fitness meester logo

NordicTrack Crosstrainer SE7i review

Ben jij op zoek om op een effectieve manier aan je uithoudingsvermogen te werken? Dan is de NordicTrack SE7i crosstrainer hoogstwaarschijnlijk perfect geschikt voor jou! Ik heb hem uitgebreid getest, en mijn ervaring was uitstekend! Deze NordicTrack crosstrainer biedt diverse programma’s waarmee jouw hele lichaam in werking wordt gesteld. Een crosstrainer is het ideale fitnessapparaat voor een full body warming up of het trainen van je cardio. Wil je graag afvallen? Ook dan is een crosstrainer zeer effectief. In vergelijking tot fietsen, krachttraining of hardlopen verbruik je op de crosstrainer tot wel 700 kcal per uur.

Waarom kiezen voor een NordicTrack Crosstrainer?

Ongeveer 25 jaar geleden introduceerde NordicTrack al de NordicTrack skiër. Al snel hierna werd er een volledige lijn uitgebracht voor sporters op elk niveau. Rond 1990 begon NordicTrack haar collectie uit te breiden met loopbanden, hometrainers, crosstrainers en ligfietsen. De fitnessapparatuur van NordicTrack is voor zowel topsporters als thuissporters. Hierdoor is het merk niet meer weg te denken uit de fitness- en sportwereld. Ik besloot de populaire NordicTrack SE7i te gaan testen en neem jullie hierin mee in deze review.

De NordicTrack SE7i crosstrainer heeft een groot aantal weerstandniveaus. Daarnaast heeft de crosstrainer een hellingshoek die tot maar liefst 20°C verstelbaar is. De crosstrainers van NordicTrac kennen een groot aantal trainingsprogramma’s zodat je elke training kunt afwisselen. De Se7i crosstrainer van het merk NordicTrack is een compacte crosstrainer. De crosstrainer is inklapbaar en neemt hierdoor weinig plaats in beslag. Ondanks de minimale plaats die deze crosstrainer in beslag neemt, zorg je met deze crosstrainer wel voor maximale prestaties.

NordicTrack SE7i crosstrainer review: ”de betere crosstrainer voor thuis

De NordikTrack SE7i crosstrainer is naar mijn ervaring een van de betere crosstrainers om thuis te gebruiken. Het apparaat neemt weinig ruimte in beslag omdat het inklapbaar is. Daarnaast is de crosstrainer gemaakt van hoogwaardige en kwalitatieve materialen. Hierdoor kun je jarenlang gebruik maken van deze crosstrainer. Daarnaast beschikt de crosstrainer over een stil magnetisch weerstandsysteem (Silent magnetic Resistance). De voetpedalen zijn extra groot en verstelbaar. Dit zorgt ervoor dat je altijd voldoende plek hebt om jouw voeten te plaatsen.

Bekijk hier welke fitnessapparatuur nog meer perfect zijn om thuis te gebruiken! Zo bouw je al snel een te gekke ”home gym”.

NordicTrack crosstrainer SE7i review

Uitgebreide Trainingsprogramma’s

De NordicTrack SE7i crosstrainer heeft maar liefst 24 ingebouwde trainingsprogramma’s! Hierdoor is het apparaat geschikt voor alle niveaus. Er zit altijd wel een programma bij dat voor jou geschikt is. Naast de verschillende programma’s, is het mogelijk om de weerstand aan te passen van 1 tot en met 22. Ook kun je de hellingshoek aan passen van 0 tot 10 graden. Zo heb je altijd wel de geschikt cardiosessie.

Display

De crosstrainer beschikt over een 5 inch displayscherm waar je het overzicht van jouw training op kunt zien. De knoppen naast de display zorgen ervoor dat jij deze verschillende programma’s eenvoudig en snel kunt instellen, zelfs tijdens het sporten. Je kunt tijdens het trainen gegevens zien zoals de snelheid, trainingstijd en jouw hartslag. Ook vind je boven de display een tablethouder. Je kunt hier jouw tablet eenvoudig in de houder klikken. Zo kun je de tablet gebruiken tijdens het trainen en bijvoorbeeld een film of serie te kijken!

