fbpx
fitness meester logo

Crosstrainer Senz Sports C7000 – Review

senz sports c7000 review

Graag vertel ik je in mijn review over de Senz Sports C7000 meer over mijn ervaring met deze crosstrainer. Ik maak nu al een tijdje gebruik van de C7000 en wil anderen helpen wanneer ze twijfelen over het aankopen van deze crosstrainer.

Daarom vertel ik je hier meer over deze crosstrainer en deel vervolgens mijn ervaring met deze crosstrainer. Wil je de Senz Sports C7000 kopen? Lees dan eerst even mijn review hieronder. Hopelijk heb je er wat aan!Over de Senz Sports C7000

Voordat ik begin met het vertellen over mijn eigen ervaring met de Senz Sports C7000 in deze review, zal ik eerst wat meer algemene informatie geven over de crosstrainer van Senz Sports zelf. Zo heb je al meer achtergrondinformatie en weet je of er bepaalde eisen zijn waar de crosstrainer wel óf niet aan voldoet, voordat je hem misschien aanschaft!

senz sports c7000

Volgens de beschrijving van de crosstrainer C700 heeft hij een 12 kg zwaar front driven vliegwiel. Dit zorgt voor een zeer vloeiende beweging, omdat je voet zich goed en makkelijk afwikkelt. Ook heeft de C7000 een 7 inch THT touchscreen scherm met een Android besturingssysteem waardoor je naar je favoriete apps kan kijken. Er worden 12 trainingsprogramma’s meegeleverd bij deze crosstrainer, zo is er zowel voor de beginnende als voor de meer gevorderde sporter een uitdagende training beschikbaar. Ook is er een hartslagprogramma beschikbaar. 

Verder heeft de crosstraining een strak design waardoor hij niet onder doet aan crosstrainers in de sportschool. De crosstrainer C7000 weegt 85-90 kg, wat aan de lichte kant is voor een crosstrainer voor thuis, maar ondanks dat hij niet al te zwaar is, belooft de maker van de crosstrainer van Senz Sports dat hij zeer stabiel is, ook als je intensiever aan het trainen bent. Senz Sports beweert dat de Senz Sports C7000 crosstrainer gemaakt is voor intensief thuisgebruik!


Meegeleverde accessoires

Wanneer je de crosstrainer van Senz Sports koopt, krijg je de volgende accessoires meegeleverd:

 • Gratis boekje “Goed van Start”
 • Gratis Persoonlijk trainingsprogramma
 • Handleiding

Senz Sports C7000 specificaties

Hieronder staan de belangrijkste specificaties van de Focus Fitness Unit 4. Het is verstandig om even goed naar de specificaties te kijken voordat je een fitnessapparaat kopen. Je komt er zo snel achter wat je kunt verwachten wanneer je het apparaat thuis ontvangt en komt niet voor verrassingen te staan.

MerkSenz Sports
SoortC7000
Afmeting (L x B x H)130 x 95 x 170 cm
Gewicht85 kg
Maximaal belastbaar gewicht150 kg
Gewicht van het vliegwiel12 kg
WeerstandsysteemMagnetisch
Weerstand instelbaarElektronisch
Aantal weerstand niveau’s16
HartslagmetingHandsensoren & Borstband

Andere reviews over de Sens Sports C7000

Op het internet staan ook tal van andere reviews over deze crosstrainer. Voordat ik de C7000 zelf kocht, ben ik natuurlijk eerst even zelf door deze reviews gegaan. Ik wist toen dus al wat ik kon verwachten. Hieronder zie je de beoordelingen van deze reviews:

Bol.com logo4.5 / 5 (2+ beoordelingen)
Betersport logo5 / 5 (9+ beoordelingen)


Review over de Senz Sports C7000

Laat ik maar eens beginnen met mijn review over de Senz Sports C7000. Ik was al een tijdje op zoek naar een crosstrainer, maar ik wist niet goed welke ik nou precies moest aanschaffen. Ik en mijn vriendin hebben dan ook lang gezocht op internet en veel verschillende reviews gelezen aangezien we door de coronacrisis niet meer naar de winkel konden om ze daar zelf uit te proberen. Al snel vonden we de Crosstrainer Senz Sports C7000 en er stonden veel lovende reacties op Bol.com en Betersport.nl, dit gaf ons vertrouwen in de crosstrainer van Senz Sports en hebben we na nog wat verder zoeken voor deze crosstrainer gekozen.

