fitness meester logo

Focus Fitness Jet 7 Review – Loopband

Het kopen van een loopband is voor veel mensen erg spannend. Zeker wanneer het de eerste loopband is die men koopt. Er zijn namelijk verschillende punten waar je op zou moeten letten bij het aanschaffen van een loopband voor thuis. In deze Focus Fitness Jet 7 review beschrijf ik hoe ik de Jet 7 heb ervaren. Deze loopband heb ik nu enige tijd mogen gebruiken, en daarom deel ik graag mijn ervaring met jullie. Twijfel je nog over het kopen van de Jet 7? Dan raad ik je aan om zeker even mijn review te lezen, voordat je een keuze maakt.Over de Focus Fitness Jet 7

In het verleden heeft Focus Fitness al veel loopbanden op de markt gebracht. Met de Jet 7 wilden ze een loopband verkopen met een breder loopvlak, sterkere motor en meer vooraf ingestelde programma’s. Er zijn 36 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s. Dat is dus redelijk veel voor een loopband.

Het is mogelijk om de hellingshoek via het scherm van de loopband in te stellen. Er zijn in totaal 15 niveau’s. Zo kun je dus ook genieten van een zware training waarbij je vooral je bovenbenen traint, en dus ook meer calorieën verbrandt. Natuurlijk bevat deze loopband ook een ingebouwd display, waarop verschillende dingen worden weergegeven. Denk aan snelheid, afstand, tijd, hartslag, hellingshoek en het aantal verbrande calorieën.

In de zijkant van de loopband zitten hartslagsensoren. Het is ook mogelijk om een borstband te koppelen aan de loopband. Deze wordt echter niet meegeleverd.

De Focus Fitness Jet 7 is inklapbaar en bevat wieltjes. Hierdoor is hij dus ideaal voor de thuisgebruiker, die de loopband ook weer makkelijk wil kunnen opbergen.Specificaties van deze loopband

MerkFocus Fitness
SoortJet 7
Afmeting loopband (L x B x H)182 x 82 x 141 cm
Afmeting verpakking (L x B x H)191 x 87 x 38 cm
Afmeting ingeklapt (L x B x H)132 x 82 x 145 cm
Gewicht87 kg
Maximaal belastbaar gewicht140 kg
Maximum snelheid18 km/h
Hellingshoek aantal niveau’s15
Demping8 voudige flex suspension vering

Reviews op andere websites

Voordat ik deze loopband kocht, ben ik natuurlijk ook even de reviews op andere sites gaan lezen. Over het algemeen is iedereen erg tevreden over de Focus Fitness Jet 7, en daarom scoren de reviews ook redelijk hoog, zoals je hieronder kunt zien.

Kieskeurig logo8.5 / 10 (20+ beoordelingen)
Bol.com logo3.9 / 5 (7+ beoordelingen)
Betersport logo9.1 / 10 (13+ beoordelingen)

Toen ik naar de reviews keek, kwam ik er ook achter dat de Focus Fitness Jet 7 al 2 keer de best reviewed loopband van Kieskeurig.nl is. Dat is niet slecht dus. Dit, in combinatie met de overige positieve reviews, was dan ook voor mij het doorslagpunt om de loopband aan te schaffen.Mijn Focus Fitness Jet 7 Review

Toen mijn vorige loopband kapot ging, besloot ik om een nieuwe loopband te kopen. Mijn vorige was namelijk niet meer te repareren, terwijl ik deze pas 4 jaar had. Ik wilde er nu dan ook eentje die lang mee zou gaan, zonder dat deze in de loop van de tijd allemaal gebreken zou oplopen. Na wat zoeken besloot ik de Focus Fitness Jet 7 te kopen, omdat de reviews op internet erg goed waren. Hij was ook nog eens 2 keer uitgeroepen als ‘Best Reviewed’ loopband door Kieskeurig.

