fitness meester logo

Focus Fitness Row 3 Review

Wanneer je dit leest, is de kans groot dat je de Focus Fitness Row 3 wilt kopen. Ik raad je aan eerst even mijn review over deze roeitrainer te lezen.

In de sportschool heb ik al vaak gebruik gemaakt van een roeitrainer. Met een roeitrainer kon ik namelijk een makkelijk een lange cardiotraining volgen. Andere cardio apparaten lagen mij minder. Maar nog nooit eerder had ik een roeitrainer voor thuis gekocht.

Ik kwam de Focus Fitness Row 3 tegen en besloot deze te kopen aan gezien deze relatief goedkoop is. Om anderen te vertellen wat ik van de roeitrainer vind, besloot ik een review over de Focus Fitness Row 3 te schrijven. Ben je van plan om de Focus Fitness Row 3 te kopen? Lees dan eerst mijn review!

Productinformatie

Voordat ik de Focus Fitness Row 3 roeitrainer kocht, besloot ik eerst meer informatie over deze roeitrainer op te zoeken. Volgens de verkoper is deze roeitrainer ideaal voor thuisgebruik.

Focus fitness row 3 ingeklapt

De roeitrainer zou makkelijk in elkaar te zetten zijn, bevat een vliegwiel van maar liefst 12 kilo en bevat een magnetisch weerstandsysteem. Ik vond het vooral fijn dat de weerstand van de roeitrainer elektronisch verstelbaar is. De weerstand handmatig verstellen vind ik niet fijn.

Focus Fitness Row 3 wordt geleverd met een lcd-trainingscomputer waarop 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s en een competitie simulator staan. Het is ook mogelijk om je hartslag te meten via de hartslagsensoren in de handvaten.

En een van de belangrijkste punten voor thuisgebruik: de roeitrainer is opklapbaar. Dat scheelt een hele hoop ruimte!

Specificaties

MerkFocus Fitness
SoortRow 3 roeitrainer
Afmeting207 x 46 x 80 cm
Gewicht35 kg
Maximaal Belastbaar Gewicht120 kg
Maximale Lichaamslengte190 cm
WeerstandsysteemMagnetisch
Weerstand instelbaarElektrisch
Aantal weerstand niveau’s16


Wat vinden anderen?

Voordat ik deze roeitrainer kocht, heb ik eerst gekeken naar de andere gebruikerservaringen met de Row 3 van Focus Fitness. Hieronder zie je een samenvatting van de ervaringen die anderen hebben met dit apparaat.

Kieskeurig logo8 / 10 (71+ beoordelingen)
Bol.com logo4.5 / 5 (35+ beoordelingen)
Betersport logo9.2 / 10 (16+ beoordelingen)

>> Lees hier meer gebruikerservaringen

Mijn ervaring met de Focus Fitness Row 3

Ik was erg nieuwsgierig naar de Focus Fitness Row 3, omdat het een relatief goedkope roeitrainer is met hoge waarderingen. De roeitrainer heb ik besteld bij Betersport, waarna hij binnen 1 dag al werd geleverd. Toen ik het product eenmaal uit de doos had gehaald, moest deze eerst nog zelf in elkaar gezet worden.

Het in elkaar zetten van de Focus Fitness Row 3 ging erg lastig. De handleiding die is meegeleverd was erg summier en vaag. Op het eerste gezicht was het me ook echt niet duidelijk hoe ik deze roeitrainer in elkaar zou moeten zetten. Uiteindelijk is het me wel gelukt om de roeitrainer in elkaar te zetten. Mocht je er zelf niet uitkomen: op YouTube heb ik een video gevonden waar je kunt zien hoe de roeitrainer in elkaar wordt gezet, welke hier te vinden is. Ook kun je hier de Focus Fitness Row 3 handleiding online vinden. Als je eenmaal door hebt hoe het zit, is de roeitrainer makkelijk in elkaar te zetten.