Verschillende extra opties

De crosstrainer is voorzien van een aantal opties. Het is bijvoorbeeld mogelijk om via de MP3 aansluiting jouw eigen muziek af te spelen. Ideaal om jouw favoriete trainingsmuziek te luisteren tijdens het cross trainen! Naast de MP3 aansluiting, heeft de crosstrainer ook een ingebouwde ventilator met autobreeze functie. Ook beschikt de NordicTrack SE7i over bluetooth. Zo kun je jouw tablet of smartphone koppelen en heb je toegang tot talloze trainingsapps.

Waaorm een crosstainer gebruiken?

Nu je uit de NordicTrack SE7i review, meer te weten bent gekomen over dit model, wil je vast ook de algemene voordelen van een crosstrainer weten. Als je op zoek bent naar een full-body workout voor thuis, die tegelijkertijd gericht is op je armen, benen & romp en daarnaast qweinig tot geen impact heeft op je gewrichten, dan is een crosstrainer het perfecte apparaat.

  • Vriendelijker voor je gewrichten

Het gebruik van een crosstrainer biedt redelijk vergelijkbare voordelen voor het lichaam als joggen, maar met minder belasting van je gewrichten en spieren – vooral je knieën, wat een veelvoorkomend probleemgebied is. Dat komt omdat je niet hoeft te bonzen, omdat je voeten de pedalen nooit verlaten, en je gebruikt meer spieren tegelijk om de belasting te spreiden. Crosstraining helpt je zelfs om je bot- en spierdichtheid te versterken, zodat je beter uitgerust bent voor dagelijkse bewegingen.

  • Boost je verbranding

Afhankelijk van je lichaamsgewicht en de intensiteit van de training, kun je met een crosstrainer meer calorieën verbranden dan op een loopband of hometrainer – sommige onderzoeken suggereren wel 800 per uur.

  • Jij hebt de controle

Een ander groot voordeel van de crosstrainer is dat jij overal de controle over hebt. Je kunt met een comfortabele snelheid bewegen en af ​​en toe een boost van hoge intensiteit toevoegen om je een intervaltraining met weinig impact te geven. Je snelheid, trainingstype en intensiteit liggen van begin tot eind in jouw handen… en voeten.

Specificaties

NordicTrack crosstrainer SE7i specificaties

De NordicTrack SE7i crosstrainer is een echte aanrader

Als je een stevige en kwalitatieve crosstrainer zoekt met veel programma’s, weerstandniveaus en dus voor ieder niveau toegankelijk, is deze NordickTrack crosstrainer een echte aanrader. De crosstrainer is van veel gemakken voorzien. Denk hierbij aan de tablet-, en bidonhouder, hartslagsensoren, ventilatoren en een zeer gebruiksvriendelijke en handige display.

Ik vind het daarnaast ook erg fijn dat ik bij deze crosstrainer mijn tablet of mobiel kan verbinden. Daarnaast is het erg gemakkelijk te verplaatsen door middel van de transportwieltjes aan de achterzijde. Het laatste (voor mij zeer belangrijke) pluspunt: ”dankzij het magneetweerstandsysteem is hij echt geruisloos!”, dit vind ik zeer belangrijk voor een crosstrainer voor thuis waar meerdere mensen wonen.

Conclusie van mijn NordicTrack SE7i review

Door Nick

Kwaliteit
Functies
Geschikt voor thuisgebruik
Prijs

Samenvatting

De NordicTrack SE7i crosstrainer is naar mijn ervaring een kwalitatief heel goede crosstrainer voor onder andere thuisgebruik en op bijvoorbeeld kantoor. Met dit apparaat ga je veel en vooral lang plezier beleven. Naar mijn mening is dit een van de crosstrainers met de beste kwaliteit op de markt! De prijs is wat hoger dan gemiddeld, maar is het zeker waard.

4.5

Picture of Nick Kiburg
Nick Kiburg
Anderen bekeken ook..
Nieuwste berichten
Inhoud

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.