We hebben de Senz Sports C7000 besteld bij Betersport.nl, want hier hebben wij al meer goede ervaringen mee en ook bij deze bestelling liep het weer erg soepel. We bestelde de crosstrainer net iets voor kerst, maar ondanks de kerstdrukte heeft Betersport.nl hem toch gewoon binnen de afgesproken levertijd geleverd, dit vind ik persoonlijk een erg grote plus.

Snel in elkaar gezet

Eenmaal geleverd zagen we dat de crosstrainer uit verschillende losse onderdelen bestaat, wat fijn was, want zo konden we hem gemakkelijk naar boven tillen. Dat was erg prettig, want het apparaat weegt als het in elkaar is gezet ongeveer 85-90 kg. Het is dus aan te raden om met zijn tweeën thuis te zijn als hij wordt geleverd.

senz sports c7000

Toen we alle onderdelen op de gewenste plaats hadden konden we beginnen aan het monteren van onze nieuwe crosstrainer. Dit was een erg makkelijk proces, omdat de handleiding erg duidelijk was! Ook waren alle onderdelen duidelijk gekenmerkt waardoor je niet lang bezig was met wat moet nu waar in en wat is precies wat.

Ik denk dat wij ongeveer een ruim halfuurtje zijn bezig geweest om alles in elkaar te zetten, wat ik zeer mee vind vallen. Ik kan het ook aanraden om hem met twee personen in elkaar te zetten, als ik het in mijn eentje had moeten doen denk ik dat ik op sommige punten een paar handen tekort was gekomen.

Toen hij helemaal in elkaar was gezet, zagen we dat hij goed overeenkwam met de afbeelding op Betersport.nl. Ook staat hij door het strakke design niet in de weg en is het ook geen doorn voor het oog.

Beter dan de crosstrainer in de sportschool

Nu was het tijd voor het eerste proefritje. Wat mij meteen opviel, toen ik een tijdje had gecrosstraind, was dat de C7000 crosstrainer de ervaring van een crosstrainer uit de sportschool evenaart en dat voor deze prijs! Ook is hij heel erg gebruiksvriendelijk, je hoeft weinig tot geen ervaring te hebben in fitness om met deze crosstrainer overweg te kunnen, alles spreekt voor zich.

senz sports c7000

De crosstrainer van Senz Sports is zwaar uitgevoerd waardoor hij erg stabiel is ook als je wat harder aan het trainen bent behoud de crosstrainer zijn stabiliteit, hierdoor kan je alles uit je training halen. Doordat het zware vliegwiel aan de voorkant zit, krijg je een natuurlijke afwikkeling van je voet dat ervoor zorgt dat je een intensievere training krijgt zonder dat je er echt heel veel voor hoeft te doen.

Ook vinden we beide dat de handvaten precies op de goede plek zitten, waardoor ze lekker in de hand vallen. Je hebt hartslagsensoren op de handvaten zitten, waardoor je je hartslag bij kan blijven houden tijdens de training. Mijn vriendin is een stuk kleiner dan mij, maar omdat je de crosstrainer C7000 op lengte kan verstellen is hij zowel voor haar als voor mij erg fijn om te gebruiken.

Veel functies met een touchscreen scherm

De crosstrainer is niet alleen fijn in gebruik, maar ik kan ook gebruik maken van allerlei technologische extra’s. Zo bevat de crosstrainer een 7 inch touchscreen scherm, dat is ongeveer 17,8 cm, wat ik een erg fijne grootte vind!

Het scherm draait op een Android besturing, dit zorgt ervoor dat ik kan kijken naar mijn favoriete films en series of luisteren naar mijn favoriete muziek, door gebruik te maken van de apps die op dit scherm te vinden zijn. Zo kan ik gebruik maken van apps als: Netflix, Spotify, Youtube, Google Chrome, etc.

