fbpx
fitness meester logo

Beste loopband voor thuis (koopgids 2021)

loopband voor thuis

Een loopband voor thuis kopen, vereist vaak wat onderzoek. Je wilt natuurlijk wel dat je een goede investering doet, omdat een loopband aardig geprijsd is. Maar wanneer je de juiste loopband hebt gevonden, kun je hier zonder enige problemen nog jaren meer vooruit. In deze koopgids helpen we je een handje en geven we de beste loopbanden voor thuisgebruik weer, in een handig overzichtje.


Inklapbare loopband kopen

Veel mensen willen een inklapbare loopband wanneer ze op zoek gaan naar een loopband voor thuis. Dat is logisch, want een opklapbare loopband is makkelijk op te bergen. In bijna alle gevallen hoeft alleen het loopvlak in de richting van het scherm geklapt te worden, waarna deze wordt vast gezet met een pin. Hierna kan de loopband makkelijk verplaatst worden door middel van de wieltjes die onder de loopband zijn gemonteerd.

Een opvouwbare loopband is niet per se duurder dan een loopband die niet opvouwbaar is. Hij is wel erg populair onder mensen die een loopband voor thuisgebruik kopen.


De beste loopbanden voor thuis

De beste loopbanden voor thuis zijn geselecteerd op basis van prijs, kwaliteit, functies en of de loopband makkelijk op te bergen is. Hieronder geven we de belangrijkste eigenschappen van de loopband weer, zodat je uiteindelijk een weloverwogen keuze kunt maken. En hopelijk is dat het begin om vervolgens jarenlang te kunnen genieten van trainingen op de loopband.

Focus Fitness Senator iPlus – Loopband

Focus fitness senator iplus review
Focus Fitness Senator iPlus

De Focus Fitness Senator iPlus is een semi-professionele loopband die helemaal geschikt is voor thuisgebruik. Het loopvlak is erg breed (57 cm.) en lang (147 cm.) Hij is aan de zware kant (103 kg.) waardoor het lastig kan zijn deze via de trap naar boven te krijgen. Echter is hij hierdoor wel erg stabiel. Het loopvlak bevat achtvoudige flex suspension vering, wat voor een zachte demping zou zorgen.

Omdat deze loopband een iPlus module bevat, kun je je tablet of telefoon via Bluetooth aan de loopband koppelen. Zo kun je trainingsresultaten in een app opslaan en bijhouden. In de trainingscomputer zitten 25 vooraf geprogrammeerde trainingen. Daarnaast bevat de Focus Fitness Senator iPlus ook een MP3 aansluiting en ventilator.


Focus Fitness Jet 7 – Loopband

Focus fitness jet 7 review
Focus Fitness Jet 7 voor thuisgebruik.

Met de Focus Fitness Jet 7 haal je een loopband van kwaliteit in huis. Het is mogelijk om met deze loopband gebruik te maken van een van de 36 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Dat zijn redelijk wat functies voor een loopband die is gemaakt voor thuisgebruik. Ook kun je via het scherm van de loopband de snelheid en hellingniveau’s instellen. In totaal zijn er 15 hellingniveau’s, waardoor je ook een zware training voor je bovenbenen kunt ondergaan. Daarnaast is op het scherm ook de snelheid, afstand, tijd, hartslag, hellingshoek en het aantal verbrande calorieën af te lezen.

Je kunt een borstband koppelen aan deze loopband. Deze wordt helaas niet standaard meegeleverd. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van de ingebouwde hartslagsensoren aan de zijkant van de loopband. Natuurlijk is de Focus Fitness Jet 7 geheel geschikt voor thuisgebruik doordat hij opvouwbaar is en wieltjes bevat.


