fbpx
fitness meester logo

Focus Fitness Jet 9 iPlus Review

focus fitness jet 9 iplus review

In deze Focus Fitness Jet 9 iPlus review lees jij mijn persoonlijke ervaring met de Focus Fitness Jet 9 iPlus loopband. Ben jij net zoals ik ook dol op hardlopen? Maar baal je ervan dat het weer niet altijd mee zit? Dat herken ik als geen ander!

Of vind je het misschien fijner om alleen thuis te kunnen sporten, in plaats van dat iedereen naar je kijkt in de sportschool? Het zijn allemaal goede redenen om een loopband aan te schaffen voor thuisgebruik.

Ik heb zelf gekozen voor de Focus Fitness Jet 9 iPlus loopband. Misschien sta jij ook op het punt om de Jet 9 iPlus loopband te kopen. Ik had nogal wat twijfels voor het aanschaffen en ik snap dat jij die ook hebt!

Door mijn Focus Fitness Jet 9 iPlus review te lezen, kom jij er meteen achter of dit een geschikte loopband is voor jou.

Dus denk je erover om de Jet 9 iPlus te kopen? Lees dan vooral eerst mijn Focus Fitness Jet 9 iPlus review!

Over de Focus Fitness Jet 9 iPlus

Focus Fitness is een merkt met ontzettend veel verschillende soorten sportapparatuur. Zo hebben ze ook de Focus Fitness Jet 9 iPlus ontwikkelt. De Jet 9 iPlus is een robuust en sterke loopband. Uitermate geschikt voor intensief (thuis)gebruik.

De loopband is voorzien van een breed loopvlak van 137 x 54 cm. De Jet 9 iPlus loopband weegt zelf 89 kg, dit is dus een redelijk zwaar apparaat. Mensen met een gewicht tot 150 kg kunnen gebruik maken van deze loopband van Focus Fitness.

In het loopvlak zit een achtvoudige flex suspension vering. Hierdoor is de loopband voorzien van een zachte demping. Zo is de kans op blessures een stuk kleiner!

De Focus Fitness Jet 9 iPlus is voorzien van de iPlus-module van Focus Fitness. Dit wil zeggen dat je gebruik kan maken van een speciale app. Ook kan je je telefoon of tablet verbinden met je loopband via Bluetooth.

De Jet 9 iPlus loopband wordt geleverd met 15 verschillende trainingsprogramma’s. Zo kan jij gemakkelijk afwisselen tussen snelheid-, interval-, hartslag- of bergtrainingen. De loopband komt ook met ingebouwde hartslagsensoren.

Ben je benieuwd naar mijn ervaring met deze loopband? En wil je graag nog wat meer informatie lees dan snel verder! Dan vertel ik verder in mijn review over de Focus Fitness Jet 9 iPlus.

Meegeleverde accessoires

Bestel je deze spinningfiets via onze link bij BeterSport? Dan krijg je onderstaande accessoires meegeleverd!

 • Handleiding
 • Gratis persoonlijk trainingsprogramma
 • Gratis boekje “Goed van Start”

Specificaties

Hieronder zie je een overzicht van de belangrijkste specificaties van de Focus Fitness Jet 9 iPlus loopband.

MerkFocus Fitness
SoortJet 9 iPlus
KlasseIntensief thuisgebruik
Afmeting (L x B x H)184 x 92 x 154 cm
Gewicht89 kg
Maximale belastbaar gewicht150 kg
Afmeting loopvlak137 x 54 cm
Afmeting opgeklapt (L x B x H)130 x 92 x 154 cm
Maximale snelheid20 km/h
Hellingshoek niveaus15 levels

Andere reviews over de Focus Fitness Jet 9 iPlus

Hieronder vind je de beoordelingen die andere mensen geven voor deze loopband. Je ziet dat de loopband erg goed wordt bevonden door gebruikers van Betersport, Bol.com en Kieskeurig.

Betersport logo5 / 5 (19+ beoordelingen)
Bol.com logo4.4 / 5 (21+ beoordelingen)
Kieskeurig logo8 / 10 (27+ beoordelingen)

Dit is mijn ervaring met de Focus Fitness Jet 9 iPlus

Ik besloot om mijn Focus Fitness Jet 9 iPlus loopband te bestellen bij Betersport.nl. Ik was echt ontzettend verrast door de snelle levering. De Jet 9 iPlus loopband werd namelijk de volgende dag al bezorgd!

Ik schrok wel een beetje van het gewicht van de loopband. Hij is namelijk behoorlijk zwaar. Gelukkig gebruik ik deze loopband op de begane grond. Maar wil jij hem op een andere verdieping gebruiken raad ik het zeker aan om met meerdere mensen thuis te zijn.