De roeitrainer ziet er erg mooi en modern uit! Hij is gemaakt van aluminium en kunststof. Het ontwerp, de kleuren en de afwerking is erg mooi gedaan. Natuurlijk was ik ook erg benieuwd naar hoe stabiel deze roeitrainer was. Op het eerste gezicht was de Focus Fitness Row 3 erg stabiel.

Hoe roeit de Focus Fitness Row 3?

Ik train nu al enkele weken op de Focus Fitness Row 3, en ik moet zeggen dat hij ontzettend fijn roeit. Tijdens het roeien komt er bijna geen geluid uit de roeitrainer. Alleen wanneer je echt je best doet om geluid te maken, kan het voorkomen dat er een beetje geluid uit komt.

De roeitrainer is erg stabiel. Helemaal voor de prijs die je betaald, gezien hij zo goedkoop is. Het zitje is erg comfortabel, net als de handvaten.

Voor de beginnende en wat gevorderde roeier is de Focus Fitness Row 3 een prima roeitrainer!

Veelzijdige trainingscomputer

Het LCD-scherm van de trainingscomputer is erg groot. De handleiding van de trainingscomputer is erg onduidelijk. Ik moest daarom zelf uitvogelen hoe de trainingscomputer werkt. Na een aantal keer proberen lukte het me makkelijk. De trainingscomputer bevat genoeg programma’s waardoor een training niet snel saai is.

row 3 scherm
Focus Fitness Row 3 review

Helaas had ik na een week een probleem met het display. Gelukkig kreeg ik binnen 12 uur een compleet nieuwe roeitrainer van Betersport geleverd! Ik ben dan ook ontzettend tevreden met de service van Betersport. Daarom zal ik het probleem met de roeitrainer verder niet meer als nadelig bestempelen.

Binnen de trainingscomputer kun je verschillende gebruikers profielen aanmaken. Voor ieder profiel kun je je gewicht, lengte en leeftijd instellen, waarna de training wordt aangepast aan het persoonlijk profiel. Vervolgens houd de trainingscomputer ook de vorderingen bij. Wat mij betreft is de trainingscomputer echt een goede toevoeging aan deze roeitrainer.

Hartslagmeter

Er zit een hartslagsensor bevestigd in de handvaten van de roeitrainer. Handig, maar ik gebruik het persoonlijk niet. Ik vind dat de hartslagmeter op een cardio apparaat vaak niet zo precies is. Naar mijn idee werkte de hartslagmeter op de Row 3 ook niet optimaal, maar doordat ik hier weinig gebruik van heb gemaakt, kan het ook zijn dat ik iets verkeerd deed.

cardiotraining roeitrainer thuis

Makkelijk op te bergen

De Focus Fitness Row 3 is makkelijk op te bergen doordat hij opklapbaar is. Ik ben een groot fan van fitness apparatuur dat inklapbaar is, omdat het zo weinig ruimte in beslag neemt wanneer je het niet gebruikt. Door de wieltjes is de roeitrainer makkelijk te verplaatsen.

Wat ik nog opmerkte is dat het rubbertje aan het uiteinde van de roeitrainer te dun is. Dit rubbertje zou krassen moeten voorkomen. Daarom zou ik je aanraden om zelf nog een stukje vilt onder het uiteindelijk van de roeitrainer aan te brengen. Natuurlijk kun je ook een handdoek onder de roeitrainer leggen. Zo voorkom je dat er krassen in de vloer komen.

Conclusie

De Focus Fitness Row 3 is een goede roeitrainer voor thuisgebruik! De trainingscomputer heeft veel functies waardoor een training niet snel saai is. De zitting is erg comfortabel en hij roeit ontzettend fijn. Voor de prijs die je betaald is dit gewoon een ontzettend goede roeitrainer.

Ik heb veel getraind op deze roeitrainer, en tijdens deze trainingen is de roeitrainer intensief gebruikt. Ik heb eigenlijk geen enkel moment het idee gehad dat deze roeitrainer instabiel was. Hij voelt echt aan als een professionele roeitrainer zoals je die in de sportschool zou vinden.

