fitness meester logo

Chest Expander (Action) Review

In mijn review over de chest expander van de Action vertel ik je of deze chest expander het kopen waard is. Dit is namelijk een van de vele sport- en fitnessartikelen die Action tegenwoordig verkoopt. Zo kun je ook bij Action terecht voor bijvoorbeeld kettlebells, gymnastiekballen, dumbbells, yogamatjes, sportkleding en supplementen.

Fitness Meester heeft de Chest Expander van Action aangeschaft om een een review voor jullie te kunnen schrijven en zo onze ervaringen te delen. Aan het eind van deze review zullen wij ook vertellen of wij het product aanraden!


Chest Expander Action

De Chest Expander van de Action is gemaakt om je bovenlichaam te trainen zonder werkelijke gewichten. Je traint namelijk met ‘elastieken’ die weerstand bieden. Aan het uiteinde van de elastieken zitten handvaten, waardoor je verschillende oefeningen kunt doen. Laten eerst eens naar de specificaties kijken voordat we met de review beginnen!

Specificaties

chest expander action review

Op de verpakking van de Chest Expander staat eigenlijk al heel veel informatie weergegeven, zoals je hieronder kunt zien. Wat meteen opvalt is dat de Chest Expander 5 verschillende weerstand-levels heeft. Dat vind ik al best veel (wat positief is).

Merk: Kaytan
Maximale weerstand: 20 kg
Aantal weerstand-levels: 5
Weerstand per kabel: 4.5 kg
Aantal oefeningen: 6
Prijs: €2,99


Hoe gebruik je de Chest Expander?

De Chest Expander is makkelijk te gebruiken, doordat er een kleine handleiding op de achterkant van de verpakking staat. Deze handleiding is grotendeels gevisualiseerd. Hierdoor kun je de Chest Expander snel gebruiken nadat je hem uit de doos hebt gehaald. Handig dus!

Iedere elastiek heeft een bepaalde weerstand, van ongeveer 4.5 kg. Je kunt hierdoor dus voor iedere training een ander gewicht gebruiken. In totaal zijn er 5 standen waarmee je kunt trainen:

 • 1 elastiek: 4.5 kg weerstand
 • 2 elastieken: 9 kg weerstand
 • 3 elastieken: 13.5 kg weerstand
 • 4 elastieken: 17 kg weerstand
 • 5 elastieken: 20 kg weerstand

uitleg op verpakking
De uitleg van de Chest Expander van Action

Ik vind het ontzettend fijn dat je de Chest Expander makkelijk kunt verstellen in gewicht. Hierdoor kun je een training zo uitgebreid maken als je wilt. Top dus.

De elastieken zijn makkelijk los te klikken door de twee plastic uiteindes van de elastieken aan de binnenkant van het handvat in elkaar te duwen. Dat gaat erg soepel.

Als je de elastieken er weer in wilt zetten, kun je het uiteinde makkelijk in het gat van het handvat duwen. Dit gaat soepel, zonder enige moeite.

De bruikbaarheid van de Chest Expander krijgt 4.5 van de 5 sterren. De gebruikersaanwijzing is erg kort en super duidelijk waardoor je direct weet hoe de Chest Expander werkt. Wanneer je de handelingen uitvoert kom je niet iets tegen dat niet werkt of moeilijk gaat. Gewoon erg goed dus!


Kwaliteit van de Chest Expander

De kwaliteit van de Chest Expander is echt niet slecht. Voor deze prijs zou je verwachten dat het van slecht materiaal gemaakt is dat snel kapot gaat, maar dat is niet het geval. De handvaten zijn erg stevig, net als de elastieken. De elastieken zijn makkelijk los te klikken en vast te maken. Wanneer ze vast zitten, zitten ze ook echt goed vast. Ze zullen niet los schieten tijdens een training.

De kwaliteit van de Chest Expader krijgt 4 van de 5 sterren. Het zou 5 sterren krijgen wanneer het softgrip handvaten zouden zijn in plaats van hard plastic. Dat is net iets fijner voor je handen.

handvat chest expander
Het handvat van de Chest Expander van Action

Oefeningen met de Chest Expander

Op de verpakking van de Chest Expander staan 6 oefeningen die je kunt uitvoeren met de Chest Expander. Deze oefeningen zie je ook op de foto hieronder.

chest expander verpakking review
Oefeningen van de Chest Expander

Het is mogelijk om je borst, rug, biceps, triceps en schouders te trainen met de Chest Expander. De oefeningen op de verpakking zijn soms wel wat onduidelijk. De diepte is niet goed te zien, waardoor je niet goed ziet hoe de oefening uitgevoerd moet worden. Het zou beter zijn geweest als de naam van de oefening erbij stond, zodat je het nog kon zoeken op het internet.

Wij hebben wat research gedaan en zijn toen bij onderstaande video uitgekomen. Hier laten ze een aantal goede oefeningen voor de Chest Expander zien.


Conclusie

De review van de Chest Expander van Action eindigen we met een conclusie. De conclusie die wij nu kunnen trekken is dat de Chest Expander van de Action een prima product is. Het kost maar €2,99, en voor deze prijs is het een zeer goed product. Het is erg stevig en voelt goed aan.

Er zijn verschillende oefeningen mogelijk en hij is verstelbaar qua weerstand. Hierdoor is de Chest Expander dus op erg veel manieren te gebruiken.

Het enige nadeel is dat de handvaten van hard plastic zijn gemaakt. Soft grip handvaten zouden fijner zijn geweest. Natuurlijk zou de prijs daardoor wel omhoog gaan, maar dat zou het wel waard zijn.

Pluspunten:

 • Goedkoop
 • Stevig
 • Verstelbaar in weerstand
 • Voor veel oefeningen te gebruiken

Nadelen:

 • Handvaten van hard plastic
 • Oefeningen op de verpakking onduidelijk

Eindbeoordeling

Laten we eerst eens kijken naar de beoordeling van de prijs, bruikbaarheid en kwaliteit:

Prijs: 5 sterren
Bruikbaarheid: 4.5 sterren
Kwaliteit: 4 sterren

De Chest Expander van de Action (Kaytan) krijgt een 4.5 sterren als eindcijfer.

Ben je opzoek naar een Chest Expander? Dan raad Fitness Meester zeker de Chest Expander van de Action aan!

Review Chest Expander Action

Prijs
Bruikbaarheid
Kwaliteit

Samenvatting

Ik zou de Chest Expander van de Action zeker aanraden! Voor deze prijs ga je echt geen spijt krijgen van de aankoop.

4.5

Ga jij na deze review de Chest Expander van Action gebruiken? Of heb jij de Chest Expander van de Action al gebruikt? Wij zijn erg benieuwd naar jouw ervaringen! Laat ons in de reacties weten wat jij van dit product vind of wanneer je vragen hebt!


Picture of Peter van der Schoot
Peter van der Schoot
Al 12 jaar lang ben ik actief in de wereld van fitness en gezonde voeding. In deze tijd heb ik veel ervaring opgedaan, en deze kennis wil ik graag delen op Fitness Meester. Heb je vragen? Laat dan even een reactie achter, dan reageer ik zo snel mogelijk.
Anderen bekeken ook..
Nieuwste berichten
Inhoud

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.