fitness meester logo

Flow Fitness Kingston i Review – Loopband

Wanneer het winter wordt, train ik liever binnen dan buiten. Zo kan ik mijn trainingen veel beter inplannen, en hoef ik geen rekening te houden met het weer. Ik schreef daarom een review over de Flow Fitness Kingston i. Deze loopband heb ik een tijdje geleden namelijk gekocht, en al vaak op mogen trainen.

Mocht je zelf nog twijfelen over het kopen van de Flow Fitness Kingston i, raad ik je aan eerst even mijn review te lezen. Er zal dan een hele hoop duidelijk worden, waardoor je waarschijnlijk een veel betere keuze kunt maken.Informatie over de Flow Fitness Kingston i Loopband

Voordat ik mijn eigen ervaring met de Flow Fitness loopband deel, geef ik eerst wat algemene informatie. De Flow Fitness Kingston i loopband is een zeer stabiele loopband. De loopband is geschikt om intensiever te trainen of simpelweg je conditie te verbeteren.

De Flow Fitness loopband heeft een zeer gebruikersvriendelijk display. Dit display beschikt over maar liefst 24 verschillende trainingsprogramma’s. Je kan echter ook verschillende apps aansluiten om meer uitdaging te krijgen tijdens je training.

De motor heeft een kracht van 2.5 pk. De Flow Fitness Kingston i loopband heeft een maximale snelheid van 16 km/uur. Je kan een hellingsgraad instellen tot 12%. Hierdoor kan je je workout zo zwaar maken als je wilt.

Het loopoppervlak is 130 x 44 cm breed. Daarnaast staat Flow Fitness bekend om een goed dempingssysteem. Een dempingssysteem is belangrijk om de pezen en gewrichten te ontlasten tijdens het trainen. Ook kan je van Flow Fitness een probleemloos en geluidloos gebruik verwachten.

Ook kan je een smartphone of een USB stick aansluiten met de loopband en zo muziek afspelen. Verder kunnen gebruikers tot 130 kg zonder problemen trainen op de Flow Fitness loopband. Dit komt doordat het frame bestaat uit een sterke constructie van staal.

Als je klaar bent met hardlopen kan je de Flow Fitness loopband gemakkelijk inklappen. Ben je benieuwd geworden naar de Flow Fitness Kingston i loopband? En ben je benieuwd naar mijn eigen ervaring? Lees dan mijn Flow Fitness review hier beneden!

flow fitness kingston i review

Meegeleverde accessoires

Wanneer je de loopband van Flow Fitness bij Coolblue koopt, kun je onderstaande accessoires (naast de loopband zelf na) in de doos verwachten.


Flow Fitness Kingston i specificaties

Je ziet hieronder de belangrijkste specificaties van de Flow Fitness loopband. Zo heb je de belangrijkste eigenschappen (zoals gewicht en afmeting) in een handig overzicht bij elkaar.

MerkFlow Fitness
SoortKingston i
Afmeting (L x B x H)168 x 74,5 x 128 cm
Gewicht56,5 kg
Maximale gebruikersgewicht130 kg
Dike loopplaat18 mm
Aantal lagen loopvlak3
Dikte loopvlak1,9 mm
Zijde inklapbaarAchterkant
Maximale loopsnelheid16 km/h
Aantal vooraf ingestelde trainingprogramma’s24
Maximale hellingshoek12%

Andere reviews over de Flow Fitness Kingston i

Voordat ik deze loopband van Flow Fitness kocht, ben ik ook zelf naar de reviews op andere websites gaan kijken. En de beoordelingen logen er niet om, zoals je hieronder kunt zien. Andere mensen hebben namelijk een goede ervaring overgehouden na hun aankoop van de Flow Fitness Kingston i.

coolblue9.5 / 10 (18+ beoordelingen)


Mijn Flow Fitness Kingston i review

Ik besloot de Flow Fitness Kingston i bij Coolblue te kopen. Ik heb al meerdere malen producten besteld bij Coolblue. Coolblue levert erg snel en vriendelijk. Mijn Flow Fitness loopband werd de volgende dag dan ook keurig geleverd (snelle levering!).

