fitness meester logo

Hometrainer voor thuis kopen – TOP 5 van April 2021!

Wil je een hometrainer voor thuis kopen? Zodat je voortaan thuis kunt trainen? Dan ben je bij het juiste artikel beland! De hometrainer is een van de populairste fitnessapparatuur. Wanneer je een hometrainer wilt aanschaffen, zul je er eerst wat meer over moeten weten.

Natuurlijk is het lastig om te weten welke hometrainer je moet kopen. Er zijn zo veel verschillende hometrainers, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom gaan wij je hierin helpen. Wij leggen uit wat het verschil is tussen soorten hometrainers, en waar je op moet letten bij de aanschaf.

Wij hebben voor jou gekeken naar de beste hometrainers voor thuisgebruik, en een top 5 opgesteld. Deze top 5 hometrainers is gebaseerd op de populariteit voor thuisgebruikers, prijs en grootte! Wanneer je een van deze hometrainers kiest, zal je geen spijt krijgen!


Soorten hometrainers

De hometrainer, ook wel kamerfiets genoemd, is een van de populairste fitnessapparatuur in de sportschool en voor thuis. Er zijn vier soorten hometrainers:

 • Normale hometrainer: op deze hometrainer zit je rechtop, zoals bij een normale fiets
 • Recumbent hometrainer: dit is de ligfiets-variant van de hometrainer
 • Ergometer hometrainer: een hometrainer die nog nauwkeuriger de resultaten meet en weergeeft
 • Spinning fiets: dit is de racefiets-variant. De spinning fiets wordt vaak gebruikt door wielrenners die in de winter niet buiten kunnen fietsen

Normale hometrainer

De normale hometrainer is de bekendste in zijn soort. Deze hometrainer wordt veel gebruikt door thuissporters. De weerstand is makkelijk te verstellen en sommige hometrainers hebben een computer waar de tijd en aantal verbrandde calorieën wordt bijgehouden.

Dit is de meest ideale hometrainer voor thuis, omdat deze vaak geen hoge aanschafprijs hebben en makkelijk in gebruik zijn. In onze top 5 staan 2 normale hometrainers! Wil je als beginner een hometrainer voor thuis kopen? Dan raad Fitness Meester een normale hometrainer aan.


Recumbent hometrainer

De recumbent hometrainer wordt ook wel de zitfiets, stoelfiets of ligfiets genoemd. Op deze hometrainer zit je een stuk lager en dat zorgt voor een comfortabelere training. De recumbent hometrainer is dan ook ideaal voor mindervalide sporters en sporters op leeftijd.

Door de zithouding is een training met de recumbent hometrainer een stuk minder belastend voor gewrichten en spieren. Daarom wordt de recumbent bike ook veel gebruikt voor revalidatie doeleinden!


Ergometer hometrainer

Deze hometrainer is speciaal geijkt om echte waarden weer te geven. Daarom wordt de ergometer hometrainer vooral gebruikt door professionals of mensen die de echte waardes willen weten, zoals hoeveel calorieën ze hebben verbrand.

Je kunt verschillende eigenschappen invoeren, zoals je leeftijd, lengte, geslacht, gewicht, enzovoort, zodat deze hometrainer vervolgens veel nauwkeuriger de waardes kan weergeven op het display.

Hecht je waarde aan nauwkeurige waardes? Dan is de ergometer hometrainer iets voor jou!


Spinning fiets

De spinning fiets wordt veel gebruikt door wielrenners die in de winter niet buiten kunnen trainen. Om hun conditie op pijl te houden, trainen ze op een spinning fiets. In feite bootst de spinning fiets een racefiets na.

De spinning bike is niet geschikt voor beginners of sporters die revalideren, slecht ter been of hun conditie willen opbouwen. Het belangrijkste verschil tussen een spinning bike en een normale hometrainer is de houding die je aanneemt en de intensiteit van de training. Een training op een spinning fiets wordt als erg zwaar beschouwd!


Top 5 hometrainers om te kopen voor thuis in 2020!

Klaar om een hometrainer voor thuis te kopen? Hieronder hebben wij de beste hometrainers van 2020 voor jou op een rijtje gezet. We hebben geprobeerd om van elke soort hometrainer minimaal 1 apparaat te selecteren. Dit is dan natuurlijk de beste van zijn soort!


1. Hometrainer – FitBike Ride 5

De FitBike Ride 5 is er ook in uitvoering FitBike Ride 5 iPlus.