Focus Fitness Jet 5 – Loopband

Focus Fitness Jet 5 Review

Het frame van de Focus Fitness Jet 5 is een stuk sterker dan zijn voorgangers. Hij is binnen een half uurtje in elkaar te zetten, en je kunt hem makkelijk in en uitklappen door 8 schroeven aan te draaien. Een echte loopband voor thuis dus. En het mooie aan deze loopband is, is dat hij ook achtvoudige flex suspension vering bevat. Op het LCD-scherm kun je trainingsgegevens aflezen, en gebruik maken van een van de vele trainingsprogramma’s die deze loopband heeft.

De Focus Fitness Jet 5 beschikt ook over hartslagsensoren in de handvaten van deze loopband. Je kunt zo ook gebruik maken van een vetmeting. Door je persoonlijke gegevens in te vullen, berekend de loopband in combinatie met de hartslag de hoeveelheid vet dat je hebt verbrand met de workout.


Senz Sports M1000 – Loopband

Senz sports m1000 voor thuis
Senz Sports M1000

De Senz Sports M1000 is een loopband die er erg futuristisch uitziet door het mooie en heldere scherm (met maar liefst 40 trainingsprogramma’s). Deze loopband voor thuis kan vetmetingen uitvoeren, waardoor je nauwkeurig een training op maat kunt uitvoeren. Helaas is deze loopband niet te koppelen met een tablet, smartphone of borstband. Veel gebruikers van de M1000 vinden vooral het loopoppervlak erg comfortabel lopen, waardoor trainingen lang uit te voeren zijn. Na een training kun je de loopband makkelijk verplaatsen door de wieltjes die onder deze loopbond zijn gemonteerd.

Met de M100 is de goedkoopste van de hierboven genoemde loopbanden voor thuisgebruik. Ben je dus op zoek naar een goede loopband waar je nog jaren mee vooruit kan, maar je toch niet je hele bankrekening voor hoeft leeg te trekken? Dan is de Senz Sports M1000 misschien wel de beste keuze voor jou.


Hoeveel kost een loopband?

Een loopband wordt steeds populairder onder de thuissporters. Maar wat kost een loopband nou wanneer je deze in de winkel zou kopen? De kosten van een loopband kunnen erg uiteen lopen. Er zijn namelijk instapmodellen, die een lagere prijs hebben, maar ook professionele loopbanden waar een wat duurder prijskaartje aan hangt.

Mocht je op zoek gaan naar een loopband, houd er dan rekening mee dat je minimaal 350 euro kwijt bent. Dat zijn de minimale kosten voor een hardloopband. Voor dit bedrag heb je de goedkoopste soort loopband, maar niet per se de beste. Hoe meer je betaald voor een loopband, hoe meer kwaliteit je er voor terug krijgt. Dat kan ik je vertellen uit mijn eigen ervaring met een aanschaffen van loopbanden voor thuisgebruik.

Wanneer je op zoek bent naar een loopband voor intensief thuisgebruik, moet je al gauw 700 tot 1000 euro rekenen. Voor dit geldbedrag heb je dan echter wel een ontzettend mooi en kwalitatief model, waar je nog jaren mee vooruit kunt. Een goede investering dus!

Natuurlijk kun je ook op zoek zijn naar een professionele loopband. Prijzen voor deze klasse beginnen vanaf ongeveer 1000 euro. Maar wanneer je op zoek bent naar een kwalitatief goede loopband, hoef je echt niet zo veel geld neer te leggen. Hieronder laten we je de beste loopbanden voor thuisgebruik zien, met een gunstig prijskaartje.

Peter van der Schoot
Peter van der Schoot
Al 12 jaar lang ben ik actief in de wereld van fitness en gezonde voeding. In deze tijd heb ik veel ervaring opgedaan, en deze kennis wil ik graag delen op Fitness Meester. Heb je vragen? Laat dan even een reactie achter, dan reageer ik zo snel mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook..
Inhoud
Fitness Meester

Fitness Meester is een blog over fitness en een gezonde lifestyle. Wij schrijven over van voeding tot supplementen en van fitness artikelen tot oefeningen.

Volg ons op
Nieuwste berichten
Tags

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.