fbpx
fitness meester logo

Lever

lever in het menselijk lichaam

De lever is een orgaan in ons lichaam, en is ontzettend belangrijk voor het uitvoeren van bepaalde functies. Daarom zouden we niet zonder onze lever kunnen. Maar wat doet de lever dan? We leggen je hier uit wat de lever is en waar het voor dient.

Wat doet de lever?

De lever is schuin onder onze maag te vinden. De belangrijkste functie van de lever is het opnemen en afbreken van voedingsstoffen. Dit doet de lever onder andere door gal te produceren, welke vervolgens wordt opgeslagen in de galblaas. Met het gal kunnen voornamelijk vetten beter worden opgenomen in de darmen. Daarbij zorgt het gal er ook voor dat de afvalstoffen worden afgevoerd via de darmen.

Gal is niet de enige stof dat door ons lichaam wordt geproduceerd. Het maakt namelijk ook verschillende eiwitten aan die worden gebruikt voor de aanmaak van afweerstoffen, cholesterol en hemoglobine.

Het moge dus duidelijk zijn dat de lever belangrijke functies uitoefent, en we zonder de lever niet zouden kunnen leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees je onze artikelen ook al?
Inhoud
Fitness Meester

Fitness Meester is een blog over fitness en een gezonde lifestyle. Wij schrijven over van voeding tot supplementen en van fitness artikelen tot oefeningen.

Volg ons op
Nieuwe Berichten
Tags

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.