fitness meester logo

Focus Fitness Jet 5 Loopband Review

Over de afgelopen jaren heeft Focus Fitness al verschillende modellen loopbanden op de markt gebracht. Daarom wordt Focus Fitness ook als een van de grootste uitgevers van loopbanden gezien. Sinds een tijdje hebben ze de Jet 5 uitgebracht, welke razend populair werd onder thuissporters. Het aanschaffen van een loopband is vaak een flinke investering, zo ook voor de Jet 5. Het is dan ook belangrijk om te weten of je wel de juiste loopband aanschaft. Daarom besloot ik voor Fitness Meester de proef op de som te nemen en testte de loopband Focus Fitness Jet 5. Mijn ervaring kun je lezen ik in deze review!

De Focus Fitness Jet 5 loopband

De Jet 5 is een van de nieuwe modellen van Focus Fitness. Voordat ik de loopband ging testen, ben ik mezelf gaan inlezen op de website van Focus Fitness. Volgens hen is het frame van dit model een stuk sterker en heeft het een breder en langer loopvlak dan zijn voorgangers. Het is erg makkelijk in elkaar te zetten door hem enkel in en uit te klappen en vervolgens 8 schroeven aan te draaien. Je merkt dus dat het een echte loopband voor thuisgebruik is.

LEES OOK: Senz Sports R4000 Roeitrainer Review

De loopband heeft een 2pk-motor waardoor je kunt trainen tussen de 1 en 16 km/h. Het loopvlak zou gemaakt zijn van achtvoudige flex suspension vering, wat moet zorgen voor een zachte landing bij de training. Natuurlijk bevat de Focus Fitness Jet 5 ook een lcd-scherm waarop je trainingsgegevens kunt bijhouden. Je kunt door middel van het display ook gebruik maken van trainingsprogramma’s. De loopband heeft er namelijk 36. Het gaat hier om zowel helling, interval als combinatieprogramma’s. De hellingshoek is overigens elektronisch verstelbaar tot 12 levels.

Focus Fitness Jet 5 review

Zoals veel loopbanden beschikt de Jet 5 ook over geïntegreerde hartslagsensoren in de handvaten. Je kunt ook gebruik maken van een vetmeting. De loopband berekent op basis van persoonlijke gegevens en je hartslag hoeveel vet je ongeveer verbrand hebt met je work-out.

Specificaties Focus Fitness Jet 5

MerkFocus Fitness
SoortJet 5
Afmeting169 x 76 x 133 cm
Afmeting loopvlak134 x 45 cm
Afmeting wanneer ingeklapt116 x 76 x 139 cm
Gewicht66 kg
Maximaal Belastbaar Gewicht120 kg
Maximale Snelheid16 km/h
Aantal helling niveau’s12 (elektrisch verstelbaar)

Review over de Focus Fitness Jet 5

Omdat ik al jaren in de sportschool train en al een aantal halve marathons achter de kiezen heb, kan ik zeggen dat ik een ervaren loper en gebruiker van de loopband bent. De afgelopen jaren heb ik al heel wat hardloopbanden versleten. Hierdoor kan ik gelukkig wel goed beoordelen of de Focus Fitness Jet 5 een fijne loopband is.

Ik bestelde de loopband bij Beter Sport, gezien zij de loopband voor de goedkoopste prijs verkochten. Toen hij eenmaal in de doos werd geleverd was ik verbaasd over het formaat. Doordat de loopband vouwbaar is, werd hij ingeklapt geleverd. Het viel me echter wel op dat de loopband erg zwaar was en een groot loopvlak heeft. Daarom kan het dus lastig zijn om de loopband naar de 1e of 2e verdieping te tillen. Helemaal wanneer er bochten in de trap zitten. Gelukkig wilde ik de loopband op de begane grond gebruiken en hoefde hem dus alleen maar te verplaatsen.

