fitness meester logo

Hoe plasticfolie bodywrap kan helpen met gewichtsverlies.

Plastic bodywraps hebben zich ontpopt als een geheime strategie voor personen boven de 40 om gewicht te verliezen en hun lichaamscontouren te verbeteren. Naast opties zoals afslankcrèmes, cosmetische chirurgie, detoxsappen, en meer, biedt het omwikkelen van lichaamsdelen met plastic folie een innovatieve aanpak om deze doelen te bereiken.

Verhoging van de Lichaamstemperatuur voor Gewichtsverlies

Plastic bodywraps werken door de kernlichaamstemperatuur te verhogen, wat gewichtsverlies bevordert. Deze methode wordt vaak in schoonheidssalons gebruikt, maar is ook thuis toepasbaar. Door de verhoogde bloedcirculatie en transpiratie helpt het je lichaam bij het afvoeren van toxines.

Methodes voor Effectieve Resultaten

We belichten twee methoden die zowel gewichtsverlies stimuleren als bijdragen aan de detox van je lichaam en de reductie van cellulitis.

Honing Bodywrap

Deze wrap gebruikt een mengsel dat de effectiviteit van de plastic wrap versterkt. Ingrediënten:

 • ½ kopje honing
 • 1 eidooier
 • Enkele druppels etherische citrusolie

Warm de honing op in een bain-marie, voeg de andere ingrediënten toe en mix goed. Breng het aan op de armen, dijen, en buik, wikkel deze in met plasticfolie, bedek met een warme handdoek, en laat een uur intrekken. Spoel daarna af met warm water.

Klei Bodywrap

Een wrap met klei is bijzonder effectief tegen cellulitis. Blauwe klei is aanbevolen vanwege de rijke micro-elementen. Benodigdheden:

 • Blauwe klei
 • Heet water

Maak een romige pasta van de klei met warm water, breng het aan op de gewenste gebieden, omwikkel met plastic en dek af met een warme handdoek voor een uur. Voor optimale resultaten, combineer dit met lichaamsbeweging. Herhaal minstens twee keer per week.

Voordelen van de Bodywraps

Door twee tot drie keer per week een plastic bodywrap te gebruiken, verhoog je het vermogen van het lichaam om af te vallen, mogelijk tot een kilo per week. Deze methode werkt het beste in combinatie met een gebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging.

Plastic folie is niet alleen betaalbaar maar ook breed inzetbaar. Het stimuleert transpiratie, wat leidt tot een hogere calorieverbranding, verbetert de huidconditie, vermindert cellulitis, en reduceert striae.

Voorzorgsmaatregelen en Tips

Het is cruciaal om voorzichtig te zijn met deze technieken om bijwerkingen te vermijden. Hier zijn enkele richtlijnen:

 • Zorg dat de wrap niet te strak zit om huidirritaties te voorkomen.
 • Gebruik de wrap niet langer dan een uur.
 • Verwijder de wrap direct na lichamelijke inspanning.
 • Wacht even voordat je gaat douchen om je lichaamstemperatuur langzaam te laten dalen.
 • Gebruik warm of heet water voor het douchen.
 • Sluit de behandeling af met een hydraterende crème.

Plastic bodywraps zijn een toegankelijke en kosteneffectieve methode om gewicht te verliezen, het lichaam te zuiveren en cellulitis aan te pakken. Door de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen en deze techniek verantwoord toe te passen, kun je genieten van de vele voordelen die het biedt.

Picture of Hans de Waard
Hans de Waard
Anderen bekeken ook..
Nieuwste berichten
Inhoud

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.