Verbinding maken gaat soms lastig

Het touchscreenscherm vind ik ook erg makkelijk te gebruiken. Het enige minpuntje wat ik wil benoemen is dat de crosstrainer niet altijd automatisch verbindt met mijn wifi of ik krijg soms een foutmelding, terwijl hij wel gewoon verbonden is. Dit zorgt ervoor dat je soms iets langer bezig bent met het opzetten van je serie of muziek, dit is af en toe vervelend, maar is zeker mee te leven!

senz sports c7000 review

De C7000 wordt verder geleverd met 12 (ingebouwde) trainingsprogramma’s. Zo is er voor mijn vriendin die een gemiddelde sporter is een passende training, maar kan ik, een meer ervarenere sporter, ook een uitdagende training vinden!

Doordat er 4 gebruikersprofielen toe te voegen zijn, kunnen mijn vriendin en ik deze C7000 makkelijk beide gebruiken en onze progressie bijhouden. Ik vind al deze extraatjes erg fijn, je kan naar je favoriete serie blijven kijken, terwijl je toch in shape blijft en alle stress van je af kan schudden. Kortom deze crosstrainer is van alle gemakken voorzien en dat voor een zeer goede prijs!Zou ik de C7000 van Senz Sports aanraden?

Om mijn review over de Senz Sports C7000 helemaal af te sluiten wil ik aangeven of ik de crosstrainer C7000 zou aanraden. Het komt misschien niet helemaal raar uit de lucht vallen, na het lezen van mijn review, als ik zeg dat ik deze crosstrainer van Senz Sports zeker zou aanraden, als je opzoek bent naar een crosstrainer die geschikt is voor intensief thuisgebruik.

Hij is geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde sporter en je kan hem ook met meerdere mensen gebruiken door de 4 gebruikersprofielen die je kan toevoegen en door de verstelbaarheid van de crosstrainer C7000.

Ook vind ik het touchscreenscherm echt een zeer groot pluspunt door de vele opties die het met zich meebrengt. Kortom het is een crosstrainer waar ik en mijn vriendin de komende jaren nog veel gebruik van gaan maken!

Voordelen

 • Makkelijk in elkaar te zetten
 • Lengtepas met de hand verstelbaar
 • 7’’ THT touchscreen scherm met Android
 • 4 gebruikersprofielen
 • Erg stabiel, ook tijdens intensieve trainingen
 • Zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding

Nadelen

 • Af en toe haperende internetverbinding

Dit zijn de alternatieven

Na het lezen van mijn review over de Senz Sports C7000 vind je deze crosstrainer misschien helemaal niks voor jou. Dat is niet erg. Er zijn gelukkig genoeg alternatieven voor deze crosstrainer.

Op zoek naar een andere crosstrainer? Dan zouden deze crosstrainers wel wat voor jou kunnen zijn:

Of lees hier of je meer kunt afvallen op een crosstrainer of hometrainer.


Beoordeling Senz Sports C7000

Door Michelle

Kwaliteit
Functies
Geschikt voor thuisgebruik
Prijs

Samenvatting

Het is een fijn apparaat van hoge kwaliteit en met genoeg functies. Hij is mede hierdoor ook zeker geschikt voor thuisgebruik. De prijs is wat mij betreft meer dan goed!

4.8
Michelle
Michelle
Sinds jongs af aan ben ik een grote sportfanaat. Dat was de reden dat ik ook een studie sport en voeding heb afgerond. Hopelijk kan ik op deze manier zo veel mogelijk mensen inspireren om bezig te zijn met sport en voeding.

4 reacties

 1. Dit lijkt een kleinere paslengte te hebben dan andere crosstrainers; is deze meer belastend op de knieën? Zal je deze aanraden voor een oudere mens die moet revalideren? Werkt dit op netstroom of alleen batterijen voor de display?

  1. Hey Cecile,
   Bedankt voor je vraag. De crosstrainer heeft een ruime lengtepas, en is daarom ook geschikt voor ouderen die willen revalideren. De crosstrainer werkt op netstroom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook..
Inhoud
Fitness Meester

Fitness Meester is een blog over fitness en een gezonde lifestyle. Wij schrijven over van voeding tot supplementen en van fitness artikelen tot oefeningen.

Volg ons op
Nieuwste berichten
Tags

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.