fitness meester logo

NordicTrack RX800 Review – Roeitrainer

Wil je de NordicTrack RX800 kopen? Lees dan eerst even mijn review over de NordicTrack RX800. Ik gebruik deze roeitrainer nu al een tijdje en vertel je graag wat mijn ervaring met dit fitnessapparaat is. Hopelijk kan ik je helpen in de zoektocht naar de roeitrainer die bij jou past.

In mijn review vertel ik eerst wat meer over de RX800. Vervolgens vertel ik wat mijn eigen ervaring met de NordicTrack RX800 Ergometer is in mijn review, en vertel ik je ook of ik de roeitrainer zou aanbevelen.

Over de NordicTrack RX800

Deze NordicTrack roeitrainer is geschikt voor intensief thuisgebruik. Het fijne aan de NordicTrack RX800 Ergometer is dat je hem kan inklappen en makkelijk verplaatsen door de transportwieltjes. Heb je weinig ruimte? Dan kan je hem even wegzetten en staat hij niet heel de dag in de weg. De NordicTrack roeitrainer maakt gebruik van een luchtweerstandsysteem. Dat wil zeggen dat hoe harder je werkt, hoe zwaarder je training zal worden, omdat je dan meer weerstand zal ervaren.

Ondanks het feit dat je de NordicTrack RX800 Ergometer Roeitrainer kan inklappen is het toch een zware machine (hij weegt 41 kg), maar hierdoor is hij wel erg stabiel en stevig. Door het zware gewicht is hij ook erg geschikt voor intensief thuis- en dagelijks gebruik.

nordictrack rx800 inklapbaar

De RX800 is handmatig te verstellen, zodat iedereen gebruik kan maken van de NordicTrack roeitrainer. Dus de roeitrainer is ook geschikt voor lange mensen (maximale lengte 2.05 meter) dankzij de grote afmetingen. Het maximale belastbare gewicht van de RX800 is 130 kg. De NordicTrack roeitrainer heeft een afmeting van 220 x 56 x 108 cm als hij is uitgeklapt en heeft een afmeting van nog maar 82, 56 x 111 cm als hij is ingeklapt!

Ook is de RX800 voorzien van een 5 inch display, hierop kan je gemakkelijk kiezen uit één van de 20 trainingsprogramma’s. 10 trainingsprogramma’s voor calorieverbranding en 10 programma’s voor uithoudingsvermogen (ook wel wattagetrainingen genoemd). Het scherm geeft een duidelijk trainingsoverzicht weer, met gegevens als: aantal roeislagen (in totaal en per minuut), aantal watt, calorieën, trainingstijd. Daarnaast beschikt de NordicTrack roeitrainer over een MP3-aansluiting, misschien niet helemaal meer van deze tijd, maar hij heeft het wel!

NordicTrack RX800 specificaties

Hieronder staan de specificaties van de NordicTrack RX800 weergegeven. Zo zie je in een handig overzicht alle belangrijke aspecten van deze roeitrainer.

MerkNordicTrack
SoortRX800
Afmeting (L x B x H)220 x 56 x 108 cm
Gewicht41 kg
Maximaal belastbaar gewicht130 kg
Maximale lichaamslengte200 cm
WeerstandsysteemLucht
Weerstand instelbaarHandmatig

Andere reviews over de NordicTrack RX800

Op internet staan nog meer beoordelingen over deze roeitrainer van NordicTrack. Hieronder heb ik de beoordelingen in een handig overzicht weergegeven.

coolblue9.3 / 10 (4+ beoordelingen)
Bol.com logo5 / 5 (1+ beoordelingen)
Betersport logo4.8 / 5 (1+ beoordelingen)

Mijn NordicTrack RX800 review

Omdat ik graag vaker thuis train, heb ik besloten om te investeren in fitnessapparatuur en ben op zoek gegaan naar een roeimachine. Al snel kwam ik de NordicTrack RX800 Ergometer Roeitrainer tegen. Ik ging op zoek naar wat informatie en reviews over de NordicTrack roeitrainer en hij voldeed aan al mijn eisen. Ik besloot hem bij Betersport te kopen, omdat ik hier in het verleden goede ervaringen heb opgedaan.

Snel geleverd en makkelijk in elkaar te zetten

Over de levering was ik zeer tevreden, mijn nieuwe roeitrainer werd snel geleverd! De RX800 werd in een zeer grote en stevige doos geleverd, maar paste wel door de voordeur. Ik had al op internet gelezen dat het verstandig is om met wat meer mensen aanwezig te zijn als je hem naar boven wilt tillen. Ik moet zeggen dat ik dat ook zeker kan aanraden, alleen krijg je dit apparaat niet makkelijk naar boven! Mijn vriendin en ik hebben hem met zijn tweeën naar boven getild.

nordictrack rx800 review

Toen mijn nieuwe aanwinst eindelijk op zijn plek stond, was het tijd om hem te gaan uitpakken, daar ben je even mee bezig, omdat alles ontzettend goed is verpakt. De handleiding van de NordicTrack RX800 is erg duidelijk en overzichtelijk. Alles staat netjes uitgelegd in het Nederlands en met een tekening, Ik heb zelf twee linkerhanden, maar ook ik heb deze in mijn eentje in elkaar gezet. Alle schroefjes, boutjes, etc. worden er netjes bij geleverd, maar het gereedschap moet je wel zelf in huis hebben. Meer dan een schroevendraaier en een paar dopsleutels heb je dan ook niet nodig.

nordictrack rx800 display

Fijne en soepele training

Nu ik mijn NordicTrack RX800 in elkaar had gezet, kon ik niet wachten om mijn eerste training te hebben. In het begin moest ik alles even zo afstellen, zodat ik comfortabel zat en ik niets forceerde tijdens de training. Dit ging erg gemakkelijk! Zelfs het display kan je naar wens verstellen.

