fitness meester logo

Lightproducten

blikje coca cola light

Jaren geleden was de wereld in de ban van light producten. Dit zijn producten waar minimaal 30% minder vet, suiker of calorieën dan het originele product in zitten. Daarom worden deze producten ook vaak gebruikt door mensen die willen afvallen, of in ieder geval minder suikers en vetten binnen willen krijgen.

Wanneer is iets een lightproduct?

Op het moment dat een product aantoonbaar minder suiker, vet of calorieën dan het originele product bevat, mag het een lightproduct worden genoemd. Het bekendste lightproduct is waarschijnlijk Coca Cola Light. Officieel gezien met er minimaal 30% minder vet, suiker of calorieën dan het originele product in zitten.

Zijn lightproducten gezond?

Het is niet zo dat lightproducten altijd gezonder zijn dan de originele producten. Zo kan er namelijk 30% minder suiker in zitten, terwijl er op hetzelfde moment wel 30% meer vet in het product zit. Ook dan mag een product zichzelf ‘light’ noemen. Mensen associëren lightproducten dus altijd met een gezondere keuze dan het origineel, maar dat is in de meeste gevallen helemaal niet waar.

Zo bleek bijvoorbeeld dat Cola Light helemaal niet gezonder is dan de originele cola. Echter is het wel zo dat Cola Zero daadwerkelijk een gezondere keuze is dan de originele en light variant van cola.

Daarom is het belangrijk om altijd goed op de ingrediëntenlijst van voeding en dranken te kijken om erachter te komen of het product ook daadwerkelijk gezonder is dan het origineel. Zo weet je zeker welke voedingsstoffen in het product zit.

Lees je onze artikelen ook al?
Inhoud
Fitness Meester

Fitness Meester is een blog over fitness en een gezonde lifestyle. Wij schrijven over van voeding tot supplementen en van fitness artikelen tot oefeningen.

Volg ons op
Nieuwe Berichten
Tags

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.