Zwaar, maar het monteren ging makkelijk

Nadat ik de loopband thuis ontving, viel me vooral het gewicht een beetje tegen. Hij is namelijk erg zwaar (zo’n 100 kilo). Gelukkig wilde de bezorger mij even helpen om de loopband naar boven te tillen. Zorg er dus voor dat je wel iemand hebt die je kan helpen om de loopband te tillen, als je deze op de 1e verdieping of zolder wilt zetten. Dat gaat je alleen echt niet lukken.

Toen de loopband eenmaal op de 1e verdieping stond, haalde ik hem uit de doos. Het monteren ging erg eenvoudig. De plaatsjes in de handleiding hadden echter wel wat duidelijker gemogen. Al met al was ik ongeveer een drie kwartiertjes bezig voordat de loopband stond. Mijn eerste indruk was goed; de loopband zag ik namelijk mooi uit, en leek mij op het eerste gezicht ook erg stevig. Het loopband leek ook erg lang en breed voor een loopband die vooral voor thuisgebruik verkocht wordt.

Loopt erg comfortabel

Al snel merkte ik dat het een erg goede en kwalitatieve loopband is. Ik gebruik hem nu frequent (ongeveer 2 tot 3 keer per week), tussen de 30 minuten en 1 uur, variërend tussen 8 en 12 km/uur. Meestal train ik op een vlakke loopband, maar soms ook in combinatie met een hellingsgraad, variërend tussen 2 en 10. Ik heb eigenlijk nog helemaal geen problemen hiermee opgemerkt. Alles werkt perfect, en het komt erg degelijk en betrouwbaar over.

Een van de grootste voordelen vind ik toch echt dat de Focus Fitness Jet 7 een erg breed en lang loopvlak heeft. In combinatie met de fijne demping, loopt deze loopband erg comfortabel. De demping is namelijk minder belastend voor gewrichten. Omdat ik soms bij een lange training last kan krijgen van mijn knieën, is dat erg fijn. Een training kan ik nu namelijk langer volhouden.

Mooi en duidelijk display

Het display is mooi, groot en erg gemakkelijk in gebruik. Hiervoor had ik geen handleiding nodig. Toch lijkt er een soort geplastificeerde laag over de toetsen te liggen. Waarschijnlijk is dit om de toetsten af te dekken tegen zweet en water. Echter lijken hier een aantal luchtbubbeltjes onder te zitten. Dit is op zich geen probleem, maar het had wat mij betreft wel wat netter afgewerkt mogen worden.

Jammer dat er geen speakers in zitten

Toch is er wel iets dat ik jammer vond. Het display lijkt een grille te hebben waar normaal gesproken speakers en een ventilator achter zouden zitten. Eigenlijk wordt dus de suggestie gewekt dat deze er in zit, terwijl dat dus helemaal niet zo is. Ik moet eerlijk toegeven dat op de website stond aangegeven dat dit er niet in zit, maar toch vind ik het jammer dat de fabrikant er geen speakertjes in heeft gezet. Dat zou namelijk echt een groot pluspunt kunnen zijn.

Veel en handige trainingsprogramma’s

In de trainingscomputer zitten ook vooraf geprogrammeerde trainingsprogramma’s. Dit vind ik altijd een mooie toevoeging aan de loopband, en zo ook bij de Focus Fitness Jet 7.

review Focus fitness jet 7

Ik had genoeg keuze uit de programma’s, gezien er de loopband er zo’n 36 bevat. De trainingen zijn hierdoor ook een stuk leuker, waardoor het vooral voor de beginner veel makkelijker is om een training lang vol te houden.

Omdat ik al redelijk wat ervaring had met hardlopen, viel me op dat de vooraf geprogrammeerde programma’s niet echt een logische opbouw bevatten. Dat is natuurlijk wel mijn persoonlijke mening. Gezien ik een eigen schema gebruik, is dat voor mij ook helemaal geen probleem.

De loopband bevat ook hartslagsensoren onder het display. Deze gebruik ik niet, omdat ik een borstband heb. Mijn Polar borstband kan ik makkelijk koppelen aan de loopband, waarna de snelheid automatisch wordt aangepast. Erg fijn dus.