De handleiding had wat mij betreft duidelijker mogen zijn. Ook had het bescherm-rubbertje wat dikker mogen zijn. Voor de rest heb ik eigenlijk weinig aan te merken op deze roeitrainer.

Prijs-kwaliteitsverhouding

De prijs-kwaliteitsverhouding van deze roeitraining is echt perfect. Voor nog geen 400 euro heb je een professionele roeitrainer die je iedere dag intensief kunt gebruiken. Ik heb na maanden trainen geen enkel gebrek ontdekt aan deze roeitrainer. Daarom vind ik dat ik echt waarde voor mijn geld heb gekregen, en heb dan ook zeker geen spijt van deze aankoop!

Voordelen

 • Goede kwaliteit
 • Voldoet aan verwachtingen
 • Stabiel en comfortabel
 • Stil
 • Roeit erg lekker
 • Uitgebreide trainingscomputer met veel functies
 • Goedkoop

Nadelen

 • Vage en onduidelijke handleiding
 • Hartslagmeter werkt niet optimaal
 • Bescherm-rubbertje is te dun

Raad ik de Focus Fitness Row 3 aan om te kopen?

Wil je de Focus Fitness Row 3 kopen? Of twijfel je nog? Mocht je na deze Focus Fitness Row 3 review nog steeds twijfelen, dan kan ik je vertellen dat wanneer je als beginner, of gevorderde, op zoek bent naar een goede roeitrainer voor thuis, de Focus Fitness Row 3 zeker een aanrader is.

Doordat hij stil is, kun je ook trainen wanneer andere gezinsleden liggen te slapen. Er komt werkelijk geen geluid uit deze roeitrainer. Hij is ook nog eens makkelijk op te bergen, waardoor hij weinig ruimte in beslag neemt. Na een training kun je de roeitrainer in en elkaar klappen en wegrijden door de wieltjes die onder de roeitrainer zijn gemonteerd.

De roeitrainer roeit erg fijn en heeft veel trainingsfucnties waardoor hij veelzijdig te gebruiken is. Een training wordt dan ook niet gauw saai. Je kunt simpelweg doorgaan naar een ander trainingsprogramma.

De prijs-kwaliteitsverhouding is zoals gezegd erg goed, en daarom zul je waarschijnlijk geen spijt krijgen na de aankoop van deze roeitrainer.

Wat zijn de alternatieven?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je na het lezen van de review over de Focus Fitness Row 3 inziet dat deze roeitrainer niks voor jou is. Gelukkig zijn er nog genoeg andere roeitrainers op de markt. Dit zijn goede alternatieven voor de Focus Fitness Row 3:

Waar kan ik de Focus Fitness Row 3 kopen?

Er zijn verschillende webshops waar je de Focus Fitness Row 3 kunt kopen. Dit zijn bol.com en Betersport. We raden je ook zeker aan om voor een van deze twee webshops te kiezen!

Eindoordeel Focus Fitness Row 3

Door Peter

Kwaliteit
Functies
Geschikt voor thuisgebruik
Prijs

Samenvatting

De prijs-kwaliteitsverhouding van deze roeitrainer is ontzettend goed. De roeitrainer heeft veel functies en is erg geschikt voor thuisgebruik. Door de onduidelijke handleiding geef ik de kwaliteit 3.5 sterren.

4.6
Picture of Peter van der Schoot
Peter van der Schoot
Al 12 jaar lang ben ik actief in de wereld van fitness en gezonde voeding. In deze tijd heb ik veel ervaring opgedaan, en deze kennis wil ik graag delen op Fitness Meester. Heb je vragen? Laat dan even een reactie achter, dan reageer ik zo snel mogelijk.

Eén reactie

 1. Hoi Peter,

  Helaas werkt de korting knop niet meer. Jammer.

  Hartelijke groeten,

  Sander

Anderen bekeken ook..
Nieuwste berichten
Inhoud

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.