor beter trainingsresultaat zorgt.

Ik heb echter ook een minpuntje opgemerkt. Het is namelijk niet mogelijk om de roeitrainer in te klappen zodat je deze kunt opbergen in een kleine ruimte. Natuurlijk wist ik dat toen ik de roeitrainer kocht, maar ik vind het wel een minpuntje. In mijn optiek moet een roeitrainer voor thuis ook inklapbaar zijn, en dat had de Sens Sports R4000 nóg beter gemaakt.


Is deze roeitrainer een aanrader?

Wanneer je op zoek bent naar een roeitrainer voor thuis waarbij je het belangrijk vind dat hij makkelijk te verplaatsen is, dan is de Senz Sports R4000 zeker een aanrader. Hij is erg sterk en kan gebruikt worden door zowel beginners als ervaren sporters. De lage prijs is een van de grootste voordelen. Je kunt namelijk al voor een laag bedrag thuis aan de slag met een roeitrainer. Let er wel op dat je de roeitrainer niet kunt inklappen.

Ik zou de Senz Sports R4000 dus zeker aanraden als roeitrainer voor thuis, wanneer je er de ruimte voor hebt. Wanneer je hem graag wilt kunnen inklappen om op te bergen, is het beter om op zoek te gaan naar een andere roeitrainer.

Wat zijn de alternatieven?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je na het lezen van de review over de Senz Sports R4000 inziet dat deze roeitrainer niks voor jou is. Gelukkig zijn er nog genoeg andere roeitrainers op de markt. Dit zijn goede alternatieven voor de Senz Sports R4000:


Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Peter
Peter
Ik heb al vele jaren ervaring in de wereld van fitness (krachtsport en cardio), voeding en supplementen. Door al mijn ervaring te delen op Fitness Meester hoop ik zo veel mogelijk mensen te kunnen inspireren en motiveren.
Anderen bekeken ook..
Inhoud
Fitness Meester

Fitness Meester is een blog over fitness en een gezonde lifestyle. Wij schrijven over van voeding tot supplementen en van fitness artikelen tot oefeningen.

Volg ons op
Nieuwste Berichten
Volg ons
Tags

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.