Voordat ik hem kocht, had ik al verschillende reviews over de Flow Fitness Kingston i gelezen. Ik zag dat hij hoog scoorde en bij veel mensen in de smaak viel. Ik was dan ook erg benieuwd of ik ook zo tevreden zou zijn over een loopband tegen deze prijs.

Makkelijk en snel in elkaar te zetten

De bezorger was erg vriendelijk en wilde mij een handje helpen om hem naar de eerste verdieping te tillen. De Flow Fitness loopband weegt ook wat (56,5 kg), dus dat was erg aardig. Het opzetten van de loopband was een fluitje van een cent.

De Flow Fitness Kingston i loopband wordt bijna helemaal voor gemonteerd geleverd. Ook wordt er een overzichtelijke handleiding bij geleverd. Het was een kwestie van uitpakken en een paar schroefjes vastdraaien. Hierdoor ben je niet lang bezig met het monteren. Ik heb drukke dagen met weinig tijd, dus dat kwam goed uit.

Mooi en gebruikersvriendelijk design

Toen ik de Flow Fitness loopband eenmaal in elkaar had gezet viel het mij op hoe mooi de loopband eruitziet. Hij komt erg overeen met de afbeeldingen op Coolblue.

flow fitness kingston i lcd scherm

De Flow Fitness Kingston i heeft twee grote vakken aan de zijkant. Uitermate geschikt voor een flesje water of je telefoon. De Flow Fitness loopband heeft een redelijk klein display, maar ik vind dat niet erg.

Alles wat ik terug wil vinden op het display (afstand, tijd, etc.) kan ik er op zien. Daarnaast zit er een tablethouder bij het display. Mijn iPad past er perfect in. Zo kan ik blijven kijken naar mijn favoriete series en films, terwijl ik toch aan mijn conditie werk.

Daarnaast is de Flow Fitness loopband uitgerust met hartslagmeters bij de handvaten. Zo kan ik makkelijk tijdens mijn training mijn hartslag in de gaten houden. 

Relatief kleine loopband

Nu was het tijd om mijn eerste training op de Flow Fitness Kingston i loopband. Ik koos een van de trainingsprogramma’s uit. De loopband zelf is niet erg groot. Ik merkte verschil (in afmeting) met de loopband die ik ben gewend in de sportschool.

Een kleine loopband heeft echter ook voordelen. Op deze manier neemt de Flow Fitness loopband namelijk wel minder ruimte in beslag. Zo is hij ook zeer geschikt voor kleine ruimtes. Ik heb zelf nooit last gehad van de kleine afmetingen van de loopband, maar het was even wennen.

flow fitness kingston i loopband

De Kingston i is een stabiele loopband

Het viel mij meteen op dat de Flow Fitness loopband erg stabiel is. De loopband loopt dan ook erg comfortabel! Hij heeft een hele goede demping. Ik heb de laatste weken al veel getraind en heb nog geen last gehad van mijn pezen/gewrichten.

Ook heeft de loopband het Flow Fitness logo op de loopband zelf zitten. Dit vind ik zelf altijd erg handig. Zo kan ik makkelijk mijn positie tijdens het rennen bepalen en ook vasthouden.

Geruisloze training

De Flow Fitness Kingston i is voor veel mensen geschikt. De loopband heeft namelijk een maximaal gebruikersgewicht van 130 kg. De Flow Fitness Kingston i is erg stil en je hebt geen last van een vervelend zoemend geluid. Dit heb ik wel eens ervaren bij andere loopbanden… De motor is bijna geruisloos. Dit is voor mij een belangrijk feit. Zoals eerder aangegeven heb ik drukke dagen, daarom kan ik soms op rare tijden trainen. Omdat de Flow Fitness bijna geen geluid maakt, heeft mijn gezin geen last van mijn trainingen.

Veel functies

flow fitness kingston i loopband

Er komen genoeg specificaties mee met de Flow Fitness Kingston i loopband. Door de vooraf geprogrammeerde trainingsprogramma’s zit er genoeg variatie in mijn trainingen. Omdat ik uit 24 verschillende programma’s kan kiezen, kan ik ook genoeg uitdaging vinden.