Toen ik de doos eenmaal had uitgepakt, kon ik de loopband snel in elkaar zetten. Na het uitklappen van de Focus Fitness Jet 5 hoefde ik maar 6 schroeven aan te draaien (volgens de website zouden het 8 schroeven zijn, maar dat is dus niet zo). De loopband stond klaar en ik kon hem direct gebruiken. Ik was al direct enthousiast. Hij zag er namelijk prachtig uit! Je zou zo zeggen dat het een professionele loopband uit de sportschool is. Het loopvlak is erg breed, vergeleken met de meeste loopbanden voor thuisgebruik. Vol goede moed begon ik dan ook aan mijn training van een half uur.

De loopband loopt heerlijk. Je voelt dat hij erg stevig is waardoor je ook een stuk fijner loopt. Ik heb geen enkel moment het idee gehad dat de loopband aan de smalle kant was. De trainingsprogramma’s zijn een goede toevoeging en makkelijk in te stellen via het LCD-scherm. Ook de hellingshoek is elektrisch te verstellen via het LCD-scherm. Ik vond het wel jammer dat het niet mogelijk was om je tablet of smartphone te koppelen aan de loopband. Veel nieuwe loopbanden hebben de mogelijkheid om je smartphone of tablet te koppelen, waardoor je je trainingsgegevens vaak kunt synchroniseren met je sport app.

Na mijn training wilde ik kijken hoe makkelijk het zou zijn om de loopband in te klappen en op te bergen. Het was een kwestie van 6 schroeven uitdraaien, het loopvlak richting de display te duwen waarna het ingeklapt was. Door middel van de wieltjes aan de onderkant van de loopband kon ik de Focus Fitness Jet 5 makkelijk opbergen! Dit is dan ook een groot pluspunt wat mij betreft.Conclusie van mijn review

Ik kan stellen dat de loopband Focus Fitness Jet 5 de ideale loopband is voor thuisgebruik. Door mijn ervaring ben ik veel loopbanden in de sportschool gewend, maar deze doet daar niet voor onder! Het is een sterke loopband met een mooi en duidelijk vormgegeven display welke genoeg trainingsinformatie weergeeft. Hij is makkelijk in elkaar te zetten en in elkaar te klappen waardoor hij opbergbaar is. Hierdoor is de loopband ook geschikt voor een klein huis of appartement.

Zoals gezegd vind ik de loopband wel wat aan de zware kant, waardoor het lastig kan zijn hem naar de 1e of 2e verdieping te verplaatsen. Hierdoor is de loopband echter wel ontzettend stevig en stabiel, en komt erg professioneel over. Daarnaast vond ik het persoonlijk ook fijn als de loopband een functie had om je smartphone of tablet te koppelen. Dit is echter geen groot minpunt.

Beoordeling

Kwaliteit5/5
Functies4/5
Geschikt voor thuisgebruik5/5
Prijs5/5

Is de Focus Fitness Jet 5 een aanrader?

Zoals al mijn reviews beëindig ik ook de Focus Fitness loopband Jet 5 review met de vraag of ik dit product aanraad bij mijn lezers. Ben je op zoek naar een loopband die handig is voor thuisgebruik, maar wil je er wel een die stevig is en lang meegaat? Wil je een loopband met veel functies en trainingsprogramma’s? Eentje die makkelijk inklapbaar is nadat je klaar bent met je training? Dan raad ik de Focus Fitness Jet 5 zeker aan! Het is erg lastig om een juiste loopband aan te schaffen, maar spijt zul je niet krijgen als je de Focus Fitness loopband aanschaft.

Wat zijn de alternatieven?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je na het lezen van de review over de Focus Fitness Jet 5 inziet dat deze loopband niks voor jou is. Gelukkig zijn er nog genoeg andere loopbanden op de markt. Dit zijn goede alternatieven voor de Focus Fitness Jet 5:


Picture of Peter van der Schoot
Peter van der Schoot
Al 12 jaar lang ben ik actief in de wereld van fitness en gezonde voeding. In deze tijd heb ik veel ervaring opgedaan, en deze kennis wil ik graag delen op Fitness Meester. Heb je vragen? Laat dan even een reactie achter, dan reageer ik zo snel mogelijk.
Anderen bekeken ook..
Nieuwste berichten
Inhoud

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.