 1. Specificaties:
  – Gewicht: 36 kg
  – Vliegwiel: 10 kg
  – Afmetingen: 112 (L) x 56 (B) x 140 (H) cm
  – Maximaal gebruikersgewicht: 150 kg
  – Hartslagmeter (handsensoren)
  – LCD-display
  – 18 programma’s
 2. Voordelen:
  – Zwaar vliegwiel
  – Zeer stabiel
  – Zwaar belastbaar
 3. Nadelen:
  – Geen koppeling met tablet mogelijk
 4. Prijs:
  €324,00
focus fitness fitbike ride 5

>> Koop de Fitbike Ride 5 hier met een gratis Persoonlijk Trainingsprogramma!


Reviews:
Een fijne hometrainer die precies doet wat hij moet doen. In het begin even puzzelen hoe de computer werkt, maar je kan altijd simpelweg beginnen. Recent is de band van de hartslagmeter kapot gegaan, maar de service is perfect: een nieuwe is kosteloos onderweg!” – Pieter via Betersport.

Zeer degelijke hometrainer met veel mogelijkheden. In elkaar gezet in een half uur (zonder hulp).” – P.M. van Herwijnen via Betersport.


2. Hometrainer Ergometer – Hammer CARDIO XT6

 1. Specificaties:
  – Gewicht: 35 kg
  – Vermogen: 10 – 350 Watt
  – Vliegwiel: 8 kg
  – Afmetingen: 93 (L) x 51 (B) x 150 (H) cm
  – Maximaal gebruikersgewicht: 130 kg
  – Hartslagmeter (handsensoren)
  – LCD-display
  – 12 programma’s
 2. Voordelen:
  – Lange levensduur (meer dan 100.000 wielomslagen)
  – Inclusief fitnesstest
  – Duidelijk en scherp display
  – Eenvoudig en uitgebreid computersysteem
  – Minimale weerstand mogelijk (vanaf 10 watt)
  – USB-poort voor smartphone of tablet
 3. Nadelen:
  – Exclusief hartslagmeter op borst
 4. Prijs:
  €499,00
Hometrainer voor thuis kopen

Review:
“Goede afhandeling, vriendelijke chauffeur, erg behulpzaam en snelle bezorging!” – W. van Teeffelen via FitnessKoerier.


>> Bekijk de Hammer CARDIO XT6 hier voor de laagste prijs!


3. Hometrainer – Ketller Ergo C6 Plus Black

 1. Specificaties:
  – Gewicht: 39 kg
  – Vliegwiel: 6 kg
  – Afmetingen: 119 (L) x 55 (B) x 137 (H) cm
  – Maximaal gebruikersgewicht: 130 kg
  – 6 trainingprogramma’s
  – LCD-scherm
 2. Voordelen:
  – Stabiel
  – Lage instap
  – Comfortabel stuur
 3. Nadelen:
  – Geen koppeling met tablet of smartphone mogelijk
 4. Prijs:
  €729,00
Ketller Ergo C6 Plus Black hometrainer

>> Koop de Ketller Ergo hier met een gratis cadeaupakket t.w.v. €64,85


4. Recumbent Hometrainer – Xterra SB2.5

 1. Specificaties:
  – Gewicht: 49 kg
  – Vliegwiel: 10 kg
  – Afmetingen: 149 (L) x 70 (B) x 104 (H) cm
  – Maximaal gebruikersgewicht: 135 kg
  – Hartslagmeter (handsensoren)
  – LCD-display
  – 24 soorten programma’s
 2. Voordelen:
  – Lage instap
  – Ergonomisch
 3. Nadelen:
  – Geen koppeling met tablet of smartphone mogelijk
 4. Prijs:
  €545,00
Xterra SB2.5

Review:
“De Xterra zitfiets is de beste koop van dit jaar! Werd bezorgt op de afgesproken datum. Prijs/kwaliteit is super!! Raad ze aan bij mijn vrienden.” – Cath via Betersport.


>> Koop hier de ‘Beste Voor Thuis’-verkozen hometrainer Xterra!


5. Spinning Fiets – Finnlo CRS3 Speedbike

 1. Specificaties:
  – Gewicht: 55 kg
  – Vliegwiel: 22 kg
  – Afmetingen: 140 (L) x 60 (B) x 130 (H) cm
  – Maximaal gebruikersgewicht: 150 kg
  – Draadloze hartslagmeting mogelijk
  – LCD-display
 2. Voordelen:
  – Lange levensduur (meer dan 100.000 wielomslagen)
  – Inclusief fitnesstest
  – Duidelijk en scherp display
  – Eenvoudig en uitgebreid computersysteem
  – Minimale weerstand mogelijk (vanaf 10 watt)
  – USB-poort voor smartphone of tablet
 3. Nadelen:
  – Niet compatibel met een Polar hartslagband
 4. Prijs:
  €899,00
Finnlo CRS3 Speedbike

Review:
“Fietst lekker, minimaal geluid van weerstand op vliegwiel. Enige nadeel is dat de hartslagmeter niet compatible is met onze Polar hartslagband.” – J. Vries via FitnessKoerier.


