fitness meester logo

Je vriest brood verkeerd in? Leer de ultieme methode die bijna niemand kent

Het geheim om brood goed in te vriezen is iets wat niet iedereen goed onder de knie heeft. Wil je blijven genieten van dat heerlijke, knapperige brood, dan is het belangrijk te weten hoe je het goed invriest. Een fout die velen maken is het verkeerd aanpakken van het invriezen. Daarom gaan we hier uitleggen hoe je brood het beste kunt invriezen, zodat het bij het ontdooien nog steeds smaakt alsof het net uit de oven komt.

Er gaat niets boven de smaak van vers gebakken brood, maar hoe houd je die smaak zo lang mogelijk vast? Goede opslag is hierbij cruciaal. Het beste advies blijft natuurlijk om je brood zo snel mogelijk op te eten. Maar als je teveel hebt, hoef je het niet weg te gooien; invriezen is een goede optie. Laten we kijken hoe je door het correct invriezen van brood die versgebakken smaak kunt bewaren als je het weer ontdooit.

Of je je brood nu heel of in plakjes invriest, hangt af van je eigen voorkeur en hoeveel je per keer gebruikt. Als je graag kleinere porties hebt, is plakjes invriezen ideaal. Aan de andere kant blijft een heel brood vaak vochtiger. De gouden tip hier? Zorg dat je brood zo vers mogelijk is als je het invriest, want dat komt de smaak bij het ontdooien ten goede.

Bij het inpakken van je brood is het belangrijk om luchtdichte verpakkingen te gebruiken om uitdroging en vriesbrand te voorkomen. Het beste gebruik je diepvrieszakken of plastic verpakkingen. Stop het brood erin en druk zoveel mogelijk lucht eruit voordat je de zak afsluit. Glazen of roestvrijstalen bakjes kunnen ook een goede optie zijn.

Wie liever milieuvriendelijk bezig is, kan bijenwasdoeken of stoffen zakken gebruiken als verpakkingsmateriaal. Het gebruik van papieren zakken wordt afgeraden, omdat die alleen geschikt zijn om brood een paar dagen te bewaren.

Lees verder…

Picture of Hans de Waard
Hans de Waard
Anderen bekeken ook..
Nieuwste berichten
Inhoud

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.