fitness meester logo

Focus Fitness Senator iPlus Review – Loopband

In mijn Focus Fitness Senator iPlus review wil ik je vertellen wat mijn ervaring met deze loopband is. Misschien maak jij net als ik vaak gebruik van de loopband in de sportschool. Of ga je vaak buiten hardlopen. Maar toch is het fijn om ook zelf thuis een loopband te hebben.

Daarom kocht ik, met wat twijfels in het achterhoofd, deze loopband van Focus Fitness. Misschien heb jij net als mij op dit moment dezelfde twijfels. In deze review hoop ik antwoorden op je vragen te kunnen geven, zodat je zelf de juiste keuze kunt maken.

Dus, denk je er aan om de Focus Fitness Senator iPlus te kopen? Lees dan eerst even mijn review!


Focus Fitness Senator iPlus

Ik heb in het verleden al veel fitness apparaten van Focus Fitness gebruikt, maar nog nooit eerder een loopband. De Senator iPlus is een semi-professioneel model dat geschikt is voor thuisgebruik. Het heeft een breed loopvlak van 57 centimeter in breedte en 147 centimeter in lengte.

De loopband weegt 103 kilo, en is dus best zwaar. Hierdoor is de loopband wel erg stabiel. In het loopvlak zit achtvoudige flex suspension vering, wat zorgt voor een zachte demping. Handig voor als je geen blessures wilt oplopen tijdens het trainen!

Net zoals bij andere apparaten van Focus Fitness, is ook de Senator loopband voorzien van iPlus-module. De loopband kan dus gekoppeld worden aan je tablet of telefoon met Bluetooth. Hierdoor kun je je training opslaan in een app en je resultaat bijhouden.

In de trainingscomputer van de Senator iPlus zitten 25 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Daarnaast kun je ook nog eens training op basis van je hartslag. In het handvat zitten hartslag meters, maar de loopband wordt ook geleverd met een borstband die je hartslag meet.

Deze loopband is ook voorzien van MP3 aansluiting in ventilator. Ga snel verder om mijn review over de Focus Fitness Senator iPlus te lezen!


Focus fitness senator iplus review
De Focus Fitness Senator iPlus is opklapbaar!

Specificaties Focus Fitness Senator iPlus

MerkFocus Fitness
SoortSenator iPlus
Afmeting (L x B x H)198 x 98 x 150 cm
Gewicht103 kg
Maximaal Belastbaar Gewicht160 kg
Afmeting loopvlak147 x 57 cm
Maximum snelheid22 km/h
Aantal niveau’s hellingshoek16
HartslagmetingHandsensoren en borstband

Reviews op andere websites

De loopband is te koop bij Bol.com en Betersport. De reviews die hier en op Kieskeurig.nl staan, zijn erg positief. Mensen geven aan dat ze erg blij zijn met hun aankoop omdat het een erg stevige loopband is waar lang op getraind kan worden. Na het lezen van deze reviews was ik dan ook erg nieuwsgierig naar hoe ik deze loopband zou ervaren!

Kieskeurig logo8.6 / 10 (5+ beoordelingen)
Bol.com logo4.2 / 5 (11+ beoordelingen)
Betersport logo9.8 / 10 (15+ beoordelingen)

Focus Fitness Senator iPlus review

Nadat ik de Focus Fitness Senator had besteld, werd deze de dag erna al bezorgd. Ik schrok van het gewicht van deze loopband; hij was ontzettend zwaar! Daarom was ik ook erg blij dat ik deze in de schuur wilde gebruiken. Ik kan me voorstellen dat het ontzettend lastig is om deze loopband naar de eerste of tweede verdieping te tillen. Dat hadden ze dan ook wel op de website mogen vermelden. De bezorger was zo vriendelijk om me te helpen bij het tillen van deze loopband. Toen de doos eenmaal in de schuur stond, ben ik deze gaan uitpakken waarna ik de loopband in elkaar ben gaan zetten aan de hand van de meegeleverde handleiding.

Makkelijk in elkaar te zetten

Het in elkaar zetten van de loopband ging erg vlot. De handleiding is erg duidelijk. Natuurlijk duurt het even voordat zo’n grote loopband staat, maar ik liep niet tegen moeilijkheden aan. Op een gegeven moment werd er ook uitgelegd hoe je de loopband moet smeren. Dit gedeelte begreep ik niet helemaal, maar dat was dan ook echt het enige. Na wat sleutelen stond de loopband en was klaar voor gebruik.

Ik was verbaasd door hoe groot het loopvlak van de loopband was. Het had echt een sportschool uitstraling. Naast dat het er zo professioneel uit zag, was hij ook nog eens erg mooi. Daarna ben ik de loopband meteen gaan testen.

Loopt ontzettend fijn

Na een aantal weken trainen op de Focus Fitness Senator iPlus loopband kan ik zeggen dat de loopband echt heerlijk loopt. Het brede en lange loopvlak is ontzettend fijn als je een lange training wilt volgen. Ik heb geen enkel moment het gevoel gehad dat ik hij ook maar iets te klein was.

Wanneer ik er een lange training op had zitten (van minimaal 1 a anderhalf uur), had ik ook nooit last van mijn knieën. Bij veel loopbanden in de sportschool had ik dit wel, omdat deze een slechte demping hadden. De Senator iPlus heeft echter wél een goede demping, waardoor je er echt lang op kunt lopen zonder enige problemen te ondervinden.

