fbpx
fitness meester logo

Focus Fitness Row 2 Review – Roeitrainer

Focus Fitness Row 2 review

Ik heb in mijn leven al vaak gebruik gemaakt van een roeitrainer. Dit was meestal in de sportschool, maar ook een keer thuis. Wanneer ik een roeitrainer koop voor thuisgebruik, wil ik dat deze makkelijk op te bergen, stabiel en van goede kwaliteit is. Ik was dan ook erg nieuwsgierig naar de Focus Fitness Row 2, omdat deze relatief gezien erg goedkoop is. Ik besloot daarom ook om een Focus Fitness Row 2 review te schrijven na mijn gebruik. Hieronder vertel ik wat ik vind van deze roeitrainer en of ik deze zou aanraden!


De Focus Fitness Row 2 roeitrainer

De Focus Fitness Row 2 is een redelijk goedkoop cardio apparaat voor thuisgebruik. Hij is daarom ook vooral geschikt voor mensen die nog geen tot weinig ervaring hebben met het trainen op een roeitrainer. Hij is erg licht (26 kilogram), maar zou erg stabiel zijn.

Het weerstandsysteem is magnetisch en heeft maar liefst 8 verschillende weerstandniveaus welke handmatig in te stellen zijn. Het magnetische weerstandsysteem zorgt ook voor een erg stille training. De roeitrainer bevat een trainingscomputer waar je de standaard gegevens van je training kunt zien, zoals de SPM (aantal slagen per minuut), de tijd, aantal verbrande calorieën en het aantal slagen in totaal.

De Focus Fitness Row 2 is opklapbaar. Hij zou daarom ideaal zijn voor thuisgebruik. Ik was dan ook erg benieuwd om de roeitrainer te gebruiken!


Focus Fitness Row 2 review
De Focus Fitness Row 2 is makkelijk in te klappen en op te bergen.

Specificaties Row 2

MerkFocus Fitness
SoortRow 2 roeitrainer
Afmeting196 x 40 x 53 cm
Gewicht26 kg
Maximaal Belastbaar Gewicht120 kg
Maximale Lichaamslengte190 cm
WeerstandsysteemMagnetisch
Weerstand instelbaarHandmatig
Aantal weerstand niveau’s8

Reviews op andere websites

Natuurlijk heb ik ook gekeken naar de reviews op andere websites. De beoordelingen zijn over het algemeen erg goed, zoals je hieronder kunt zien.

Kieskeurig logo7.8 / 10 (6+ beoordelingen)
Bol.com logo3.9 / 5 (9+ beoordelingen)
Betersport logo9.5 / 10 (13+ beoordelingen)


Mijn review over de Focus Fitness Row 2

In het verleden heb ik een keer eerder een roeitrainer thuis gehad. Het grootste verschil tussen de vorige en deze roeitrainer is dat deze spotgoedkoop is. Daarom was ik in het begin een beetje sceptisch over de kwaliteit van de roeitrainer. Vaak merk je namelijk dat de kwaliteit van een fitness apparaat niet hoog is wanneer deze erg goedkoop is.

Toen de Focus Fitness Row 2 eenmaal was geleverd, moest ik deze eerst nog in elkaar zetten. Er wordt ook een instructieboekje bij geleverd, welke duidelijk beschrijft hoe de roeitrainer in elkaar gezet moet worden. Daardoor had ik de roeitrainer binnen een half uurtje in elkaar gezet. Toen de roeitrainer eenmaal in elkaar gezet was, vond ik hem er erg goed uit zien! Op het eerste gezicht leek hij erg stabiel. Ook het ontwerp van de roeitrainer sprak me erg aan; hij zag er namelijk modern en fris uit.

Trainen op de Focus Fitness Row 2

Het moment van de waarheid; hoe roeit deze roeitrainer? Ik heb de roeitrainer nu een aantal keer gebruikt en ben eigenlijk erg positief over deze roeitrainer. Het is een hele simpele roeitrainer, maar hij roeit erg fijn. Het zitje beweegt erg soepel, maar gelukkig niet té soepel. Hierdoor roei je erg comfortabel. Ik ondervond nog geen enkel probleem dus.

De weerstand is naar mijn mening erg goed, waardoor ik echt fijne trainingen heb op de Focus Fitness Row 2! Terwijl de roeitrainer erg licht is, is hij wel erg stabiel. Ik heb geen enkel gebrek aan stabiliteit gehad tijdens mijn trainingen op deze roeitrainer.

