fbpx
fitness meester logo

Magnesium

magnesium in spinazie

Er zijn veel verschillende voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft. Zo is magnesium een van deze stoffen. Het is zelfs in feite een mineraal, wat er belangrijk is voor de gezondheid van ons lichaam. Zonder magnesium zouden we niet gezond kunnen leven.

Wat is magnesium?

In al onze lichaamscellen vinden we magnesium. Vooral in onze beenderen, spieren en zachte weefsels vind je veel magnesium. Magnesium komt in veel enzymen voor, en stuurt de enzymen aan om bepaalde handelingen uit te voeren. Zo zorgt magnesium onder andere voor de ontspanning van de spieren. Het heeft dus de tegenovergestelde functie van calcium, wat juist zorgt voor de samentrekkingen van de spieren.

Veel mensen gebruiken magnesium-supplementen, om zo genoeg magnesium binnen te krijgen. Doordat het de spieren ontspant, werkt magnesium ook goed tegen spierkrampen en spierpijn. Ook zorgt magnesium ervoor dat energie wordt vrijgemaakt uit voeding en dat we een stevig skelet hebben. Het houdt ook ons bloedvatenstelsel gezond en zorgt voor gezonde tanden en botten.

Als laatste zorgt magnesium ook voor een goede nachtrust. Daarom wordt aangeraden om magnesium-supplementen voor het slapen te nemen.

In welke voeding zit magnesium?

Magnesium kun je uit veel verschillende voedingsproducten halen. Over het algemeen krijg je dagelijks genoeg magnesium binnen wanneer je gevarieerd eet. Je vind magnesium in de volgende voedingsproducten:

  • Cacao
  • Tarweproducten
  • Zilvervliesrijst
  • Water
  • Zuivelproducten
  • Bladgroenten (vooral in spinazie)
  • Zeewier
  • Zeevruchten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees je onze artikelen ook al?
Inhoud
Fitness Meester

Fitness Meester is een blog over fitness en een gezonde lifestyle. Wij schrijven over van voeding tot supplementen en van fitness artikelen tot oefeningen.

Volg ons op
Nieuwe Berichten
Tags

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.