>> Koop de Finnlo spinning fiets hier nu met €100,- korting!


Voordelen van trainen met een hometrainer

Het trainen met een hometrainer heeft veel voordelen ten opzichte van een training met andere fitness apparaten. Daarom is het geen slechte keus om een hometrainer voor thuis te kopen!


1. Goede oefening voor je benen

Met een hometrainer train je alleen je benen. Daarom is het dus ideaal wanneer je alleen je benen wilt trainen. Door te trainen op een hoge weerstand, train je ook je beenspieren.


2. Je kunt Netflixen tijdens het sporten

De hometrainer is een van de weinige fitnessapparaten waarbij je tijdens het sporten makkelijk televisie of Netflix kunt kijken. Dit is ideaal als je afleiding wilt tijdens je training! Zo wordt het trainen een stuk leuker en makkelijker.


3. Betaalbaar

Een hometrainer is een van de meest betaalbare fitnessapparaten. Je kunt dus beter een hometrainer aanschaffen wanneer je een klein budget hebt. Een nieuwe hometrainer kun je vaak al vanaf 200 euro kopen.

Natuurlijk kun je het zo gek maken als je wilt; er zijn ook hometrainers van €1000,-. Hier zitten natuurlijk veel meer functies op, die vooral voor ervaren sporters bedoeld zijn.


4. Ook geschikt als warming-up

Een hometrainer is ideaal om te gebruiken als warming-up voor bijvoorbeeld een krachttraining of andere sport, zoals boksen. Een hometrainer zorgt ervoor dat je lichaam warm wordt gemaakt en je bloed sneller door je lichaam stroomt. Zo ben je klaar om er flink tegenaan te gaan!


5. Vet verbranden

Wanneer je wilt afvallen dan is het ideaal om te trainen met een hometrainer. Vet verliezen op een hometrainer is goed te doen, omdat deze trainingen vaak makkelijker vol te houden zijn dan een rondje hardlopen. Wil je meer vet verbranden? Lees dan ook eens dit artikel van Men’s Health.

Krachtsporters die willen droog trainen maken ook vaak gebruik van een hometrainer, door na een training nog een half uurtje te fietsen op een hometrainer. Wil je meer weten over hoe jij jezelf kan droog trainen? Lees dat dan in dit artikel.


Tips voor trainen met een hometrainer

Nu je weet welke hometrainers je voor thuis kunt kopen, is het tijd voor de beste tips voor het trainen met een hometrainer! Wij hebben de beste tips hieronder op een rijtje gezet.


1. Stel de hometrainer goed af

Een hometrainer is afstelbaar. Je kunt het zadel altijd verstellen, en vaak ook het stuur en de trappers. Het is noodzakelijk dat je deze goed afstelt. Doe je dit niet? Dan vergroot je de kans op blessures en rug- en nekklachten.


2. Trap niet met je tenen

Zorg ervoor dat je met je voeten trapt, en niet met je tenen. De zool van je voet moet parallel staan aan de vloer, wanneer je been gestrekt is. Zo haal je het maximale uit je training en is de kans op een blessure minimaal!


3. Probeer stil te zitten

De meeste mensen bewegen erg met hun achterwerk wanneer ze aan het trainen zijn op een hometrainer of spinning bike, wanneer ze een gebrek aan kracht hebben. Wil je een training langer volhouden? Beweeg dan zo min mogelijk met je achterwerk, en zit zo veel mogelijk stil.


4. Let op de juiste houding

Let op de juiste houding wanneer je op een hometrainer zit! Door gebrek aan kracht en uitputting nemen veel mensen een verkeerde houding aan. Dit resulteert uiteindelijk in rug- en nekklachten of blessures!

Picture of Peter van der Schoot
Peter van der Schoot
Al 12 jaar lang ben ik actief in de wereld van fitness en gezonde voeding. In deze tijd heb ik veel ervaring opgedaan, en deze kennis wil ik graag delen op Fitness Meester. Heb je vragen? Laat dan even een reactie achter, dan reageer ik zo snel mogelijk.
Anderen bekeken ook..
Nieuwste berichten
Inhoud

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.