Aan het einde van een roeibeweging neemt de weerstand een klein beetje af. Dit merkte ik niet direct op, en het beïnvloede dan ook niet de kwaliteit van mijn training. Ook hoorde ik soms een klein piepgeluidje bij een roeislag. Het kan natuurlijk ook dat dat komt doordat ik de roeitrainer misschien niet stevig genoeg in elkaar heb gezet. Het piepje was echter heel zacht, en ik stoorde mezelf hier dan ook niet aan. De roeitrainer is namelijk zelf erg stil wanneer je bezig bent met een training. Hierdoor is de roeitrainer perfect in gebruik te nemen wanneer er thuis nog mensen slapen. Zij zullen echt niet wakker worden van het geluid van deze roeitrainer.

De trainingscomputer

Het display vind ik erg simpel. Maar goed, voor deze prijs verwachtte ik ook geen uitgebreide trainingscomputer. In principe geeft het alle informatie die je wilt hebben weer. Voor mij is het vooral belangrijk dat de tijd en het aantal slagen weergegeven wordt. Op deze manier kan ik namelijk consistent trainen. Het voldoet gewoon aan de verwachtingen.

Opklapbaar

De Focus Fitness Row 2 is makkelijk op te bergen nadat je klaar bent met een training. Je kunt de roeitrainer namelijk makkelijk opklappen door een pin uit de roeitrainer te halen. Vervolgens is de roeitrainer makkelijk te verplaatsen door de wieltjes die onder die onder de roeitrainer zijn gemonteerd. Voor mij persoonlijk is dat een groot pluspunt, omdat ik het niet fijn vind als een fitness apparaat veel ruimte inneemt wanneer ik het niet gebruik.


Conclusie van mijn review over de Focus Fitness Row 2

Deze roeitrainer gebruik ik nu dagelijks voor bijna een week. Ik kan zeggen dat ik erg tevreden ben over de prijs-kwaliteitverhouding. In eerste instantie was ik erg verbaasd door de lage prijs, maar de kwaliteit doet hier niet aan onder. De roeitrainer is stabiel, comfortabel, roeit fijn en is makkelijk op te bergen. Het is daarom een ideale roeitrainer voor thuisgebruik.

Zoals gezegd hoor je een klein piepje bij iedere roeislag. Wanneer je zachtjes muziek opzet, hoor je dit piepje al niet meer. Het is dus geen groot probleem.

Doordat de roeitrainer goedkoop, inklapbaar en stil is, is hij wat mij betreft echt ideaal voor thuisgebruik. Helemaal wanneer je nog weinig ervaring hebt met een roeitrainer.

Voordelen

  • Opklapbaar en makkelijk op te bergen
  • Goedkoop
  • Erg stil tijdens een training
  • Stabiel
  • Comfortabel

Nadelen

  • Je hoort een piepje bij iedere roeislag
  • Simpele trainingscomputer

Zou ik deze roeitraining aanraden?

Wanneer je nog weinig ervaring hebt met een roeitrainer, dan is de Focus Fitness Row 2 zeker een aanrader. De roeitrainer is stabiel, makkelijk te installeren, opklapbaar, stil en erg comfortabel. Juist wanneer je nog geen ervaring hebt met roeitrainers, is het spannend om een eerste roeitrainer te kopen. Door de lage prijs kan ik deze roeitrainer dan ook echt voor iedereen aanraden.

Wat zijn de alternatieven?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je na het lezen van de review over de Focus Fitness Row 2 inziet dat deze roeitrainer niks voor jou is. Gelukkig zijn er nog genoeg andere roeitrainers op de markt. Dit zijn goede alternatieven voor de Focus Fitness Row 2:

Beoordeling Focus Fitness Row 2

Kwaliteit
Functies
Geschikt voor thuisgebruik
Prijs

Samenvatting

De kwaliteit is prima en voldoet aan alle verwachtingen. Qua functies is de roeitrainer perfect voor thuisgebruik, maar als je al wat gevorderd bent kan de roeitrainer te weinig functies hebben. Hij is ideaal voor thuisgebruik (lage prijs, stil en opklapbaar) en is erg goedkoop. Aanrader dus!

4.3
Peter van der Schoot
Peter van der Schoot
Al 12 jaar lang ben ik actief in de wereld van fitness en gezonde voeding. In deze tijd heb ik veel ervaring opgedaan, en deze kennis wil ik graag delen op Fitness Meester. Heb je vragen? Laat dan even een reactie achter, dan reageer ik zo snel mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook..
Inhoud
Fitness Meester

Fitness Meester is een blog over fitness en een gezonde lifestyle. Wij schrijven over van voeding tot supplementen en van fitness artikelen tot oefeningen.

Volg ons op
Nieuwste berichten
Tags

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.