fitness meester logo

Schwinn IC7 Review – Spinningfiets

Deze Schwinn IC7 review vertelt jou of deze spinningfiets van Schwinn het kopen waard is. Wanneer het winter wordt, maak ik graag gebruik van een spinningfiets. Buiten is het weer dan veel te slecht om nog te wielrennen, en ik wil toch echt mijn conditie op peil houden. Normaal gesproken maakte ik altijd in de sportschool gebruik van een spinningbike, maar ik vond het toch fijn om er voortaan eentje thuis te hebben. Ik besloot de Schwinn IC7 te kopen op aanraden van een vriend. Nu ik deze spinningfiets al een aantal maanden in gebruik heb, vertel ik je graag wat mijn ervaring met de Schwinn IC7 is in deze review.


Schwinn IC7 Spinningbike

De Schwinn IC7 is een spinningfiets die is gemaakt voor intensief thuisgebruik. Hij is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Hierdoor is hij veelvuldig te gebruiken.

Deze spiningbike wordt standaard geleverd met toe clips & SPD pedalen, en komt inclusief trainingscomputer. Op deze trainingscomputer kun je informatie over de training aflezen. Denk hierbij aan de trainingstijd, het aantal verbrande calorieën, afstand, hartslag en RPM. Het is mogelijk om de hartslag te meten, maar dan heb je wel een borstband nodig. Deze moet je er zelf bij kopen.

Lees verder om er achter te komen wat ik van deze spinningfiets vind!


Specificaties Schwinn IC7

De specificaties van de Schwinn IC7 staan hieronder weergegeven. Zoals je ziet is het vliegwel van deze spinningfiets best zwaar. De weerstand wordt geboden door vilt-blokjes.

Het is bijzonder dat de IC7 met pedalen die een kant met toe clips en een kant met SPD systeem hebben. Meestal wordt een spinningfiets standaard geleverd met toe clips pedalen, en moet je er zelf nog SPD pedalen voor bijkopen als je die graag gebruikt.

MerkSchwinn
SoortIC7
Afmeting (L x B x H)144 x 58 x 125 cm
Gewicht45 kg
Maximaal Belastbaar Gewicht136 kg
Gewicht vliegwiel18 kilo
WeerstandsysteemVilt remblokjes
TrapsysteemDoortrapsysteem
Weerstand instelbaarManueel
AandrijvingV-belt
Meegeleverde pedalenToe clips met SPD systeem

Reviews op andere websites

De Schwinn IC7 is in Nederland nog niet zo populair. Ik ben op internet eens gaan zoeken naar reviews van andere mensen. Het duurde even, maar uiteindelijk kwam ik erachter wat anderen over deze spinningfiets zeggen.


Fitness24 logo
4 / 5 (1+ beoordelingen)

Fitness Superstore logo
5 / 5 (17+ beoordelingen)
Betersport logo9.7 / 10 (25+ beoordelingen)

Schwinn IC7 Review

In het begin twijfelde ik tussen de Schwinn IC7 en de Schwinn IC8. Uiteindelijk koos ik toch voor de Schwinn IC7 omdat een vriend mij deze fiets aan had geraden. Toen ik de spinningfiets had besteld (bij Betersport) werd deze binnen een dag geleverd. De doos waar deze fiets in zat was niet groot of bizar zwaar. Ik kon hem daarom makkelijk naar de eerste verdieping tillen zonder enige hulp nodig te hebben.

Het in elkaar zetten van de spinningfiets ging zonder enige problemen. De handleiding die wordt meegeleverd is erg duidelijk. Het in elkaar zetten van de IC7 spreekt dan ook voor zich. Ik was hier ongeveer een uurtje mee bezig, dus dat is niet heel erg lang. Toen hij eenmaal stond kon ik de schoonheid van deze fiets bewonderen, want wat ziet hij er mooi en strak uit!

Hoe fietst de Schwinn IC7?

De Schwinn IC7 is een erg fijne spinningfiets. Na hem een eental maanden gebruikt te hebben ben ik deze spinningfiets nog steeds niet beu! Ik train er ongeveer 4 keer per week op.

Het zware vliegwiel (18 kilo) zorgt ervoor dat deze spinningfiets erg stabiel fietst. Ook het frame van deze spinningfiets draagt hier aan bij, omdat deze erg solide is. Je voelt dat het van goede kwaliteit is.
Fietsen op de IC7 is dus erg fijn, voor zowel korte als lange trainingen. Daarnaast heb ik ook geen enkel moment last van het zadel gehad. Deze zit eigenlijk altijd erg comfortabel, ook na een training van een uur.

Pedalen

De toe clips en SPD pedalen zijn echt een goede toevoeging aan deze fiets. Ik heb ooit eerder een spinningfiets gehad waar alleen toe clips pedalen werden meegeleverd. Hiervoor moest ik dus nog zelf SPD pedalen kopen. Mijn vriendin gebruikt de spinningfiets ook soms, maar heeft geen SPD-schoenen. Wanneer zij er gebruik van wil maken, hoeft ze dus niet eerst de pedalen te vervangen. Handig dus!

Geruisloos

Door de V-belt en het zware vliegwiel komt er bijna geen geluid uit de spinningfiets. Tijdens een training kun je zou de spreekwoordelijke speld kunnen horen vallen. Mijn vriendin is hier ook blij mee, omdat ik nogal graag vroeg of laat ga trainen. Zij ligt dus niet wakker door het geluid van deze spinningfiets.

