fitness meester logo

Focus Fitness Fox 4 Review

Sta jij op het punt om een crosstrainer aan te schaffen voor thuis? Wat een goed idee! Het is de perfecte manier om thuis in beweging te blijven en om je conditie te verbeteren.

Maar dan is de grote vraag welke moet je kopen? Twijfel jij nog over de Focus Fitness Fox 4 crosstrainer? Ik twijfelde ook erg voordat ik mijn aankoop deed. Daarom wil ik jou helpen! In deze Focus Fitness Fox 4 review deel ik mijn ervaring met jou.

Door deze Focus Fitness Fox 4 review te lezen, weet jij over een paar minuten of dit de hometrainer is voor jou!

Algemene informatie over de Focus Fitness Fox 4

Ik ga je eerst wat meer informatie geven over de crosstrainer, voordat ik je meeneem in mijn eigen ervaring met de Focus Fitness Fox 4 crosstrainer.

Front driven crosstrainer

Wat goed is om te weten over de focus crosstrainer is dat het vliegwiel aan de voorkant bevindt. Daarom noem je Focus Fitness Fox 4 crosstrainer ook wel een front driven crosstrainer. 

Ook is het vliegwiel best zwaar. Hij weegt namelijk zo’n 7 kg. Dit zorgt voor een goede stabiliteit.

De crosstrainer Focus Fitness Fox 4 is niet enorm groot. Zo kan je ook zonder veel ruimte gebruik maken van dit fitnessapparaat. Het focus fitness fox 4 toestel is 147 cm lang en 64 cm breed en 180 cm hoog

Verder maakt de focus crosstrainer gebruik van een stille V-belt ook wel een V-snaar genoemd. Hierdoor zal je deze crosstrainer niet horen!

Uitgebreid display

De Focus Fitness crosstrainer is verder uitgerust met een uitgebreid display. Hierdoor heb je met een druk op de knop toegang tot wel 12 verschillende voorgeprogrammeerde trainingen.

Ook zie je natuurlijk metingen, zoals: tijd, afstand, snelheid, verbrande calorieën, hartslag, etc. terug op het display! En kan je gemakkelijk de weerstand instellen.

Met de Focus Fitness Fox 4 kan je ook gepersonaliseerd trainen. Zo kan de crosstrainer zich namelijk automatisch aanpassen op basis van jouw wensen en hartslag. Dan gaat de weerstand automatisch naar beneden of naar boven.

Nu heb je al iets meer informatie over de Focus Fitness crosstrainer zelf. Ben je benieuwd wat ik zelf van deze crosstrainer vind? En of ik hem aan jou kan aanraden? Lees dan snel mijn Focus Fitness Fox 4 review hieronder, dan vertel ik het jou!

handvaten van de fox 4
fox 4 crosstrainer

Meegeleverde accessoires

Bestel je deze crosstrainer via onze link bij BeterSport? Dan krijg je onderstaande accessoires meegeleverd!

  • Handleiding
  • Gratis persoonlijk trainingsprogramma
  • Gratis boekje “Goed van Start”

Specificaties

Hieronder heb je een overzicht van een aantal belangrijke specificaties van de Focus Fitness Fox 4!

MerkFocus Fitness
SoortFox 4
KlasseIntensief thuisgebruik
Afmeting (L x B x H)147 x 64 x 180 cm
Gewicht67 kg
Maximale belastbaar gewicht135 kg
Gewicht vliegwiel7 kg
AandrijvingVoorwiel
WeerstandsysteemMagnetisch
Weerstand in te stellenElektronisch
Lengtepas50 cm

Dit zeggen anderen over de Focus Fitness Fox 4

Ook ik lees altijd even de reviews door voordat ik een product koop. Dat deed ik ook voor de Focus Fitness Fox 4. Hieronder zie je welke beoordeling deze crosstrainer krijgt van gebruikers op andere websites.

