fbpx
fitness meester logo

Overgewicht

dikke man

Steeds meer mensen krijgen last van overgewicht. Het betekent dat je te zwaar bent ten opzichte van je lichaamslengte. Mensen met overgewicht hebben ook meer lichaamsvet dan anderen mensen in hun lengte- en leeftijdscategorie.


Wanneer heb je overgewicht?

We spreken van overgewicht wanneer je te zwaar bent voor iemand in jouw lengte en leeftijdscategorie. Door je BMI (Body Mass Index) te berekenen, weet je of je overgewicht hebt. Dit is een wereldwijd geaccepteerde methode om overgewicht vast te stellen. Het is ook mogelijk om overgewicht vast te stellen door je buikomtrek te meten. Vrouwen met een buikomvang groter dan 80 cm hebben last van overgewicht. Bij mannen ligt de omvang op 94 cm wanneer er sprake is van overgewicht.


Hoe ontstaat overgewicht?

Wanneer je te veel voedingsstoffen binnen krijgt, slaat het lichaam deze op als lichaamsvet. Dit gebeurt nog sneller wanneer het om verzadigde vetten gaat. Het is daarom belangrijk om gezond te eten en genoeg te sporten. Zo kan het lichaam de energie verbranden, en wordt het niet opgeslagen als lichaamsvet.

Overgewicht is erg ongezond, omdat het de kans op verschillende ziektes vergroot. Zo hebben mensen met overgewicht een grotere kans op het krijgen van hart- en vaatziekten, gewrichtsklachten, diabetes type 2 en vormen van kanker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees je onze artikelen ook al?
Inhoud
Fitness Meester

Fitness Meester is een blog over fitness en een gezonde lifestyle. Wij schrijven over van voeding tot supplementen en van fitness artikelen tot oefeningen.

Volg ons op
Nieuwe Berichten
Tags

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.