fbpx
fitness meester logo

Flow Fitness Stelvio iConsole Ergometer Review

flow fitness stelvio iconsole ergometer review

Let op: De flow Fitness Stelvio iConsole Ergometer wordt momenteel nergens meer verkocht. Wil je graag een goede vervanger? Bekijk dan de Fitbike 6 iPlus!

In mijn Flow Fitness Stelvio iConsole Ergometer review beschrijf ik mijn ervaring met de hometrainer van Flow Fitness. Ook ik twijfelde voor mijn aankoop of dit wel de juiste hometrainer was. Misschien doe jij dat nu ook, en daarom raad ik je aan om eerst even mijn review te lezen.

Eerst begin ik met wat algemene informatie over de Flow Fitness Stelvio iConsole Ergometer, en bespreek ik wat de reviews op andere websites zeggen. Vervolgens vertel ik je in mijn review wat mijn ervaring met deze hometrainer is.

Informatie over de Flow Fitness Stelvio iConsole Ergometer

Voordat ik mijn Flow Fitness Stelvio iConsole ergometer review geef, wil ik eerst wat informatie geven. Zo kan je kijken of de Flow Fitness Stelvio iConsole 2018 ergometer aan je eisen voldoet.

De Flow Fitness Stelvio iConsole ergometer is de ideale hometrainer voor intensief gebruik. Doordat het frame van de hometrainer is gemaakt van een sterke constructie van staal. Op het frame zit maar liefst 10 jaar garantie. Door de lage instap is de hometrainer ook zeer geschikt voor revalidatie.

flow fitness stelvio iconsole ergometer

Verder komt de Flow Fitness Stelvio iConsole ergometer met 24 gevarieerde programma’s, waarvan je er 4 zelf kan instellen. De programma’s kan je gemakkelijk met het Smart Wheel selecteren.

Naast de 24 trainingsprogramma’s kan je kiezen uit maar liefst 32 verschillende weerstandsniveaus. Zo maak je je training zo uitdagend als je zelf wilt. Tijdens het trainen houdt de hometrainer je hartslag in de gaten door middel van de handpulssensoren.

Ook wordt je conditie gemeten. Daarnaast is het stuur kantelbaar. Hierdoor kan je het stuur op verschillende manieren vastpakken. Er is voor iedereen dus een ideale fietshouding op de hometrainer. Ook heeft de hometrainer een tablethouder. Voor als je niet naar je trainingsgegevens wilt kijken, maar bijvoorbeeld wilt Netflixen. De Flow Fitness Stelvio iConsole ergometer is geschikt voor een gebruikersgewicht tot 135 kg.

Ben je benieuwd geworden over mijn eigen ervaring? Lees dan snel mijn Flow Fitness Stelvio iConsole ergometer review.

Meegeleverde accessoires

Als je de Flow Fitness Stelvio iConsole Ergometer koopt, kun je onderstaande accessoires in de doos verwachten. Zo kom je niet voor verassingen te staan.

Flow Fitness Stelvio iConsole Ergometer specificaties

Wat zijn de belangrijkste specificaties van de Flow Fitness Stelvio iConsole Ergometer? Die heb ik hieronder allemaal weergegeven in een tabel. Zo heb je een handig overzicht met de belangrijkste eigenschappen van deze ergometer.

MerkFlow Fitness
SoortStelvio iConsole Ergometer
Afmeting (L x B x H)92 x 52 x 143 cm
Gewicht39 kg
Maximale gebruikersgewicht135 kg
Maximale gebruikerslengte200 cm
Type aandrijfsysteemV-aandrijfriem
Richting verstelbaar zadelVerticaal & Horizontaal
Gewicht vliegwiel10 kg
Type weerstandMagneetrem
Aantal weerstandniveaus32

Meer reviews over de Flow Fitness Stelvio iConsole Ergometer

Ook ik lees altijd even de reviews voordat ik een product koop. Dat deed ik ook bij de Flow Fitness Stelvio iConsole Ergometer. Hieronder kun je zien hoe de Flow Fitness Stelvio iConsole Ergometer op andere websites wordt beoordeeld. Niet slecht!

Kieskeurig logo8.7 / 10 (3+ beoordelingen)
coolblue8.8 / 10 (75+ beoordelingen)

Mijn Flow Fitness Stelvio iConsole Ergometer review

Ik bestelde mijn Flow Fitness Stelvio iConsole ergometer bij Coolblue. Ik had daar al verschillende reviews gelezen en die beloofde veel goeds. Daarnaast werden al mijn eisen bevredigd door de Flow Fitness Stelvio 2018 ergometer hometrainer, dus besloot ik hem te kopen.

