fbpx
fitness meester logo

Afvallen met Maca-poeder? De voor- en nadelen van Matcha!

maca koffie

Je bent druk bezig met sporten, voeding en supplementen. En dan hoor je ineens iets over MACA-poeder. Wat is het, wanneer kun je het gebruiken en wat zijn de voor- en nadelen? Wij leggen je alles uit over deze superfood. En het belangrijkste is misschien nog wel: kun je afvallen met Matcha-poeder? Ook dat vertellen we je in dit artikel.

Wat is Maca poeder?

Maca is een knolgewas uit Peru. In Zuid-Amerika gebruiken ze de Maca al meer dan 2000 jaar lang, omdat de Inca’s geloven in de kracht van het poeder. Het deel van de Maca dat wordt verwerkt is de wortel. Na het oogsten wordt de wortel gekookt en gedroogd. En dan wordt het vermalen in een poeder met een rode, zwarte of paarse kleur.

Je kunt Maca in verschillende varianten krijgen. Je kunt bijvoorbeeld de poeder tot je nemen, maar je kunt ook gebruik maken van een pil of vloeistof. Zo kun jij precies bepalen wat het beste bij jou past. Belangrijk is wel: neem niet te veel Maca tot je. Bij over gebruik kun je namelijk negatieve bijwerkingen ervaren. 

matcha poeder

De Maca plant

Maca is een plant die al meer dan 2000 jaar wordt verbouwd in Peru. Deze plant groeit op een minimale hoogte van 3500 meter in het Andes-gebergte. De wortel wordt vervolgens gebruikt om te koken en te drogen. Daarna wordt de wortel vermalen om er poeder van te maken.

Deze poeder kun je tegenkomen in drie verschillende kleuren: zwart, paars en rood. Vanzelfsprekend groeit de plant niet in Nederland: je bent aangewezen op supplementen zoals vloeistof, pillen of poedervorm. Deze kun je bij verschillende webshops aanschaffen. 

Is Maca poeder gezond?

We kunnen hier simpel op antwoorden: bij de juiste hoeveelheid is Matcha absoluut gezond voor jouw lichaam. Je kunt met twee eetlepels per dag het verschil ervaren in jouw gezondheid. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van, het verhoogt jouw libido en het ondersteunt jouw intellectuele prestaties. En da’s natuurlijk best fijn.

Door de rijke hoeveelheid calcium, ijzer, kalium, zink en mangaan en de juiste vet- en aminozuren is Maca ontzettend goed voor je om te nemen. Het is niet voor niets een superfood. Door alle ingrediënten is het een energiebron, werkt stress verminderend en verhoogt het jouw libido. Nog een ander voordeel: het zou zomaar de vruchtbaarheid kunnen verbeteren. In Peru geloven ze daar al jaren in. 

De werking van Maca poeder

In Maca poeder zitten ontzettend veel mineralen en vitamines. Daardoor heeft Maca een positieve invloed op jouw gezondheid. Je zult echter pas resultaat merken als je tweemaal per dag Maca poeder neemt voor een periode van zo’n drie maanden. Belangrijk is om je lichaam niet te laten wennen aan de poeder: sla af en toe eens een dag over als je dit dagelijks gebruikt.

De smaak is prettig waardoor jij het makkelijk kunt combineren in jouw shake, koffie, sappen of smoothies. Zo makkelijk kan het zijn. Wil je het liever in de yoghurt verwerken? Ook dat is geen probleem. Tip: probeer het eens om door de salade te mixen. We beloven je dat je enthousiast wordt!

Afvallen door Maca-poeder: kan dat?

Ben jij bezig om af te vallen? Je kunt Maca dan gebruiken in jouw proces. Waarom? Dat leggen we je graag uit. Maca poeder is gezond en is een welkome aanvulling voor jouw dieet. Je kunt deze superfood gebruiken door te mixen in jouw smoothie of shake. Door de hoeveelheid vitaminen en mineralen merk je na zo’n drie maanden dat je meer energie hebt.

Heb je meer energie? Dan kun je die halve marathon natuurlijk makkelijk uitlopen. Doordat je meer energie hebt en minder stress, komt jouw lichaam in een betere rust-modus. Je merkt dan dat je beter slaapt, minder moe wakker wordt en over de gehele dag meer energie hebt. Een win-win situatie. 

