fitness meester logo

Mineralen en spoorelementen

flesje mineraalwater

Je vind mineralen en spoorelementen in eten en drinken, en zijn dus in feite voedingsstoffen. Echter vind je ze maar in kleine hoeveelheden, en daarom worden het micronutriënten genoemd. Veel mensen verwarren mineralen met vitamines en spoorelementen, maar dat is onterecht. Er zitten namelijk grote verschillen tussen deze voedingsstoffen.

Wat zijn mineralen?

Mineralen zijn voedingsstoffen die je alleen terugvindt in dode natuur. Denk bijvoorbeeld aan water of zand. Je zult ze niet direct in groente of fruit vinden. Echter komen ze hier wel in voor. Dat komt doordat groente en fruit de mineralen via het water opnemen. Of doordat dieren water drinken waar mineralen inzitten.

Vervolgens krijgen wij mineralen binnen door de planten en dieren die wij eten. Daarom vind je mineralen in verschillende voedingsproducten terug.

Wat zijn spoorelementen?

Spoorelementen zijn in feite hetzelfde als mineralen, al is het verschil dat je meer mineralen dan spoorelementen nodig hebt. Je hebt namelijk minimaal 100 milligram mineralen per dag nodig, terwijl je maar minder dan 100 milliram spoorelementen per dag nodig hebt.

Wanneer je een tekort aan mineralen en spoorelementen binnen krijgt, zul je meer voeding moeten eten. Het is namelijk bijna onmogelijk om te weinig mineralen en spoorelementen binnen te krijgen, gezien ze in vrijwel ieder voedingsproduct voorkomen.

De functies van mineralen en voedingssupplementen

  • Zorgen van het reguleren van de hormonen
  • Dragen bij aan een gezond immuunsysteem
  • Zorgen voor de opbouw en het herstel van tanden en botten
  • Zetten voeding om naar energie
Lees je onze artikelen ook al?
Inhoud
Fitness Meester

Fitness Meester is een blog over fitness en een gezonde lifestyle. Wij schrijven over van voeding tot supplementen en van fitness artikelen tot oefeningen.

Volg ons op
Nieuwe Berichten
Tags

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.