fbpx
fitness meester logo

Hoe je sportieve goede voornemens voor 2023 volhouden?

Er is geen twijfel over dat het maken van sportieve voornemens een geweldig idee is om het nieuwe jaar goed te beginnen. Of het nu gaat om het verliezen van gewicht, het opbouwen van spiermassa of het verbeteren van je algehele gezondheid, met de juiste planning en motivatie kun je je doelen behalen. Laten we eens gaan kijken naar hoe jij je goede voornemens voor 2023 kunt volhouden!

Tip 1: Realistische doelen stellen

Een van de belangrijkste eerste stappen om je sportieve voornemens te volhouden, is om realistische doelen te stellen. Dit betekent dat je doelen haalbaar moeten zijn. Kijk hierbij ook naar de tijdsspanne.

Als je bijvoorbeeld nooit eerder hebt gesport en je stelt als doel om elke dag twee uur te gaan hardlopen, is de kans groot dat je snel gefrustreerd raakt en het opgeeft. In plaats daarvan kun je beter beginnen met een doel dat haalbaar is, zoals drie keer per week 30 minuten hardlopen. Zo kun je langzamerhand opbouwen naar je uiteindelijke doel.

Tip 2: Stel een plan op

Het is ook belangrijk om een plan te maken en dit op te volgen. Dit betekent dat je moet bepalen wanneer en hoe vaak je gaat sporten en wat je gaat eten. Door een plan te maken en dit op te volgen, hou je je gemotiveerd en ben je minder geneigd om af te wijken van je doelen.

Tip 3: Wees niet te hard

Het is ook belangrijk om niet te hard voor jezelf te zijn. Als je een dag mist of als je niet alle doelen behaalt die je had gesteld, betekent dit niet dat je het helemaal op moet geven. Het is belangrijk om door te zetten en te blijven proberen. Als je te hard voor jezelf bent, ben je sneller geneigd om op te geven.

Tip 4: Beloon jezelf

Een andere belangrijke stap om je sportieve voornemens te volhouden, is om jezelf te belonen als je doelen behaalt. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm zijn van een nieuw stuk sportkleding of een massage. Door jezelf te belonen, blijf je gemotiveerd en heb je iets om naar uit te kijken.

Tip 5: Omring je met mensen die je steunen

Tot slot is het belangrijk om omgeving te hebben die je steunt in je doelen. Vertel je familie en vrienden over je doelen en vraag of ze je willen helpen. Zoek ook naar andere mensen met vergelijkbare doelen en train samen. Door omgeving te hebben die je steunt, ben je minder geneigd om op te geven en blijf je gemotiveerd.

Waarom geven veel mensen snel hun goede voornemens op?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen snel hun goede voornemens opgeven. Sommige mensen stellen te hoge doelen voor zichzelf en worden gefrustreerd als ze deze doelen niet snel genoeg behalen. Dit kan leiden tot het opgeven van het doel.

Andere mensen hebben misschien niet genoeg motivatie om hun doelen te behalen. Als je geen duidelijke reden hebt om je doelen te behalen, kan het moeilijk zijn om gemotiveerd te blijven.

Sommige mensen hebben misschien ook niet genoeg tijd of energie om aan hun doelen te werken. Als je een druk leven hebt, kan het moeilijk zijn om tijd vrij te maken voor sporten of om gezonde voedingskeuzes te maken.

Tot slot kan een gebrek aan sociale steun ook een reden zijn waarom mensen snel hun goede voornemens opgeven. Als je omgeving niet achter je doelen staat of als je niemand hebt om mee te trainen, kan dit demotiverend werken en kan het moeilijk zijn om vol te houden.

Peter van der Schoot
Peter van der Schoot
Al 12 jaar lang ben ik actief in de wereld van fitness en gezonde voeding. In deze tijd heb ik veel ervaring opgedaan, en deze kennis wil ik graag delen op Fitness Meester. Heb je vragen? Laat dan even een reactie achter, dan reageer ik zo snel mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook..
Inhoud
Fitness Meester

Fitness Meester is een blog over fitness en een gezonde lifestyle. Wij schrijven over van voeding tot supplementen en van fitness artikelen tot oefeningen.

Volg ons op
Nieuwste berichten
Tags

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.