fbpx
fitness meester logo

Ketogeen

ketogeen eten

Weet jij wat ketogeen is? Het is een begrip dat je steeds vaker terug ziet komen. Veel mensen volgen namelijk een ketogeen dieet. Met dit dieet willen mensen afvallen. Maar hoe doen ze dat? En hoe werkt het ketogeen dieet? We leggen het je uit!

Wat is het keto dieet?

Het keto dieet houdt in dat je koolhydraat-arm eet. In plaats van koolhydraten, bestaat 60% tot 80% van je voedselinname uit vetten. Hierdoor wordt je lichaam in een staat van ketose gebracht, waardoor je vet gaat verbranden. Het klinkt als een makkelijke manier van afvallen, terwijl het net wat anders zit. Want het keto dieet werkt niet voor iedereen. Het wordt namelijk voornamelijk gebruikt door mensen met bijvoorbeeld epilepsie of diabetes type 2.

Kun je afvallen met het keto dieet?

Wanneer je lichaam het lichamelijk proces ketogenese in gang zet, wordt er ketose bereikt. Hierdoor zal je ook vet gaan verbranden, omdat je extreem weinig koolhydraten binnenkrijgt. Echter heeft je lichaam nog steeds brandstof nodig, dus gaat het op zoek naar andere voedingsstoffen die het kan verbranden.

Veel menen zweren bij het keto dieet. Toch is er ook een kanttekening te maken. Een dieet is namelijk iets anders dan een lifestyle; een dieet is tijdelijk, terwijl een lifestyle voor altijd is. Het is volgens velen ontzettend moeilijk om altijd ketogeen te eten. Daarom zeggen veel voedingsdeskundigen dat je beter een gezonde lifestyle kunt volgen, dan dat je tijdelijk het keto dieet volgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees je onze artikelen ook al?
Inhoud
Fitness Meester

Fitness Meester is een blog over fitness en een gezonde lifestyle. Wij schrijven over van voeding tot supplementen en van fitness artikelen tot oefeningen.

Volg ons op
Nieuwe Berichten
Tags

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.