Betersport logo5 / 5 (15+ beoordelingen)
Bol.com logo3.8 / 5 (6+ beoordelingen)
Kieskeurig logo8.4 / 5 (9+ beoordelingen)

Dit is mijn ervaring met de Focus Fitness Fox 4

Een tijdje geleden besloot ik om eens na te gaan denken over een fitnessapparaat voor thuis. Ik wilde namelijk meer kunnen doen dan alleen lopen of fietsen. Daarom besloot ik om eens te gaan kijken naar crosstrainers.

Een lange zoektocht

En al snel liep ik tegen een enorm groot probleem aan. Ik zag namelijk door alle crosstrainers het bos niet meer. Ook had ik eigenlijk helemaal geen idee welke eisen ik had voor een crosstrainer.

Daarom ben ik uren gaan zoeken op het internet. En na een tijdje kwam ik uit op de site van Betersport. Zij hebben een groot aanbod en zeggen dat ze goede service leveren. Dus ben ik op hun site verder gaan zoeken. 

Toen viel mijn oog op de Focus Fitness Fox 4. Het was een degelijke crosstrainer die past binnen mijn budget. En ik kon achter bijna al mijn eisen een vinkje zetten. En er zit 2 jaar garantie bij mijn aanschaf. 

Online bestellen? Kan dat wel?

Dus heb ik maar besloten om hem online te bestellen. Via hun overzichtelijke website kon ik mijn aankoop heel makkelijk voltooien. En tot mijn grote verbazing werd hij de volgende dag al geleverd.

In het begin was ik best wel sceptisch om zo’n apparaat online te bestellen. Maar achteraf is dat helemaal niet nodig geweest. Het is eigenlijk wel fijn. Op deze manier heb je er geen omkijken naar. Je moet alleen thuis zijn op het afgesproken tijdstip!

de focus fitness fox 4 crosstrainer

Redelijk snel te monteren

Nadat ik de Focus Fitness crosstrainer samen met de bezorger op de juiste plaats had gezet, was het tijd om hem te monteren. Dit ging eigenlijk best goed met de handleiding.

De handleiding kan soms iets duidelijker, maar als je goed let op de afbeeldingen kan iedereen deze Fox 4 crosstrainer in elkaar zetten. Ik ben denk ik een dikke 45 minuten er mee bezig geweest.

Strak, tijdloos design

Nadat ik de Focus Fitness Fox 4 helemaal in elkaar had gezet, viel mij een ding meteen op. Ik vind dat de Fitness Fox 4 crosstrainer namelijk goed overeenkomt met de afbeeldingen op de website.

Dat vond ik erg belangrijk. Deze Fox crosstrainer heeft namelijk een mooi, strak en tijdloos design. Zo is het geen doorn in het oog en is mijn vriendin ook weer tevreden!

Fijne loopbeweging en stabiel

Toen was het tijd voor mijn eerste training. Ik kwam er al snel achter tijdens de training dat ik een natuurlijke loopbeweging aanhield. Dat vind ik erg belangrijk. Hierdoor heb ik namelijk minder snel kans op blessures.

Deze natuurlijke loopbeweging komt, omdat de ruimte tussen je voeten niet zo groot is. Omdat het vliegwiel aan de voorzijde is gemaakt, zit er maar 9 cm tussen je voeten.

Ook heb ik grote voeten, daarom komt de lengtepas van 50 cm goed van pas. De lengtepas is de grootte van de pedalen. Als je langer bent dan 1.80m is een lengtepas van 50 cm groot genoeg!

Wat ik ook meteen merkte aan de fox 4 was dat het trainen enorm stabiel aanvoelt. Dit komt door het zware vliegwiel. De Fox 4 heeft namelijk een vliegwiel van 7 kg!

Leuke variërende trainingen

lcd scherm fox 4

Naast het feit dat de Focus Fitness Fox crosstrainer zorgt voor stabiliteit, heb ik ook genoeg variatie. Ik kan namelijk kiezen uit 12 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s die variëren. Zo kan ik bijvoorbeeld trainen op helling interval.