Het is een erg stabiele loopband. Je voelt tijdens het lopen hoe stevig hij is omdat er bijna geen beweging in zit. Super dus.

Veelzijdige trainingsprogramma’s

Er zitten 25 vooraf geprogrammeerde trainingsprogramma’s op deze loopband. Hierdoor kun je veel trainingen volgen. Tijdens een training verandert de helling en de snelheid van de loopband automatisch.

De bediening van de loopband is erg duidelijk en simpel. Ik vind de bediening in de handvaten ook erg handig.

Focus fitness senator iplus review
Het scherm van de Senator iPlus

Ventilator en hartslagmeting

Er zit ook een ventilator in de loopband. Dit vind ik persoonlijk een leuke toevoeging aan de loopband. Ik vind het namelijk best fijn als er een briesje in mijn gezicht waait tijdens het lopen 😉

Aan de voorkant zitten handvaten die je hartslag meten. Wanneer ik deze gebruikte was ik soms bang dat ik met mijn voeten tegen de voorkant zou aanlopen. De handvaten hadden ze beter aan de zijkant kunnen monteren. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de borstband te gebruiken, want dan heb je dit probleem niet meer.

Geschikt voor thuisgebruik

De loopband is wat mij betreft redelijk geschikt voor thuisgebruik. Hij is een stuk stiller dan ik had gedacht, waardoor je de loopband ook kunt gebruiken als er mensen liggen te slapen. Het handige opklapsysteem zorgt ervoor dat je het loopvlak van de loopband snel hebt ingeklapt, waardoor je veel ruimte bespaart.

Het enige minpuntje is dat het een erg zware loopband is. Je krijgt deze niet zomaar naar een andere verdieping. Hier heb je zeker 3 mensen voor nodig. Daar staat wel tegenover dat de loopband door zijn gewicht erg stabiel is.

Koppelen aan je tablet of smartphone

De Focus Fitness Senator iPlus kun je door middel van bluetooth koppelen aan je smartphone en tablet. Het was erg eenvoudig om dit op de juiste manier in te stellen. Ik heb hier zelf echter geen gebruik van gemaakt, omdat ik hier persoonlijk geen meerwaarde in zie.


Conclusie van mijn Focus Fitness Senator iPlus review

De Focus Fitness Row 3 is een hele stabiele en degelijke loopband voor professioneel gebruikt. Door de vele programma’s en mogelijkheid om de loopband te koppelen aan je smartphone of tablet is het echt een veelzijdige loopband. Het belangrijkste is natuurlijk hoe de loopband loopt. Ik vind dat de loopband ontzettend fijn loopt door het brede en lange loopvlak, de fijne demping en de stevigheid.

Prijs-kwaliteitsverhouding

De loopband is niet goedkoop. Voor die prijs krijg je echter wel écht kwaliteit. Het is niet zomaar een loopband. Deze loopband is professioneel, bevat veel functies en is erg stevig. Met zo’n loopband kun je echt decennia lang vooruit. De prijs-kwaliteitsverhouding vind ik daarom goed.

Voordelen

 • Professioneel
 • Stevig en stabiel
 • Fijne demping
 • Breed en lang loopvlak
 • Veel trainingsfuncties
 • Handig opklapsysteem
 • Erg stil
 • Koppeling met tablet/smartphone

Nadelen

 • Heel erg zwaar, en dus moeilijk te verplaatsen
 • Hartslag handvaten aan de voorkant waardoor je moet opletten dat je niet tegen de voorkant aan loopt
 • Geen hartslagband meegeleverd
 • Duur

Zou je de Focus Fitness Senator iPlus moeten kopen?

Twijfel je om de Focus Fitness Senator iPlus te kopen? Wanneer je op zoek bent naar een professionele loopband die je vaak gaat gebruiken, dan is de Senator iPlus een verstandige investering. Hier ga je niks anders dan fijne trainingen op hebben. Natuurlijk hangt er een prijskaartje aan, maar daar krijg je ook echt genoeg voor terug.

Wat zijn de alternatieven?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je na het lezen van de review over de Focus Fitness Senator iPlus inziet dat deze loopband niks voor jou is. Gelukkig zijn er nog genoeg andere loopbanden op de markt. Dit zijn goede alternatieven voor de Focus Fitness Senator iPlus:

Beoordeling Focus Fitness Senator iPlus

Kwaliteit
Functies
Geschikt voor thuisgebruik
Prijs

Samenvatting

De kwaliteit van deze loopband is super. Hij bevat erg veel functies en is dan ook veelzijdig te gebruiken. Doordat hij erg zwaar is, krijgt hij van mij 3.5 sterren voor thuisgebruik. Ook door de hoge prijs krijgt deze loopband hiervoor 4 sterren.

4.4
Picture of Michelle
Michelle
Sinds jongs af aan ben ik een grote sportfanaat. Dat was de reden dat ik ook een studie sport en voeding heb afgerond. Hopelijk kan ik op deze manier zo veel mogelijk mensen inspireren om bezig te zijn met sport en voeding.
Anderen bekeken ook..
Nieuwste berichten
Inhoud

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.