Makkelijk te onderhouden

Het onderhoud van de loopband gaat erg makkelijk. Je moet de band om de zoveel tijd smeren met wat smeermiddel, dat wordt meegeleverd. In de handleiding staat duidelijk uitgelegd hoe en wanneer je dit kunt doen. Aan het onderhoud ben je dus niet veel tijd kwijt.

Maakt weinig geluid

Deze loopband maakt erg weinig lawaai. Hierdoor kan mijn vriendin gewoon doorslapen wanneer ik aan het trainen ben. Wanneer je op een wat hoger tempo rent, kan hij wel iets meer geluid maken. Dat ervaar ik zelf niet als storend, omdat ik altijd muziek luister tijdens het lopen. Mijn vriendin is hier ook nog nooit van wakker geworden, dus zo erg is het niet.

TIP: leg een mat onder de loopband, mocht dit probleem zich ook bij jou voordoen. Toen ik een mat onder de loopband legde om wat extra demping te creëeren, werd het geluid namelijk al snel minder.

Makkelijk en snel opklapbaar

Focus fitness jet 7

Wat niet mag missen in mijn Focus Fitness Jet 7 review is natuurlijk of deze loopband is geschikt voor thuisgebruik. De Focus Fitness Jet 7 is erg makkelijk op te klappen. Dit doe je door simpelweg een paar pinnen uit de loopband te halen, waarna je deze vervolgens makkelijk kunt in klappen door de gasveer. Hierna plaats je de pinnen terug, en is hij makkelijk te verplaatsen door de wieltjes die onder de loopband zijn bevestigd. Hierdoor vind ik dat de loopband ideaal is voor thuisgebruik. Hij neemt dus weinig ruimte in beslag wanneer hij niet wordt gebruikt.


Is deze loopband een aanrader?

Is deze loopband een aanrader? Zoals je in mijn review over de Focus Fitness Jet 7 hebt kunnen lezen, ben ik (afgezien van de paar minpuntjes) erg positief over deze loopband. Je kunt bij deze loopband genoeg programma’s instellen. Hij loopt erg comfortabel door het brede en lange loopvlak, in combinatie met de fijne vering. Het zorgt dan ook voor een ideale afwisseling met buiten lopen. Helemaal wanneer het winter is.

De Focus Fitness Jet 7 doet niets onder voor de gemiddelde loopband die je in de sportschool zou tegen komen. Voor mijn gevoel zou ik hier nog jarenlang op kunnen hardlopen zonder enige problemen.

Doordat de kwaliteit-prijsverhouding zo gunstig is, zou ik de Focus Fitness Jet 7 dan ook aan iedereen aanbevelen die interesse heeft in deze loopband.

Voordelen

  • Makkelijk in elkaar te zetten
  • Loopt erg comfortabel
  • Lang en breed loopvlak
  • Veel trainingsfuncties
  • Makkelijk inklapbaar en te verplaatsen

Nadelen

  • Geen speakers ingebouwd
  • Erg zwaar en groot om naar boven te tillen
  • Borstband wordt niet meegeleverd

Wat zijn de alternatieven?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je na het lezen van de review over de Focus Fitness Jet 7 inziet dat deze loopband niks voor jou is. Gelukkig zijn er nog genoeg andere loopbanden op de markt. Dit zijn goede alternatieven voor de Focus Fitness Jet 7:


Beoordeling Focus Fitness Jet 7

Kwaliteit
Functies
Geschikt voor thuisgebruik
Prijs

Samenvatting

Deze loopband is erg stevig en van goed kwaliteit. Jammer dat er geen speakers in zitten en hij zo zwaar is. Hij is zeker geschikt voor thuisgebruik. De prijs is aan de wat hoge kant, maar dat is hij wat mij betreft zeker waard!

4.1
Picture of Peter van der Schoot
Peter van der Schoot
Al 12 jaar lang ben ik actief in de wereld van fitness en gezonde voeding. In deze tijd heb ik veel ervaring opgedaan, en deze kennis wil ik graag delen op Fitness Meester. Heb je vragen? Laat dan even een reactie achter, dan reageer ik zo snel mogelijk.
Anderen bekeken ook..
Nieuwste berichten
Inhoud

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.