Aankomen Maca poeder

Zit jij in je bulk-fase? Ook dan kun je gebruik maken van Maca poeder. Je krijgt zo extra vitaminen en mineralen binnen die ervoor zorgen dat jouw lichaam beter presteert. Niet alleen tijdens de training, maar ook na de trainingen merk je daadwerkelijk verschil als je zo’n 3 maanden Maca poeder toepast in jouw shake, salade of yoghurt. Je kunt eventueel extra aankomen als je te veel Maca poeder gebruikt. Dat is een van de nadelige bijwerkingen: gewichtstoename. Pas hier dus mee op en neem maximaal 2 eetlepels Maca per dag. 

Maca superfoods

Superfoods zijn natuurlijke producten waar veel vitaminen en mineralen inzitten. Voedsel wat dus super is voor je lichaam. Makkelijk, toch? Maca poeder is een van die superfoods die jou helpen bij het halen van de doelen. Je hebt veel minder last van stress, je slaapt beter en je hebt meer energie. Belangrijk is wel om niet te veel te nemen: net als alle andere supplementen heb je een aanbevolen hoeveelheid. In het geval van Maca is dit maximaal twee eetlepels per dag in poeder variant. 

Maca supplement

Wil jij Maca gebruiken als supplement? We kunnen je het namelijk alleen maar aanraden om te doen. Maca heeft veel positieve bijkomstigheden, zoals het verhogen van het libido, verhogen van jouw energielevel en verbetering van zowel fysieke als intellectuele prestaties. Neem Maca dus niet alleen wanneer je gaat trainen: ook als je voor je werk of school extra focus nodig hebt is Maca een handig supplement om in te nemen. Wees wel bewust van de hoeveelheid inname. Net als bij andere supplementen kun je beter niet te veel innemen. 

Maca thee

Mocht je Maca poeder aanschaffen, dan kun je dit gebruiken in verschillende varianten. Je kunt het mengen in de yoghurt of in de salade. Je kunt het ook mixen in jouw shake of in koffie en thee. Sommigen raden het af om in hete dranken Maca poeder te gebruiken, omdat een deel van de werkende stoffen dan verloren kan gaan. 

Hoeveel Maca poeder per dag?

Ben je overtuigd van de superfood Maca? Dan is het tijd om te bestellen. Je kunt capsules kopen, vloeistoffen of poeder. De capsules zijn vaak al geoptimaliseerd voor de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid. Met poeder kun je zelf bepalen hoeveel je neemt.

Echter is het niet verstandig om te veel Maca poeder te mengen in jouw eten of drinken. Bij een te grote inname kun je namelijk negatieve gezondheidsbijwerkingen ervaren. En da’s natuurlijk voor niemand prettig. We raden je daarom aan om maximaal twee eetlepels Maca poeder per dag toe te voegen aan jouw dieet. Neem je Maca poeder voor een langere periode voor optimaal resultaat? Dan is het zaak om een of twee keer per maand een dag geen Maca poeder te nemen zodat jouw lichaam er niet gewend aan raakt. 

Wil je meer content lezen of superfoods, supplementen of de beste apparatuur voor jouw training? Blijf ons volgen. Nog leuker: als je mee wilt denken over de next big thing: dat mag. Via info@fitnessmeester.nl. Wij gaan dan direct research doen en wie weet vind jij jouw onderwerp terug op onze site. 

groene matcha poeder
Peter van der Schoot
Peter van der Schoot
Al 12 jaar lang ben ik actief in de wereld van fitness en gezonde voeding. In deze tijd heb ik veel ervaring opgedaan, en deze kennis wil ik graag delen op Fitness Meester. Heb je vragen? Laat dan even een reactie achter, dan reageer ik zo snel mogelijk.

5 reacties

  1. Goedeavond kunt u zeggen welke kleur en welk merk maca poeder of pillen of vloeibaar het beste is en in welke winkel ik die kan kopen en of niet gevaarlijk is ik heb namelijk net immuothetapie achter de rug het heeft voor mijn overgang klachten nodig groetjes yolanda

    1. Hoi Yolanda, je kunt hierover het beste contact opnemen met een verkoper van Maca poeder of pillen. Zij kunnen je namelijk beter informeren over de producten die ze aanraden.

  2. Hallo Peter,
    Ik heb Super food Maca Raw Powder gekocht, op de verpakking staat er 1,5 à 3 g per dag in te nemen. Maar op je website spreekt men van max. 2 eetlepels???
    Bij ons,beiden tachtigers, is het alleen om wat minder vermoeid te zijn. Wat is voor ons de beste hoeveelheid?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook..
Inhoud
Fitness Meester

Fitness Meester is een blog over fitness en een gezonde lifestyle. Wij schrijven over van voeding tot supplementen en van fitness artikelen tot oefeningen.

Volg ons op
Nieuwste berichten
Tags

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.