fitness meester logo

Senz Sports R4000 Review – Roeitrainer

In mijn Senz Sports R4000 review vertel ik je wat ik van deze roeitrainer vind. Roeitrainers zijn nu ontzettend populair, zowel binnen als buiten de sportschool. Steeds meer mensen schaffen een roeitrainer aan voor thuis. Omdat een roeitrainer een flinke investering kan zijn, is het goed om te weten wat je in huis haalt. Ik heb een van de populairste thuis-roeitrainers, de Senz Sports R4000, gekocht en schrijf er mijn review over!


Algemene informatie over de Sens Sports R4000

Senz Sports R4000

De Sens Sports R4000 waterroeitrainer is een van de vele roeitrainers van het merk Senz Sports. Deze roeitrainer heeft een waterweerstand, waardoor je het gevoel zou moeten krijgen dat je op het water buiten aan het roeien bent. De waterweerstand zorgt ook voor andere voordelen. Het maakte deze waterroeier namelijk perfect voor revalidatie.

De Sens Sports R4000 heeft een aluminium frame, wat er voor zorgt dat het makkelijk te verplaatsen is wanneer je het thuis gebruikt. Doordat het frame van aluminium is gemaakt, is het erg sterk en stabiel. De roeitrainer bevat ook een computer, waarop je de afstand, aantal roeislagen, verbrande calorieën, snelheid en de trainingstijd kunt aflezen.

De zitting en het handvat is gemaakt van foamed leer, wat erg comfortabel zou moeten zijn. De weerstand van de roeitrainer wordt veroorzaakt door middel van water. Hierdoor zou je dus het gevoel moeten krijgen alsof je in een echte roeiboot aan het roeien bent.Specificaties van de Senz Sports R4000

Je ziet hier de belangrijkste specificaties van de Senz Sports R4000 waterroeitrainer. Zo zie je de afmeting van de Senz Sports R4000, zodat je weet of deze roeitrainer in jouw ruimte past. Het is een vrij lichte roeitrainer, waardoor het gebruikt kan worden door iemand van maximaal 120 kg. Echter maakt het de Senz Sports 400 ook een roeitrainer die makkelijk verplaatst kan worden. De maximale lichaamslengte van de Senz Sports R4000 waterroeitrainer 195 cm.

Afmeting198 x 58 x 50 cm
Gewicht44 kg
Maximaal Belastbaar Gewicht120 kg
Maximale Lichaamslengte195 cm
WeerstandsysteemWater

Mijn ervaring met de Senz Sports R4000

In mijn leven heb ik al veel roeitrainers gebruikt. Dit was echter altijd in de sportschool. De Sens Sports R4000 was de eerste roeitrainer die ik kocht voor thuisgebruik. Ik kocht de roeitrainer met waterweerstand bij Beter Sport, omdat hij hier voor de voordeligste prijs te koop is. Voordat ik het product aanschafte was ik een beetje bang dat het te groot zou zijn en dat het moeilijk verplaatsbaar was. Ik was dus huiverig voor de aanschaf. Doordat ik wist dat ik het product kon terug sturen wanneer ik niet tevreden was, heeft me uiteindelijk over de streep getrokken om het te proberen.

De Senz Sports R4000 in elkaar zetten

Toen de Sens Sports R4000 binnen kwam, was er verbaasd over het gewicht en de plaats die het in beslag nam. De roeitrainer is eigenlijk erg licht en dus makkelijk verplaatsbaar! Ik zou roeitrainer makkelijk van de huiskamer naar de schuur kunnen verplaatsen. Het materiaal zag er erg sterk en goed afgewerkt uit. Dit geldt voornamelijk voor het stevig aluminium frame van deze roeitrainer van Senz Sports. Alles was meegeleverd en werkte geheel naar behoren.

Comfortabele zitting en training

handvat van de waterroeitrainer

De training op deze roeitrainer verliep erg soepel. De zitting en handvaten zijn erg comfortabel waardoor je jezelf volledig op de training kunt focussen. De handvaten en zitting is gemaakt van foam leer, wat zorgt voor een comfortabele training. Het stevig aluminium frame zorgt ervoor dat deze nieuwe roeitrainer van Senz relatief licht in gewicht is. Daardoor kun je hem ook ontzettend makkelijk verplaatsen.

Natuurlijke roeiervaring

Deze roeitrainer geeft een natuurlijke roeiervaring en dus het gevoel dat je echt aan het roeien bent in de buitenlucht. Roeitrainers op lucht weerstand geven dit gevoel eigenlijk nooit, en vind dat de R4000 hierin een unieke roeibeweging biedt. Daarbij is het geluid van het water voor mij erg rustgevend. Meestal luister ik dan ook geen muziek tijdens het roeien met deze roeimachine, en dat gaat prima.

Doordat deze R4000 roeitrainer op waterweerstand werkt, is het zo dat hoe hard je roeit, hoe hoger de weerstand is. Je hoeft de weerstand dus niet manueel of via een schermpje in te stellen. Ook geldt natuurlijk dat hoe zachter je roeit, hoe lager de weerstand zal zijn.

Trainingscomputer van de R4000

display van de r4000

Er zijn verschillende dingen mogelijk met de trainingscomputer van de R4000. Je kunt die trainingscomputer via het display makkelijk bedienen, en is een waardevolle aanvulling op de training. Het is ook mogelijk om trainingsgegevens van je workout af te lezen. Denk aan de trainingstijd, afstand, aantal roeislagen en snelheid. Dat is ook hetgeen waar ik de trainingscomputer voornamelijk voor gebruik: het bijhouden van het aantal verbrande calorieën en de tijd dat ik aan het roeien ben. Voor mij persoonlijk is de trainingscomputer van de R4000 erg fijn, makkelijk te bedienen en bevat het praktische functies die je ook daadwerkelijk zult gebruiken. Het scherm is van goede kwaliteit, en data is dus makkelijk af te lezen.