Bij mij hielp de bezorger erg vriendelijk. Hij hielp mij een handje om hem in de juiste kamer te zetten. Toen de loopband eenmaal stond, was het tijd voor de montage.

Super makkelijk in elkaar te zetten!

De Focus Fitness Jet 9 iPlus loopband wordt bijna helemaal voor gemonteerd geleverd. Dat is echt super! Het was een kwestie van uitpakken en een paar schroefjes aandraaien.

Met de bijgeleverde handleiding is dat echt een fluitje van een cent! Je hoeft dus geen technicus te zijn om de Jet 9 iPlus te monteren.

Toen de loopband eenmaal gemonteerd voor mij stond was ik enorm verbaasd. Het loopvlak is namelijk echt ontzettend breed. Ook vind ik dat de loopband een professionele en sportschoolachtige indruk geeft!

Loopt comfortabel en fijn

Nu is het tijd voor de eerste training. Ik was super enthousiast om te beginnen met lopen. En ik was meteen positief verrast over de stabiliteit van de loopband.

De Focus Fitness Jet 9 iPlus is natuurlijk ook behoorlijk zwaar. Dit is niet altijd even handig, maar komt wel enorm te goede voor de stabiliteit!

Ook is het loopvlak precies goed voor mij. Ik train nu al een aantal weken. Ik heb nog niet het gevoel gehad dat ik het loopvlak wat breder zou willen hebben.

Het veringsysteem vind ik ook erg fijn. Als ik op de stoep loop kan ik nog wel eens last krijgen van mijn lichaam. Dit komt omdat het niet overal even vlak is en ik te weinig demping ervaar. Bij de Jet 9 iPlus heb ik dat nog niet ervaren.

Overzichtelijk display

Tijdens mijn training vind ik alle benodigde informatie in een oogopslag op het display. Op het blauwe LCD-scherm zie ik de volgende metingen: snelheid, tijd, afstand, hartslag en calorieverbruik.

Ook laat het display grafieken zien. Hierop zie ik bijvoorbeeld de helling waarop ik dat moment train of hebt getraind. Ook kan ik uit veel handige sneltoetsen kiezen!

Zo kies ik bijvoorbeeld gemakkelijk uit één van de 15 voor geprogrammeerde trainingsprogramma’s. Deze bieden mij variatie en uitdaging. Ik heb zelf al redelijk wat ervaring op het gebied van hardlopen. Maar ik vind nog genoeg uitdaging in de trainingen. Ze zijn dus ook geschikt voor de wat gevorderde loper!

Handige aanvullingen

In de Focus Fitness Jet 9 iPlus zit ook een ingebouwde ventilator. Je moet geen ijskoude lucht verwachten, maar het is wel een heerlijk briesje. Ik vind dat persoonlijk altijd fijn tijdens het lopen.

Ook zitten er twee ingebouwde hartslagsensoren aan de voorkant van de loopband. De loopband meet zo redelijk nauwkeurig en snel je hartslag. Ik vind het persoonlijk altijd fijner om met een borstband te trainen. Daarom heb ik die als extraatje erbij gekocht.

Ik vind dat deze twee aanvullingen de Focus Fitness Jet 9 iPlus net naar een hoger niveau tillen dan de meeste andere loopbanden!

Geschikt voor thuisgebruik

De Jet 9 iPlus loopband is gemaakt voor thuisgebruik. Ik ben het daar ook redelijk mee eens. Hij is namelijk ontzettend stil. Ik ben zelf iemand die graag s ochtends vroeg traint. En dat kan ook zeker met deze loopband. Ik maak mijn vriendin namelijk niet wakker, omdat hij zo ontzettend stil is.

Voor de Focus Fitness Jet 9 iPlus loopband moet je wel wat ruimte hebben. Hij is namelijk redelijk groot. Ik heb zelf een goede sportruimte, maar als je dat niet hebt moet je even van tevoren goed meten.

Je kan de loopband wel deels inklappen als je hem niet gebruikt! Zo hou je meer ruimte over als je niet traint. Dit is dan ook een uitkomst als je minde ruimte hebt. Maar ook ingeklapt is de loopband nog redelijk groot.

inklapbare loopband

Onder de Jet 9 iPlus zitten transportwieltjes gemonteerd. Je zou hem dus eventueel kunnen verplaatsen. Houd er dan alleen wel rekening mee dat de loopband 89 kilo weegt. Dus het is redelijk zwaar om te verplaatsen. De wieltjes maken het dan natuurlijk wel een stuk gemakkelijker dan dat je hem moet tillen!

Koppelen via Bluetooth

Ik kan mijn telefoon en/of tablet ook heel eenvoudig koppelen aan de loopband. Dit doe ik via Bluetooth. Zo kan ik gebruik maken van de iPlus-module. Ik gebruik zelf een andere app, dus ik heb deze functie niet uitgeprobeerd.