Ook kan ik de hellingshoek aanpassen. Op deze manier kan ik mijn trainingen zwaarder maken. Zo haal ik nog meer uit mijn trainingen zonder er meer tijd aan te wijden. Ik kan de snelheid en de hellingshoek gemakkelijk en eenvoudig aanpassen tijdens mijn training met de knoppen onder het display. Ook is het display erg makkelijk in gebruik!

Ideaal voor thuisgebruik

De Flow Fitness Kingston i loopband is ook echt ideaal voor thuisgebruik. Zoals ik al eerder heb benoemd is de loopband niet erg groot. Zo staat de Flow Fitness loopband niet snel in de weg in kleinere ruimtes. Mocht hij wel in de weg staan, kan je hem in een paar handelingen inklappen.

Dankzij de wieltjes kan je hem daarna makkelijk wegrollen en in de hoek zetten. Ondanks zijn zware gewicht is de loopband door de wieltjes makkelijk te verplaatsen.

Conclusie van mijn review

Deze loopband van Flow Fitness is simpelweg van veel markten thuis. Uit mijn review kan je dan ook waarschijnlijk opmaken dat ik erg positief ben over de Flow Fitness Kingston i loopband. Deze loopband is erg fijn, compact en makkelijk in te klappen. Naar mijn mening is de Flow Fitness Kingston i geschikt voor zowel de beginnende als gevorderden. Ik zal de komende jaren nog veel fijne trainingen beleven met deze Flow Fitness Kingston i loopband.  Is de Flow Fitness Kingston i een aanrader?

Nu ik mijn ervaring met de Flow Fitness Kingston i met je gedeeld heb, is het de vraag of ik deze loopband ook echt zou aanraden. Als je op zoek bent naar een loopband die niet veel ruimte in beslag neemt, stabiel en comfortabel is, je kan inklappen en doet wat moet hij doen dan is de Flow Fitness Kingston i loopband zeker een aanrader.

De Flow Fitness Kingston i is een loopband van goede kwaliteit en waar je nog jaren na aanschaf gebruik van zal maken. Ik ben blij dat ik voor deze loopband ben gegaan en ik denk dat anderen hetzelfde zullen vinden.

Voordelen

  • Inklapbaar
  • Stabiel en erg comfortabel
  • Neemt weinig ruimte in beslag
  • 24 trainingsprogramma’s
  • Je kan de hellingshoek aanpassen

Nadelen

  • Loopband is niet erg groot

Dit zijn de alternatieven

Misschien ben je op zoek naar een totaal andere loopband. Wensen en smaken verschillen nu eenmaal. Gelukkig zijn er, naast de Flow Fitness Kingston i, nog veel meer loopbanden op de markt.

De kans is dan ook groot dat een andere loopband veel beter geschikt is voor jou. Dit zijn de beste alternatieven voor de Flow Fitness Kingston i:


Beoordeling Flow Fitness Kingston i

Door Peter

Kwaliteit
Functies
Geschikt voor thuisgebruik
Prijs

Samenvatting

De Flow Fitness Kingston i is een loopband van goede kwaliteit en waar je nog jaren na aanschaf gebruik van zal maken. Hij neemt niet veel ruimte in beslag, is stabiel en comfortabel en is inklapbaar. Ik ben blij dat ik voor deze loopband ben gegaan en ik denk dat anderen hetzelfde zullen vinden.

4.3
Picture of Peter van der Schoot
Peter van der Schoot
Al 12 jaar lang ben ik actief in de wereld van fitness en gezonde voeding. In deze tijd heb ik veel ervaring opgedaan, en deze kennis wil ik graag delen op Fitness Meester. Heb je vragen? Laat dan even een reactie achter, dan reageer ik zo snel mogelijk.
Anderen bekeken ook..
Nieuwste berichten
Inhoud

Gratis e-book met 10 effectieve tips voor een sixpack!

Je bent er bijna...
Compleet 60%

Geef ons je e-mail adres en wij versturen je GRATIS het e-book ’10 effectieve tips voor een sixpack’!

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.