Is de roeier geschikt voor thuisgebruik?

Veel mensen zullen zich afvragen of de Senz Sports R4000 waterroeitrainer geschikt is voor thuisgebruik. Dit is een punt dat ook voor mij erg belangrijk is, gezien ik de roeier natuurlijk vanuit huis gebruik. Ik kan zeggen dat de R4000 zeker geschikt is voor thuisgebruik. Door het lichte gewicht, is deze roeitrainer makkelijk te verplaatsen.

Doordat het op waterweerstand werkt, komt er natuurlijk geluid uit deze roeitrainer. Je moet er dus rekening mee houden dat de roeitrainer niet geruisloos is. Echter kan het geluid ook voor voordelen zorgen. Veel mensen (inclusief ik) vinden het namelijk een ontspannend geluid.

Ik vind dat de R4000 is geschikt voor thuisgebruik gezien deze roeitrainer ook inklapbaar is. Wanneer je de roeitrainer van senz sports dus niet gebruikt, kan deze ingeklapt worden, waardoor het geen ruimte inneemt. Je hebt dus veel minder ruimte nodig door deze functie! Het is ideaal voor wanneer je thuis weinig ruimte hebt, en toch gebruik wilt maken van deze roeitrainer van Senz Sports.


LEES OOK: Beste roeitrainer voor thuis koopgids


Conclusie van mijn review

De Sens Sports R4000 roeitrainer is een ontzettend goede roeitrainer voor thuis, welke sterk en stevig is. Hij is betaalbaar en je krijgt waar voor je geld. De prijs/kwaliteit verhouding is dus ontzettend goed. Het materiaal is sterk, de zitting is comfortabel en hij roeit erg lekker. De zitting van deze roeitrainer met waterweerstand heeft foam leer wat zorgt voor een comfortabele zithouding. Het apparaat is sterk en stevig, en door het geluid van het water is het net alsof je buiten aan het roeien bent. Hoe harder je roeit, des te hoger de weerstand van de roeitrainer is.

Ook kun je alle belangrijke trainingsgegevens van je workout aflezen op het display, waarachter de trainingscomputer zit. Het maakt de Senz Sports R4000 waterroeitrainer hierdoor een veelzijdig te gebruiken roeitrainer.

roeimachine inklapbaar

Ik merk wel wat verschil met een professionele roeitrainer in de sportschool, maar dat verschil is nihil. De trainingscomputer werkt goed en is een echte aanvulling dat voor beter trainingsresultaat zorgt. Hierdoor is deze Senz Sports R4000 waterroeitrainer geschikt voor zowel beginnende als ervaren roeiers, en biedt je een natuurlijke roeiervaring.

Ik heb echter ook een minpuntje opgemerkt. De Senz Sports roeitrainer is namelijk relatief licht in gewicht. Dat heeft veel voordelen, want het is bijvoorbeeld makkelijk te verplaatsen. Wanneer je de roeitrainer van senz sports ontvangt, zul je hem makkelijk kunnen verplaatsen. Het nadeel is echter dat hij hierdoor ook iets meer op en neer kan gaan tijdens een intensieve training. Gelukkig is dit probleem makkelijk op te lossen. Door de roeitrainer Senz Sports R4000 op een matje te zetten, staat deze nieuwe roeitrainer van Senz veel steviger op de grond.


Is deze roeitrainer een aanrader?

Wanneer je op zoek bent naar een roeitrainer voor thuis waarbij je het belangrijk vind dat hij makkelijk te verplaatsen is, dan is de Senz Sports R4000 zeker een aanrader. Hij is erg sterk en kan gebruikt worden door zowel beginners als ervaren sporters die houden van een comfortabele zithouding tijdens hun training. De lage prijs is een van de grootste voordelen. Je kunt namelijk al voor een laag bedrag thuis aan de slag met een roeitrainer, waardoor de roeitrainer geschikt is voor zowel beginnende als ervaren sporter met een groot of klein budget.

Ik zou de Senz Sports R4000 dus zeker aanraden als roeitrainer voor thuis, voor zowel de beginnend als ervaren roeier. De prijs/kwaliteit verhouding is erg goed, en je zult dus niet snel spijt krijgen van de aankoop. Wanneer er iets kapot of mis gaat, kun je altijd gebruik maken van de garantie die Betersport biedt. Ook kun je gebruik maken van de bedenktijd, waardoor je de roeitrainer altijd terug kunt sturen wanneer je niet tevreden bent. Dat is een hele geruststelling!

Wat zijn de alternatieven voor deze waterroeitrainer?

De R4000 is geschikt voor zowel de beginnend als de ervaren sporten. Toch kan het natuurlijk zo zijn dat je na het lezen van de review over de Senz Sports R4000 inziet dat deze roeitrainer niks voor jou is. Gelukkig zijn er nog genoeg andere roeitrainers op de markt. Dit zijn goede alternatieven voor de Senz Sports R4000, voor zowel beginners als de ervaren sporter:


Picture of Peter van der Schoot
Peter van der Schoot
Al 12 jaar lang ben ik actief in de wereld van fitness en gezonde voeding. In deze tijd heb ik veel ervaring opgedaan, en deze kennis wil ik graag delen op Fitness Meester. Heb je vragen? Laat dan even een reactie achter, dan reageer ik zo snel mogelijk.
Anderen bekeken ook..
Nieuwste berichten
Inhoud

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.