Ik heb al meer goede ervaringen gehad met Coolblue en weer hebben zij mij doen verbazen! Ik bestelde mijn hometrainer ’s avonds net na 22:00u en de volgende ochtend werd er al aangebeld. De bezorger wilde mij keurig helpen om mijn nieuwe aankoop naar boven te tillen. Dit vind ik een zeer goede service, want ze hoeven het niet te doen natuurlijk.

Binnen een half uurtje in elkaar gezet

Nu de Flow Fitness Stelvio iConsole ergometer boven staat, kan het uitpakken beginnen. Ik maakte de doos open en alle benodigdheden en onderdelen zaten keurig verpakt. Alles is ook netjes genummerd, waardoor je overzichtelijk ziet wat wat is. Met de Flow Fitness Stelvio iConsole ergometer handleiding is het niet moeilijk om de hometrainer in elkaar te zetten.

Ik denk dat ik er in totaal een half uurtje mee bezig ben geweest. De montagehandleiding is namelijk erg duidelijk en het meeste spreekt erg voor zich. Je hoeft geen ervaring te hebben of klusser te zijn om deze Flow Fitness Stelvio iConsole ergometer in elkaar te zetten.

Kwalitatief goed en erg stabiel!

Nadat ik de hometrainer in een korte tijd in elkaar had gezet, was ik zeer verbaasd. De kwaliteit is erg goed en hij ziet er zeer stabiel uit. Ook heeft hij een erg modern uiterlijk. De Flow Fitness Stelvio iConsole 2018 ergometer heeft inderdaad een lage instap. Ook kan ik het zadel makkelijk verplaatsen.

Het display is niet al te groot, maar alle trainingsgegevens worden netjes getoond. Meer heb ik dan eigenlijk ook niet nodig. Ik vind in het midden op het dashboard een smart wheel hiermee kan ik gemakkelijk keuzes maken en selecteren.

Daarnaast heeft de Flow Fitness Stelvio iConsole 2018 ergometer een tablethouder, waardoor ik makkelijk naar mijn Netflix series kan blijven kijken. Zo worden mijn trainingen toch minder saai en heb ik wat vermaak.

flow fitness stelvio iconsole ergometer review

Trapt soepel en is makkelijk verstelbaar

Toen ik mijn nieuwe aanwinst uitgebreid had bestudeerd, was het een kwestie van de stekker in het stopcontact steken. Ik zette mijn zadel op de juiste hoogte en ging zitten, waarna ik begon te trappen. Ik voelde meteen dat hij erg soepel trapt. Ook zit het zadel erg comfortabel. Wel moest ik even afstappen om het stuur te verstellen. Dit gaat ook erg makkelijk. Zo heb ik een natuurlijk houding en hoef ik mijn houding niet te forceren.

Na deze kleine onderbreking kon ik weer verder met mijn training. Op het display wordt duidelijk mijn trainingsgegevens weer gegeven. Zodra ik mijn handpulssensoren vastpak begint hij ook mijn hartslag te meten. Deze gegevens komen redelijk overeen met mijn Apple Watch, dus ik denk dat hij accurate informatie geeft.

Veel trainingsmogelijkheden en weinig geluid

Nadat ik wat vrij had getrapt, wilde ik wel een training uitproberen. Ik koos een training uit en selecteerde de training met het smart wheel. Dit gaat erg makkelijk. Ik vond gelijk goed wat uitdaging in mijn eerste training. Op sommige momenten moest ik echt goed doortrappen. Ook als ik goed aan het trappen was op de Flow Fitness Stelvio iConsole 2018 ergometer bleef de hometrainer erg stabiel.

flow fitness stelvio iconsole ergometer

Verder heb ik hem nog bijna helemaal geen geluid horen maken. Natuurlijk hoor je wel iets, maar dit is absoluut niet luid of storend. Als ik aan het sporten ben heeft niemand er in mijn gezin last van. Dit maakt de Flow Fitness Stelvio iConsole 2018 ergometer dan dus ook geschikt als je ’s avonds laat of ’s morgens vroeg wilt trainen. Je gezin of huisgenoten zullen er geen last van hebben.

Ook makkelijk te gebruiken door anderen

Sterker nog, mijn gezin maakt er ook graag gebruik van. Omdat je het zadel makkelijk kan verzetten en het stuur kan aanpassen, is de hometrainer eigenlijk voor iedereen geschikt. Ook kan je 4 verschillende gebruikersprofielen aanmaken. Zo heeft iedereen zijn eigen profiel en kan iedereen zijn/haar trainingen bijhouden.

