fbpx
fitness meester logo

Verstelbare Dumbbellset – Focus Fitness (20kg) – Review

dumbbell set focus fitness

Met deze review over de verstelbare dumbbellset (20 kg) van Focus Fitness wil ik je vertellen wat ik van deze dumbbellset vind. Zelf vind ik het namelijk ontzettend fijn om thuis te kunnen trainen. Dat was ook precies de reden dat ik besloot dit product te kopen.

Toch kan ik begrijpen dat je misschien twijfelt of je deze dumbbellset wel zou moeten kopen. Hopelijk kan ik je door middel van deze review helpen met het maken van de juiste keuze. Ik probeer zo goed mogelijk te beschrijven hoe ik dit product van Focus Fitness ervaar.

Hieronder vertel ik eerst wat meer over het product, waarna ik laat zien wat anderen zeggen over dit product. Vervolgens vertel ik in mijn review hoe ik de verstelbare dumbbellset van 20kg zelf heb ervaren.Over de Verstelbare Dumbbellset 20kg van Focus Fitness

De verstelbare dumbbellset van Focus Fitness weegt in totaal 20 kg. Je hebt dus 2 halterstangen waar tegelijk 10 kg per stang op kan. Er worden in totaal 12 halterschijven meegeleverd. Vier halterschijven van 1 kg, vier halterschijven van 1,25 kg en vier halterschijven van 2,5 kg.

Het materiaal van de halterstangen, halterschijven en sluitingen is kunststof. Door het draaisysteem op de halterstangen is het mogelijk om makkelijk en snel van gewicht te wisselen.


Wat krijg je geleverd?

Wanneer je de dumbbellset van Focus Fitness besteld, krijg je de volgende materialen per doos thuis geleverd:

 • 4x halterschijf van 1 kg
 • 4x halterschijf van 1,25 kg
 • 2x halterstang van 45 cm lang
 • 4x halterschijf van 2,5 kg
 • 4x sluiter voor de halterstang

Verstelbare Dumbbellset – Focus Fitness (20 kg) Specificaties

Laten we ook eens kijken naar de specificaties van de dumbbellset van Focus Fitness. Hieronder kun je in een oogopslag de belangrijkste informatie zien.

MerkFocus Fitness
SoortVerstelbare Dumbbellset
Lengte halterstang45 cm
Diameter halterstang25 mm
MateriaalKunststof
Totaal gewicht20 kg
Aantal halterschijven12
Aantal halterstangen2

Andere reviews over de Verstelbare Dumbbellset (20kg)

Ook op andere websites staan reviews over de verstelbare dumbbellset van Focus Fitness. Voordat ik de dumbbellset zelf kocht, ben ik natuurlijk ook even naar deze review gaan kijken. Hieronder heb ik de cijfers van deze reviews weergegeven. Je ziet dat de dumbbellset goed scoort!

Bol.com logo3.7 / 5 (55+ beoordelingen)
Betersport logo5 / 5 (12+ beoordelingen)


Mijn Dumbbellset Focus Fitness 20kg Review

De dag nadat ik de verstelbare dumbbellset had besteld werd deze al geleverd door Betersport. Ik was dus erg blij dat ik de dumbbellset van Focus Fitness meteen kon gebruiken. Zoals je in de foto kunt zien werd de dumbell set in een doos geleverd.

Toen ik de doos eenmaal had opengemaakt trof ik 2 halterstangen en 12 halterschijven aan. Ook zaten er 4 stersluitingen in de doos. Verder zat er niks in de doos; ook geen handleiding. Echter was dat niet nodig. Hoe je dit product gebruikt spreekt namelijk voor zich, en een handleiding zou alleen maar papierverspilling zijn geweest in mijn ogen.

Stevige dumbbell set

Op de foto’s in de webshop was het niet zo goed te zien, maar het de dumbells zijn van kunststof gemaakt. In eerste instantie werd ik hier niet zo blij van, maar dat veranderde al snel. Het is namelijk een ontzettend stevige dumbbellset.

Het is hard kunststof, waardoor je eigenlijk niet eens merkt dat het van kunststof is gemaakt. Ook vind ik dat het veel voordelen heeft. Ik train namelijk in de schuur, waar normaal gesproken geen verwarming aanstaat. Wanneer de dumbbellset van ijzer zou zijn gemaakt, voelt deze dus erg koud aan wanneer ik begin met trainen.