Door de V-belt en het zware vliegwiel komt er bijna geen geluid uit de spinningfiets. Tijdens een training kun je zou de spreekwoordelijke speld kunnen horen vallen. Mijn vriendin is hier ook blij mee, omdat ik nogal graag vroeg of laat ga trainen. Zij ligt dus niet wakker door het geluid van deze spinningfiets.

Schwinn IC7 review

Zowel het zadel als het stuur kun je verstellen. Dit gaat erg makkelijk. Wat ik wel opmerkte is dat deze fiets niet voor kleine mensen gemaakt is. Mijn vriendin is wat kleiner dan mij (ongeveer 1.60), en voor haar zat de fiets nog net goed. Wanneer je kleiner bent, is het misschien beter om een andere spinningfiets te kopen. Zelf heb ik hier geen last van gehad.

Een leuke toevoeging is de bidon houder. Deze zit namelijk boven het stuur. Voor deze bidon houder kun je een tablet neerzetten. Dat ben ik nog niet eerder op deze manier tegen gekomen.

Natuurlijk bevat deze spinningfiets ook een trainingscomputer. Deze bevat een LCD-scherm en is voorzien van draadloze hartslagmeting. De borstband die je hiervoor nodig hebt moet je er wel zelf bij kopen. Op het scherm van de trainingscomputer kun je de tijd, afstand, aantal verbrande calorieën, de hartslag en de RPM aflezen. Op zich een handige trainingscomputer, maar niet speciaal.

Ideaal voor thuisgebruik?

De Schwinn IC7 is een erg goede fiets voor thuisgebruik. Hij gaat lang mee, fietst erg comfortabel en is makkelijk in elkaar te zetten. Door de wieltjes die aan de voorkant zitten, is de IC7 makkelijk te verplaatsen. Hij is erg stil, waardoor niemand in huis last zal hebben van het geluid dat uit deze spinningbike komt. En doordat het zadel en het stuur makkelijk verstelbaar zijn, en er Toe Clips & SPD pedalen op zitten, is hij ook nog eens door alle gezinsleden te gebruiken.Conclusie

De Schwinn IC7 is een erg fijne spinningbike die ik nu al enkele maanden met plezier gebruik. Ik train ongeveer 4 keer per week zeker een uur op deze spinningfiets. Daarom kan ik mijn review over de Schwinn IC7 dan ook niet afsluiten zonder een positieve conclusie. Zoals gezegd is het een stevige fiets, waar je geruisloos op kunt trainen. Ik heb eigenlijk geen enkel probleem gehad met de IC7 (behalve dat deze dan niet zo geschikt is voor kleine mensen).

Prijs-kwaliteitsverhouding

De prijs-kwaliteitsverhouding van de Schwinn IC7 is erg goed. Ik heb de spinningfiets nu een aantal maanden in gebruik, maar ik weet zeker dat ik hier echt nog jaren plezier van ga hebben. De spinningbike is namelijk erg stevig en solide. Daarbij is de prijs die je voor deze spinningbike betaald ook nog eens gunstig, gezien deze spinningfiets niet af doet voor een spinningfiets die je in de sportschool tegenkomt.

VoordelenNadelen
Maakt geen geluidNiet geschikt voor kleine mensen
Stabiel
Sterk frame
Makkelijk in elkaar te zetten
Comfortabel
Toe clips & SPD pedalen meegeleverd

Zou je de Schwinn IC7 moeten kopen?

Wanneer je op zoek bent naar een spinningfiets van goede kwaliteit en waar je lang plezier van kan hebben, dan is de Schwinn IC7 zonder meer een aanrader. Het frame en het zware vliegwiel maakt deze fiets erg stabiel in gebruik. De gehele fiets is makkelijk verstelbaar. Mocht je kleiner dan 1.60 zijn, zou ik je willen aanraden om op zoek te gaan naar een andere spinningfiets. Daar is deze namelijk niet geschikt voor. Zeker door de gunstige prijs, zou je ik kunnen aanraden om deze fiets te kopen. Je zult er waarschijnlijk geen spijt van gaan krijgen.

Wat zijn de alternatieven?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je na het lezen van de review over de Schwinn 7 inziet dat deze spinner niks voor jou is. Gelukkig zijn er nog genoeg andere spinningfietsen op de markt. Dit zijn goede alternatieven voor de Schwinn 7:

Beoordeling Schwinn IC7

Kwaliteit
Functies
Geschikt voor thuisgebruik
Prijs

Samenvatting

De kwaliteit van de Schwinn IC7 is uitstekend. De functies zijn prima, maar niet speciaal. Hij is helemaal geschikt voor thuisgebruik doordat hij makkelijk in elkaar te zetten is, geruisloos fietst en makkelijk te verplaatsen is. De prijs is erg goed in vergelijking met wat je er voor krijgt.

4.8
Picture of Peter van der Schoot
Peter van der Schoot
Al 12 jaar lang ben ik actief in de wereld van fitness en gezonde voeding. In deze tijd heb ik veel ervaring opgedaan, en deze kennis wil ik graag delen op Fitness Meester. Heb je vragen? Laat dan even een reactie achter, dan reageer ik zo snel mogelijk.
Anderen bekeken ook..
Nieuwste berichten
Inhoud

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.