Ik begon met een vrije training om een beetje uit te vinden hoe alles werkt. Ik moet zeggen dat het mij meteen opviel dat het zitje van deze roeitrainer erg lekker zit. In mijn sportschool vind ik hem niet altijd even comfortabel, maar bij deze trainer ervaarde ik dat totaal niet. Ook liggen de handvaten lekker in de hand waardoor je een fijne training hebt.

Wat ik ook meteen merkte was het luchtweerstandsysteem, toen ik iets meer kracht begon te zetten, merkte ik meteen dat ik meer weerstand kreeg van de NordicTrack RX800. Dit is iets wat ik persoonlijk heel fijn vind, want zo word je zonder dat je handmatig iets hoeft te veranderen steeds weer uitgedaagd.

Genoeg trainingsprogramma’s

Na 10 minuten vrij te hebben getraind en een beetje op knopjes te hebben gedrukt kon ik het toch niet laten om meteen een eerste trainingsprogramma te proberen. Ik begon met een calorieverbrandingstraining. Ik ben een gemiddelde roeier, maar ik vond erg veel uitdaging in de training en er zijn nog trainingen met meer uitdaging, dus ik kan met de trainingen nog een tijdje vooruit.

nordictrack rx800 ingeklapt

Bij beide trainingen (of ik nu vrij trainde, of het trainingsprogramma volgde) viel het mij op dat deze roeitrainer zo ontzettend stabiel is. Ik was altijd een beetje pessimistisch voor thuisfitnessapparatuur, want die zijn toch vaak goedkoper en lichter, dus in mijn ogen minder stabiel, maar deze NordTrack RX800 is allesbehalve onstabiel!

Geruisloos

Mijn vriendin had twee obstakels toen we besloten om dit apparaat te kopen (en ik weet zeker dat meer vrouwen dit zullen hebben). Mijn vriendin was nog al bang dat als ik aan het trainen was zij last zou hebben van geluidsoverlast en herrie, omdat ons huis nogal gehorig kan zijn.

Tot haar grote verbazing heeft ze helemaal geen last gehad van een geluid. Ik hoor natuurlijk wel een zacht roeigeluid, maar dat is allesbehalve storend. Het andere wat ze minder fijn vond is dat er dan heel de tijd een groot apparaat in de kamer staat, daarom had ik bewust gekozen voor een inklapbare roeimachine.

Als ik klaar ben met mijn training heb ik de RX800 zo ingeklapt en makkelijk verplaatst met de handige wieltjes die eronder zit, dus als ik niet aan het trainen ben heeft zij er geen last van. Kortom zowel ik als mijn vriendin zijn erg blij met deze NordicTrack roeitrainer!

Kan ik de NordicTrack RX800 aanraden?

Mijn review over de NordicTrack RX800 wil ik afsluiten met een aanbeveling. Ik zou de NordicTrack RX800 Ergometer Roeitrainer zeker aanbevelen als je op zoek bent naar een goede roeimachine voor een redelijke prijs. Ben je op zoek naar een roeimachine waar je dagelijks op kan trainen en waar je keuze hebt uit uitdagende trainingsprogramma’s?

Of wil je een roeimachine waar iedereen in jouw huishouden op kan trainen ongeacht de lengte? Of ben je gewoon op zoek naar een stabiele roeimachine met niet al te veel poespas, dan is de NordicTrack RX800 roeimachine een zeer goede optie!

Voordelen

  • De RX800 is inklapbaar
  • De roeitrainer beschikt over zowel calorieverbrandingsprogramma’s als uithoudingsprogramma’s
  • De NordicTrack RX800 heeft een AUX-aansluiting
  • De roeitrainer is volledig verstelbaar

Nadelen

  • De roeitrainer heeft geen bluetooth
  • De roeitrainer heeft geen hartslagmeter

Dit zijn de alternatieven

Misschien vind je de NordicTrack RX800 na het lezen van mijn review helemaal niks. Dat kan natuurlijk. Iedereen heeft zo zijn eigen wensen en smaak. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven. Dit zijn de beste alternatieven voor de NordicTrack RX800:

Beoordeling NordicTrack RX800

Door Michelle

Kwaliteit
Functies
Geschikt voor thuisgebruik
Prijs

Samenvatting

In mijn NordicTrack RX800 review heb je al gelezen dat deze roeitrainer een degelijk fitnessapparaat met genoeg functies is, dat voor de juiste prijs wordt verkocht. Omdat hij makkelijk is op te bergen, vind ik hem zeker geschikt voor thuisgebruik. Het is een dikke aanrader!

4.8
Picture of Michelle
Michelle
Sinds jongs af aan ben ik een grote sportfanaat. Dat was de reden dat ik ook een studie sport en voeding heb afgerond. Hopelijk kan ik op deze manier zo veel mogelijk mensen inspireren om bezig te zijn met sport en voeding.
Anderen bekeken ook..
Nieuwste berichten
Inhoud

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.