Door het kunststof voelt de halterstang dus niet koud aan. Je hebt dus ook geen last van koude handen wanneer je net begint met trainen. Dat is wat mij betreft een groot voordeel van het kunststof materiaal.

Makkelijk verstelbaar en veel oefeningen mogelijk

dumbbell set focus fitness

Het verstellen van de gewichten gaat erg makkelijk. Eerst plaats je de gewichten op de halterstang, waarna je deze met sluiter vast zet. Ze blijven over het algemeen goed vast zitten, maar soms moet ik ze iets aandraaien. Op zich is dat geen probleem, want ze zouden er niet zomaar van kunnen afvallen.

Doordat de dumbbells verstelbaar zijn, kun je zowat iedere oefening uitvoeren. Dit zijn de oefeningen die ik uitvoer met de dumbbellset van Focus Fitness:

 • Dumbbell squat and press
 • One Arm Dumbbell Row
 • Dumbbell Bench Press.
 • Shoulder Press
 • Dumbbell Biceps Curl.
 • Dumbbell Flies
 • Plank and Row
 • Side Bends
 • Front Raises
 • Overhead Shoulder Press

Zoals je leest zijn er dus ontzettend veel oefeningen mogelijk met deze set. En ik heb nog niet eens alle oefeningen geprobeerd. Ik vind het daarom ook een erg fijne dumbbellset.

Conclusie

Je het waarschijnlijk zelf in mijn Focus Fitness verstelbare Dumbbellset 20kg review gelezen dat ik erg tevreden ben over deze dumbellset. De set is gemaakt van stevig kunststof. Hierdoor voelt de halterstang niet koud aan wanneer je start met trainen. Het verstellen van de gewichten gaat erg snel en makkelijk. Wanneer je de sluiter goed aandraait, blijven de gewichten goed vast zitten.

Ik ben ook erg te spreken over de prijs van de dumbbellset. Normaal gesproken ben je veel geld kwijt voor dumbbells. Nu kan ik met verschillende gewichten trainen terwijl ik maar één set hoef aan te schaffen. Daarbij kan ik tal van oefeningen uitvoeren. Ik ben daarom dus erg blij en tevreden met deze dumbbell set van Focus Fitness.dumbbell set focus fitness 20 kg review
De halters kun je vastzetten met de sluiters.

Is de Verstelbare Dumbbellset van Focus Fitness een aanrader?

Nu is de grote vraag of ik na deze review over de verstelbare dumbbellset 20kg van Focus Fitness zou aanraden. En dat doe ik zeker! Deze dumbbellset is gewoon erg goed. Het materiaal is stevig, er is veel mogelijk en de prijs is erg voordelig. Wanneer je op zoek bent naar een degelijke dumbbelset, dan is de verstelbare dumbbellset van Focus Fitness zeker een aanrader!

Voordelen

 • Gewicht is verstelbaar
 • Meerdere gewichten meegeleverd
 • Lage prijs
 • Veel oefeningen mogelijk

Nadelen

 • Maar 20 kilo in totaal

Dit zijn de alternatieven

Misschien ben je er na het lezen van deze review achter gekomen dat deze dumbell set niks voor jou is. Gelukkig kun je veel meer dumbbellsets kopen. Waarschijnlijk zit er altijd wel een set tussen die voor jou geschikt is. Wij zijn gaan kijken naar de alternatieven en kwamen op het volgende uit:


Beoordeling Verstelbare Dumbellset Focus Fitness

Door Peter

Kwaliteit
Functies
Geschikt voor thuisgebruik
Prijs

Samenvatting

Het materiaal is van goede kwaliteit. Er zijn veel oefeningen mogelijk waardoor ik hem zeker geschikt voor thuisgebruik vind. De prijs is voordelig, en daarom is het zeker een aanrader!

4.5
Peter van der Schoot
Peter van der Schoot
Al 12 jaar lang ben ik actief in de wereld van fitness en gezonde voeding. In deze tijd heb ik veel ervaring opgedaan, en deze kennis wil ik graag delen op Fitness Meester. Heb je vragen? Laat dan even een reactie achter, dan reageer ik zo snel mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook..
Inhoud
Fitness Meester

Fitness Meester is een blog over fitness en een gezonde lifestyle. Wij schrijven over van voeding tot supplementen en van fitness artikelen tot oefeningen.

Volg ons op
Nieuwste berichten
Tags

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.