Wat ik wel gebruik zijn de ingebouwde speakers. Zo kan ik muziek luisteren zonder dat ik last heb van oortjes of een koptelefoon of iets dergelijks. Ik vind dat dan ook een enorme fijne toevoeging!

Ook zit er een tablethouder boven op de loopband. Zo kan ik lekker Netflixen of kijken naar live TV tijdens het lopen.

Is de Focus Fitness Jet 9 iPlus een aanrader?

Als jij mijn hele Focus Fitness Jet 9 iPlus review hebt gelezen, weet je het antwoord misschien al. Ik kan de Focus Fitness Jet 9 iPlus loopband namelijk zeker aanraden!

Als jij op zoek bent naar een zeer stabiele, comfortabele loopband met een zeer goede demping. En vind je het fijn dat jouw nieuwe loopband net wat meer te bieden heeft dan een standaard loopband? Dan is de Focus Fitness Jet 9 iPlus wat voor jou!

Hij gaat namelijk net dat stukje verder en dat is wat ik zoek in een goede loopband. Denk bijvoorbeeld aan de ventilator, een tablethouder en de ingebouwde speakers. 

Je moet wel wat ruimte hebben wil je gebruik maken van deze loopband. Daarom raad ik het aan om even uit te meten hoeveel ruimte je kwijt bent voordat je jouw definitieve keuze maakt. Maar verder is het een fantastische loopband!

Voordelen

het loopvlak
 • Ontzettend stabiel
 • Groot loopvlak
 • Zeer eenvoudige eindmontage
 • Goede hartslagsensoren
 • Koppelen via Bluetooth (je kan ook gebruik maken van apps)
 • Ingebouwde speakers

Nadelen

 • Neemt wat ruimte in beslag
 • Behoorlijk zwaar
 • Geen borstband bij geleverd

Dit zijn de alternatieven

Misschien heb je na het lezen van mijn Focus Fitness Jet 9 iPlus review nog wat twijfels. Dat kan natuurlijk altijd. Dan raad ik het aan om eerst nog wat meer loopbanden te bekijken.

Je zou je bijvoorbeeld kunnen verdiepen in de volgende loopbanden:

Conclusie van mijn review

Door Peter

Kwaliteit
Functies
Geschikt voor thuisgebruik
Prijs

Samenvatting

De Focus Fitness Jet 9 iPlus is een loopband van hoge kwaliteit, waar je veel plezier aan zult beleven. Door het comfortabele en brede loopvlak zul je het gevoel krijgen in de sportschool te staan. Daarom kan ik deze loopband ook van harte aanbevelen aan iedereen die van plan is een loopband te kopen.

4.4

Peter van der Schoot
Peter van der Schoot
Al 12 jaar lang ben ik actief in de wereld van fitness en gezonde voeding. In deze tijd heb ik veel ervaring opgedaan, en deze kennis wil ik graag delen op Fitness Meester. Heb je vragen? Laat dan even een reactie achter, dan reageer ik zo snel mogelijk.

4 reacties

 1. Ik heb hem nu in het geheel staan en is erg groot. Ik wil hem naar boven brengen maar hiervoor moet het gedemonteerd worden. Waar maak ik de deling en kan dat? Loopband bv een geheel en de rest.
  Kan dat?

  1. Hallo Jan,
   Bedankt voor je reactie! Ik zou de loopband gewoon demonteren zoals je deze ook in elkaar hebt gezet. Je kunt de loopband dan in verschillende delen naar boven tillen, waarna je deze weer in elkaar kunt zetten.

 2. hi Peter,

  Dank voor de review. Ik heb dit product net besteld, maar twijfel nog voer de borstband. Ik heb gelezen dat die niet compatibel is met dit product. Betekent dit dat ik niet nauwkeurig hartslag meting / training kan doen? Is dat een groot nadeel? Bovendien heeft die “alleen” 15 programma, een stuk minder vergeleken met zijn kleinere broertje 7-iplus. Is dat geen nadeel?

  Alvast dank,
  Hans

  1. Hoi Hans! Dat zou inderdaad kunnen betekenen dat er niet nauwkeurig gemeten kan worden. Om meer te weten te komen over hoe dat precies zit, raad ik je aan om contact op te nemen met de verkoper. Ik heb de Jet 9 namelijk niet geprobeerd met een borstband. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook..
Inhoud
Fitness Meester

Fitness Meester is een blog over fitness en een gezonde lifestyle. Wij schrijven over van voeding tot supplementen en van fitness artikelen tot oefeningen.

Volg ons op
Nieuwste berichten
Tags

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.