Op het display van het toestel kan ik gemakkelijk kiezen tussen de verschillende programma’s. De trainingsprogramma’s bieden genoeg uitdaging voor mensen die al ervaring hebben met crosstrainers. Echter zijn er ook genoeg programma’s voor mensen met minder ervaring.

Ik zie het display eigenlijk als een soort ingebouwde trainer. Erg handig! Daarnaast zie ik dingen zoals afstand, snelheid, tijd terug. Met de knoppen kan ik ook gemakkelijk kiezen tussen de 16 weerstandsniveaus. Zo kan ik mijn trainingen dus nog zwaarder of wat lichter maken.

Helemaal stil

Het grootste voordeel die ik nog even wil benoemen, is het feit dat ik op de focus fitness fitness fox crosstrainer geluitloos kan trainen. Deze front driven crosstrainer maakt namelijk gebruik van een v snaar. Hierdoor maakt hij helemaal geen geluid tijdens het trainen.

Op deze manier kan ik dus vroeg in de ochtend of laat op de avond nog even snel een training meepakken. Zonder dat mijn vriendin wakker ligt van de herrie.

wieltjes van de fox 4 crosstrainer

Is de Focus Fitness Fox 4 een aanrader?

Als je zojuist mijn hele artikel hebt gelezen over de crosstrainer Focus Fitness Fox, zal de uitkomst geen grote verrassing zijn. Ik ben namelijk ontzettend positief over deze crosstrainer. Ik denk dat de Focus Fitness Fox 4 dan ook geschikt is voor veel mensen.

Een crosstrainer is niet alleen geschikt om zwaar te trainen, maar je kan hem ook gebruiken om je conditie te verbeteren. Of bijvoorbeeld te revalideren na een blessure.

En voor iedereen die opzoek is naar een front driven crosstrainer, die zorgt voor genoeg stabiliteit, een fijne natuurlijke loophouding, met veel of weinig uitdaging is dit een goede keuze.

En dat allemaal voor een zeer scherpe prijs. En dat is niet het enige voordeel, want stel er gaat iets kapot dan heb je altijd 2 jaar garantie. Of dat heb ik in ieder geval, omdat ik hem bij Betersport heb gekocht!

ervaring met de focus fitness fox 4

Voordelen

  • Veel stabiliteit
  • Een lengtepas van 50 cm
  • Het vliegwiel bevindt zich aan de voorkant
  • Op deze crosstrainer hou je een goede loophouding aan

Nadelen

  • Handleiding voor de montage had iets duidelijker gemogen

Dit zijn de alternatieven

Ben je nog niet helemaal overtuigd dat dit de beste crosstrainer is voor jou? Dat kan natuurlijk. Iedereen heeft andere wensen. En mijn doel is om jou de beste crosstrainer te laten kiezen om zo goed mogelijk te trainen.

Laat mij jou daarom helpen met het maken van de goede keuze. Misschien zijn de volgende crosstrainers misschien de beste keuze voor jou?

Conclusie van mijn review

Door Peter

Kwaliteit
Functies
Geschikt voor thuisgebruik
Prijs

Samenvatting

De Focus Fitness Fox 4 is een fijne crosstrainer met veel functies, een mooi ontwerp en van degelijke kwaliteit. Omdat het ook erg geschikt is voor thuisgebruik, kan ik deze crosstrainer ook zeker aanraden! Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te doen, want de prijs/kwaliteitsverhouding is perfect!

3.9
Picture of Peter van der Schoot
Peter van der Schoot
Al 12 jaar lang ben ik actief in de wereld van fitness en gezonde voeding. In deze tijd heb ik veel ervaring opgedaan, en deze kennis wil ik graag delen op Fitness Meester. Heb je vragen? Laat dan even een reactie achter, dan reageer ik zo snel mogelijk.
Anderen bekeken ook..
Nieuwste berichten
Inhoud

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.