Mijn kinderen maken er ook gebruik van en kunnen er goed mee over weg. Dit zegt dan denk ik ook iets over de gebruikersvriendelijkheid.

Naast gebruikersprofielen en trainingen kan je ook nog iets anders instellen. Je hebt namelijk verschillende apps die je kan koppelen aan de Flow Fitness Stelvio iConsole ergometer. Zoals de Kinomap fitness app. Als je deze op je iPad of tablet downloadt kan je je trainingen nog meer variatie bieden.

Ik moet wel zeggen dat ik de gratis versie heb uitgeprobeerd. Ik vond het leuk, maar de gratis versie is niet erg uitgebreid. De betaalde versie kost 60 euro per jaar, dus die kosten zijn ook nog wel te overzien. Wil je liever niet betalen, zullen er vast nog andere apps zijn die je kan downloaden op je iPad/tablet. Ik vind persoonlijk Netflix ook genoeg.

Conclusie van mijn review

Uit mijn review kan je vast wel opmaken dat ik erg tevreden ben over de Flow Fitness Stelvio iConsole ergometer. Hij is erg comfortabel, stabiel en ziet er zeer goed uit! Je kan deze hometrainer niet inklappen, maar hij is niet erg groot. De hometrainer zal dus niet snel in de weg staan.

Daarnaast is de Flow Fitness Stelvio iConsole ergometer geschikt voor zowel te revalideren als om aan je conditie te werken. Kortom het is een hometrainer die van alle markten thuis is. En dat alles met een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding!

Is de Flow Fitness Stelvio iConsole Ergometer een aanrader?

Nu ik mijn eigen ervaring en mening met je heb gedeeld over de Flow Fitness Stelvio iConsole ergometer is het natuurlijk de vraag of ik hem ook zou aanbevelen.

Als je op zoek bent naar een hometrainer die doet wat hij moet doen, stabiel is, comfortabel is en veel mogelijkheden biedt, is de Stelvio iConsole zeker een zeer goede optie! Of je nu op zoek bent om rustig wat te trappen (bijvoorbeeld tijdens je revalidatie) of je echt wilt afvallen en aan je conditie wilt werken, met de Flow Fitness Stelvio ergometer kan het voor een mooie prijs!

Ik heb absoluut geen spijt van mijn keuze voor de Flow Fitness Stelvio ergometer. Ik weet zeker dat ik en mijn gezin de komende jaren met veel plezier gaan fietsen op onze hometrainer. Ook ben ik ervan overtuigd dat anderen ook geen spijt zullen krijgen van deze keuze!

Voordelen

  • Je kan je trainingen uitbreiden met apps.
  • Snel te monteren met de duidelijke handleiding.
  • Je kan je hartslag in de gaten houden tijdens het trainen.
  • Er zijn 4 verschillende gebruikersprofielen in te stellen.
  • Je kan kiezen uit 24 verschillende trainingen.

Nadelen

  • Je kan de hometrainer niet inklappen

Dit zijn de alternatieven

Misschien ben je er achter gekomen dat de Flow Fitness Stelvio iConsole Ergometer niks voor jou is, en je liever een andere hometrainer hebt. Gelukkig zijn er genoeg andere ergometers op de markt.

Hieronder staan de beste alternatieven voor de Flow Fitness Stelvio iConsole Ergometer. Ik ben er zeker van dat er ook wat voor jou tussen zit!

Of lees hier of je meer kunt afvallen op een hometrainer of crosstrainer.

Beoordeling Flow Fitness Stelvio iConsole Ergometer

Door Peter

Kwaliteit
Functies
Geschikt voor thuisgebruik
Prijs

Samenvatting

Het is een fijne ergometer van juiste kwaliteit en met voldoende functies. Hierdoor is hij erg veelzijdig. Perfect voor thuisgebruik. Eveneens de prijs is zeer goed. Je zult merken dat je waarde voor je geld krijgt.

4.3
Peter van der Schoot
Peter van der Schoot
Al 12 jaar lang ben ik actief in de wereld van fitness en gezonde voeding. In deze tijd heb ik veel ervaring opgedaan, en deze kennis wil ik graag delen op Fitness Meester. Heb je vragen? Laat dan even een reactie achter, dan reageer ik zo snel mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook..
Inhoud
Fitness Meester

Fitness Meester is een blog over fitness en een gezonde lifestyle. Wij schrijven over van voeding tot supplementen en van fitness artikelen tot oefeningen.

Volg ons op
Nieuwste berichten
Tags

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.