fitness meester logo

Paleo

paleo voeding

Er zijn veel verschillende soorten diëten en levensstijlen. Denk aan intermittent fasting, ketogeen en natuurlijk het paleo dieet. Het paleo dieet is heel anders dan de andere voedingsdiëten. We leggen je hier uit wat paleo is.

Wat is Paleo?

De meeste mensen noemen het de Paleo leefstijl, en niet het Paleo dieet. Het is een levenswijze die is gebaseerd op de oermens. Wetenschappers hebben namelijk onderzocht wat de mensen toen aten. Mensen die de Paleo leefstijl volgen, eten dus zoals de oermensen dat ook deden.

Dit zou erg gezond zijn, omdat je op deze manier genoeg micro- en macronutriënten binnenkrijgt. In het hedendaagse voedsel zitten namelijk voor chemische voedingsstoffen, die helemaal niet gezond voor ons lichaam zijn. In de oertijd aten mensen alleen maar natuurlijke producten.

Wat eet je als je de Paleo leefstijl volgt?

Wanneer je de Paleo leefstijl volgt, eet je voornamelijk groenten, vis, vlees, eieren, fruit, noten en zaden. Er worden dus geen granen, melkproducten, peulvruchten of suikers gegeten. Daarnaast bevat het voedsel ook geen enkele chemische toevoeging. Paleo gaat dus back to basic. Het idee hierachter is dat het een stuk gezonder zou zijn dan het eten dat de meeste mensen tegenwoordig eten.

Lees je onze artikelen ook al?
Inhoud
Fitness Meester

Fitness Meester is een blog over fitness en een gezonde lifestyle. Wij schrijven over van voeding tot supplementen en van fitness artikelen tot oefeningen.

Volg ons op
Nieuwe Berichten
Tags

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.